Η ατζέντα της ημέρας

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010 08:02
UPD:11:08
A- A A+

* Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Αυτοκτονιών η σημερινή.

* Την έναρξη της λειτουργίας ειδικής τηλεφωνικής γραμμής για την παροχή πληροφοριών στους πολίτες σχετικά με την εφαρμογή του νόμου 3869/2010 για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Ο αριθμός είναι 80111 97367 και προκύπτει, προσθέτοντας στο 80111 τους αριθμούς που αντιστοιχούν στη λέξη «ΧΡΕΟΣ». Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09.00 έως τις 22.00 και το Σάββατο από 09.00 έως 17.00. Η κλήση επιβαρύνεται μόνο με αστική χρέωση, από οπουδήποτε στην Ελλάδα και εάν καλεί ο καταναλωτής.

* Αρχίζει σήμερα από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου η πληρωτή των επιδομάτων, οι δικαιούχοι των οποίων μπορούν να τα εισπράξουν κατ' οίκον.

* Στις 8:30 το πρωΐ εθιμοτυπική επίσκεψη του πρέσβη της Ιταλίας Francesco Paolo Trupiano στον νομάρχη Θεσσαλονίκης.

* Στις 9 π.μ. έως τις 2μ.μ. στο Κοινωνικό Παντοπολείο στην οδό Καζαντζάκη 6-8 (πάροδος Γιαμαλάκη) στο Ηράκλειο δεύτερη ημέρα της 16ης διανομής τροφίμων από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου.

* Στις 9:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Macedonia Palace» στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, θα απευθύνει χαιρετισμό στην ημερίδα ο Τομέας Επαγγελματιών Εμπόρων (ΕΒΕ) του κόμματος στο πλαίσιο της 75ης ΔΕΘ.

* Στις 11 π.μ. επίσκεψη του δημάρχου Πειραιά, Παναγιώτη Φασούλα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου θα συναντηθεί με μέλη του διοικητικού συμβουλίου και με εργαζομένους του Σταδίου και θα συζητήσει τα προβλήματά τους.

* Στις 11 π.μ. στην περιοχή της Νέας Ραιδεστού του Δήμου Θέρμης (500 μέτρα από το σούπερ μάρκετ Grand Μασούτης), τα εγκαίνια του έργου «11 πίστες εξέτασης υποψηφίων οδηγών» της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα έργα στον τομέα των μεταφορών και επικοινωνιών στο νομό Θεσσαλονίκης. Το έργο περιλαμβάνει συνολικά 11 πίστες - 10 πίστες εκπαίδευσης εξέτασης ελιγμών για επιβατικά και μικρά φορτηγά και μία πίστα για τα μεγάλα οχήματα (λεωφορεία, φορτηγά, συρμοί).

* Στις 11 π.μ. στα γραφεία της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) - οδός Καλλάρη - κοινή συνέντευξη Τύπου στου Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Επιτροπής ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστων (ΜΑΣ) και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ και των εξαγγελιών της κυβέρνησης, για το πρόγραμμα δράσης τους ταξικού μετώπου για το επόμενο χρονικό διάστημα.

* Στις 12 το μεσημέρι στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) η συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

* Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τη γενική διευθύντρια της UNESCO, Irina Bokova.

* Στις 5 μ.μ. στα γραφεία του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Πλατεία Μοριχόβου 1, Θεσσαλονίκη, σύσκεψη με θέμα τη σύσφιξη των θέσεων μεταξύ εξαγωγέων και εμπόρων στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της δεκτικότητας από πλευράς εμπόρων των ελληνικών προϊόντων και υποκατάστασης των εισαγωγών από τα ελληνικά προϊόντα.

* Στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας, προκειμένου να εκδηλώσουν την αγωνία και την αγανάκτηση όλων των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμένικών στην ολιγωρία της κυβέρνησης για την υλοποίηση των δικών της εξαγγελιών περί αναβάθμισης των σωμάτων ασφαλείας και βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου του ανθρώπινου δυναμικού τους.

* Στις 8:30 μ.μ. η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών αντιμετωπίζει τη Ρωσία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Ζάγκρεμπ.

* Στις 8:30 μ.μ. στην πλατεία Βάρναλη της Δραπετσώνας (Αγωνιστών Πολυτεχνείου και Παπαφλέσσα) αφιέρωμα στην ελληνική οπερέτα με άρωμα από αλλοτινές εποχές, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Νομαρχίας Πειραιά. Το μελωδικό οδοιπορικό υπογράφει ο μαέστρος, Γιώργος Νιάρχος. Τα ακούσματα, όπως "Ριγκολέττο", "Κάρμεν", "Τραβιάτα" "Ψηλά στο μέτωπο (Βαπιστικός)", "Σαν όνειρο μαγευτικό (Απάχηδες των Αθηνών)", κ.ά., ερμηνεύουν η διακεκριμένη σοπράνο Μάρα Θρασυβουλίδου και ο βαρύτονος Ηλίας Τηλιακός. Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 8:30 μ.μ. στην Πλατεία Ποσειδωνίου των Σπετσών συναυλία με τους Νίκο Πορτοκάλογλου, Νίκο Ζιώγαλα και Μανώλη Φάμελο στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος της Νομαρχίας Πειραιά για τον εορτασμό της "Αρμάτα". Μαζί τους η Λιάνα Παπαλέξη, ένα εξαιρετικό ντουέτο πνευστών και μια σπουδαία μπάντα. Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 9 μ.μ. στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη «Πλούτος-Πενίας Θρίαμβος» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου με την Κάτια Γέρου και τον Δημήτρη Λιγνάδη. Παραγωγή: Θέατρο Τέχνης-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Είσοδος ελεύθερη. Η θεατρική παράσταση ανεβαίνει στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας.

* Στις 9:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη) Musica Lontana (Ελληνο-Ιταλικό project) από τους Σάκη Παπαδημητρίου, Vittorino Curci και Vincenzo Mastropirro, στο πλαίσιο της 8ης Συνάντησης Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής από σήμερα 10 έως τις 25 Σεπτεμβρίου, που διοργανώνει το ΚΕΠΟΘΕ της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Φίλων Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής.

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου

* Στην Κοπεγχάγη μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, Πέτρος Ευθυμίου, προκειμένου να πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην έδρα της συνέλευσης μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Συνέλευσης τον Ιούλιο. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, θα γίνει ο σχεδιασμός των δραστηριοτήτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, στη διάρκεια της θητείας του. Ο Π. Ευθυμίου θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα της Συνέλευσης, Spencher Oliver, καθώς και με τους αναπληρωτές γενικούς γραμματείς, Gustavo Pallares και Tina Schon, οι οποίοι θα ενημερώσουν τον κ. Ευθυμίου για όλες τις μελλοντικές δραστηριότητες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ. Επίσης, θα έχει συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης για το Κιργιστάν, Φιλανδό βουλευτή Kimmo Kiljunen, καθώς και με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Κοπεγχάγη, ενώ θα συναντήσει και τον Ελληνα πρέσβη.

* Στις 9 π.μ. στη Θεσσαλονίκη ο αγιασμός για την έναρξη της 75ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

* Στις 9:30 π.μ. στο κτίριο διοίκησης της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα τελέσει τα εγκαίνια της έκθεσης.

* Στις 10 π.μ. στο κτίριο διοίκησης της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα έχει συναντήσεις με τις διοικήσεις και τους εκπροσώπους των εργαζομένων στη ΔΕΘ ΑΕ και στην HELEXPO.

* Στις 10 π.μ. στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ανοιχτή συζήτηση-διάλογος με θέμα: "Μπροστά στην κρίση". Ομιλητές: Αρης Καζάκος, καθηγητής Τμήματος Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, πρόεδρος ΕΣΔΕΠ, καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ, Πάσχος Μανδραβέλης, δημοσιογράφος, Σπύρος Μαρκέτος, επίκουρος καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, Σώτη Τριανταφύλλου, συγγραφέας, Διονύσης Τσακνής, μουσικός. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος. Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 10 π.μ. στο Δημαρχείο του Ιλίου επιστημονική ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη νόσο Αlzheimer, διοργανώνει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου, σε συνεργασία με την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινίτειου Νοσοκομείου Αθηνών και το Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Πειραιά.

* Στις 10:30 π.μ. ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης και υφυπουργοί Μιλένα Αποστολάκη και Γιάννης Κουτσούκος θα επισκεφθούν το περίπτερο του υπουργείου στις εγκαταστάσεις της 75ης ΔΕΘ.

* Στις 10:45 π.μ. επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στους εκθεσιακούς χώρους της ΔΕΘ.

* Στις 11 π.μ. περιοδεία του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Θανάση Παφίλη, στα εμπορικά καταστήματα της Νέας Ιωνίας, με εκκίνηση την πλατεία Αναπήρων.

* Στις 11:30 π.μ. ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, θα επισκεφθεί την Αμερικανική Γεωργική Σχολή στη Θεσσαλονίκη.

* Στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, θα εγκαινιάσει το περίπτερο του υπουργείου στην 75η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

* Στις 12 το μεσημέρι ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Θανάση Παφίλη, σε καφενείο της Νέας Ιωνίας, απέναντι από την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής.

* Στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) συναυλία με τον Διονύση Τσακνή, τον Λάκη Παπαδόπουλος, τον Γιάννη Γιοκαρίνη, τους Lexicon Project και την Ισμήνη Πεπέ. Τη συναυλία θα ανοίξουν μουσικά φοιτητικά συγκροτήματα του ΑΠΘ. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών ΑΠΘ τα εγκαίνια της έκθεσης: "Νεοελληνική Τέχνη από τη Συλλογή Γιώργου Κητή", με έργα από μερικούς από τους πιο σημαντικούς Ελληνες καλλιτέχνες, όπως τον Νικόλαο Γύζη, το Δημήτρη Μυταρά και τον Γιάννη Γαϊτη, τον Νίκο Χατζηκυριάκο Γκίκα, τον Γιάννη Τσαρούχη και τον Λουκά Βενετούλια. Η έκθεση αυτή αποτελεί ένα πανόραμα της νεοελληνικής τέχνης, μια επιτομή της ιστορίας της ελληνικής ζωγραφικής και χαρακτικής. Διάρκεια έκθεσης έως 3 Οκτωβρίου.

* Στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) - Τσιμισκή 29, Θεσσαλονίκη, ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).

* Στη 1:30 μ.μ. επίσκεψη του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης «Bidoun Video Project 2010».

* Στις 2 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Macedonia Palace» στη Θεσσαλονίκη ομιλία του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στο γεύμα εργασίας που θα παραθέσει η Κεντρική Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).

* Στις 6 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην κατάργηση βασικών θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων που επιχειρεί η κυβέρνηση.

* Στις 7 μ.μ. ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, θα εγκαινιάσει το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.

* Στις 8 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" στη Θεσσαλονίκη, ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

* Στις 8 μ.μ. η "Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου" επεκτείνοντας τον θεσμό "Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την τέχνη", εγκαινιάζει με την συνεργασία του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και της Ενωσης Ελλήνων Χαρακτών, μία εντυπωσιακή έκθεση χαρακτικής με θέμα: "Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από τη Χαρακτική".

* Στις 9 μ.μ. στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού συναυλία του Μάριου Φραγκούλη με τίτλο «Η εποχή της αγάπης» με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι από δάφορες περιόδους του συνθέτη. Μαζί με τον Μάριο Φραγκούλη η Αννα Λινάρδου και το Μουσικό Σύνολο Μάνος Χατζιδάκης. Διευθύνει ο Λουκάς Καρυστινός.

* Στις 9 μ.μ. στο Θέατρο Πέτρας στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πετρούπολης, η θεατρική παράσταση «Αχαρνής» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, με τους Σταμάτη Κραουνάκη, Γρηγόρη Βαλτινό, Κώστα Βουτσά. Παραγωγή: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ).

* Στις 9:30 μ.μ. στην πισίνα του ξενοδοχείου Macedonia Palace Hotel (Μ. Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη) κοκτέϊλ του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) στο πλαίσιο της 75ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου

* Από σήμερα έως και την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Olympic Air σε συνεργασία με τo Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, το Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, στο οποίο ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία του το Τμήμα Εφηβικής Ιατρικής, παρέχουν στους επιβάτες των εσωτερικών πτήσεων της Olympic Air, την πρώτη επίσκεψη στο Τμήμα με έκπτωση 20%. Η παροχή αφορά εφήβους ηλικίας 11-18 ετών, ισχύει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιείται στο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, μόνο κατόπιν ραντεβού.

* Στις 11 π.μ. περιοδεία του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Θανάση Παφίλη, στο Γαλάτσι και ομιλία σε συγκέντρωση σε καφενείο της περιοχής.

* Στις 11 π.μ. απέναντι από το νέο Δημαρχείο, επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη, τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης από τον Δήμο Περιστερίου και τη Μικρασιατική Ενωση «Ο Αγιος Χρυσόστομος Σμύρνης».

* Στις 11 π.μ. στον κινηματογράφο «Αλίκη» στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης, ημερίδα με θέμα: «Δασικοί χάρτες, οι επιπτώσεις των δασικών χαρτών στην περιοχή μας», διοργανώνει η Ομοσπονδία Εξωραϊστικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Νέας Μάκρης.

* Στις 11 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη και του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καραπαναγιωτίδη στον Δήμο Αλεξάνδρειας. Ο κ. Ψωμιάδης θα μιλήσε σε συγκέντρωση στο κέντρο «Κάστρο».

* Στις 11 π.μ. στο Περίπτερο 12 της ΔΕΘ τα εγκαίνια του ομαδικού περιπτέρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου

* Στη 1 μ.μ. η συνέντευξη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

* Στις 8 μ.μ. στον θερινό κινηματογράφο «Ορφέας» στην Κω, επί της οδού Β. Γεωργίου, ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω με θέμα: Τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής.

* Στις 9 μ.μ. στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη συναυλία από την ορχήστρα αρχαιοελληνικών παραδοσιακών οργάνων, ΛΥΡΑΥΛΟΣ, διοργανώνει ο Σύλλογος Πελοποννησίων Πετρούπολης. Είσοδος ελεύθερη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή