Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προειδοποίηση για αντιαμερικανικές διαδηλώσεις λόγω του Κορανίου

Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2010 21:13
REUTERS/ASIM TANVEER

A- A A+

Προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς σε όλον τον κόσμο για τις διαδηλώσεις που καταγγέλλουν τους φανατικούς χριστιανούς, οι οποίοι σχεδιάζουν να κάψουν αντίτυπα του Κορανίου στις ΗΠΑ, απήυθυνε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετέδωσε αυτή την προειδοποίηση στους πολίτες των ΗΠΑ σχετικά με την πιθανότητα αντιαμερικανικών διαδηλώσεων σε πολλές χώρες», αναφέρεται σε ανακοίνωση υπό τον τίτλο «παγκόσμια προειδοποίηση».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «διαδηλώσεις, ορισμένες από αυτές βίαιες, έχουν ήδη γίνει σε διάφορες χώρες» και προστίθεται ότι «η πιθανότητα νέων διαδηλώσεων, ορισμένες από τις οποίες μπορεί να γίνουν βίαιες, παραμένει μεγάλη».

«Σας ζητούμε επίμονα να είστε προσεκτικοί στις τοπικές αντιδράσεις για την κατάσταση αυτή, και να αποφύγετε περιοχές όπου διαδηλώσεις θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν», αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι χώροι της αμερικανικής κυβέρνησης σε όλο τον κόσμο παραμένουν σε επίπεδο υψηλού συναγερμού και είναι πιθανό να κλείσουν προσωρινά. Ο συναγερμός λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή