Δυσαρέσκεια για κυβέρνηση και ΝΔ

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010 09:49

A- A A+

Εντονη είναι δυσαρέσκεια των πολιτών τόσο για την κυβέρνηση όσο και για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το ΠΑΣΟΚ πάντως να διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το μηνιαίο βαρόμετρο της Public Issue για τον Σκάι και την «Καθημερινή», το 80% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο από τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας, έναντι 19% που είναι ικανοποιημένοι, ενώ ακόμα μεγαλύτερη είναι η δυσαρέσκεια, στο ίδιο ερώτημα, για τη Νέα Δημοκρατία, με το ποσοστό των δυσαρεστημένων στο 88%, έναντι 9% όσων δηλώνουν ικανοποιημένοι.

Στο ερώτημα ποια κυβέρνηση είναι καλύτερη για τη χώρα, το 27% απαντά μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, το 7% μια κυβέρνηση ΝΔ, ενώ το 60% δηλώνει καμιά από τις δύο. Παρά ταύτα, μόλις το 29% των ερωτηθέντων απαντά ότι μάλλον χρειάζεται προσφυγή στις κάλπες, με το 72% να θεωρεί ότι μάλλον δεν χρειάζεται.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός το 41% απαντά ο Γ. Παπανδρέου, το 18% ο Α. Σαμαράς, ενώ το 41% «κανένας από τους δύο/ΔΓ/ΔΑ».

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, το ΠΑΣΟΚ διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι της ΝΔ, συγκεντρώνοντας 44% έναντι 27% του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά και ακολουθούν το ΚΚΕ με 10,5%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 2%. Στο 33% ανέρχεται το ποσοστό της αποχής.

Η έρευνα της Public Issue διεξήχθη τηλεφωνικά σε πανελλαδικό δείγμα 1.009 ατόμων το διάστημα 2-6 Σεπτεμβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή