Γ. Καρατζαφέρης: Δεν είναι στόχος μου να διαλύσω τη ΝΔ

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010 13:17
UPD:14:01
A- A A+

«Δεν είναι στόχος μου να διαλύσω τη ΝΔ. Αντιθέτως εγώ είμαι αυτός που μιλά εδώ και πολύ καιρό για την ανάγκη ενότητας της παράταξης», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης αιτιολογώντας την οξεία κριτική που ασκεί στη «γαλάζια» παράταξη με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε ότι δε θέλει η Νέα Δημοκρατία να έχει «την εικόνα της διάλυσης» και πρόσθεσε ότι όπου υπάρξει συμπόρευση με το ΛΑΟΣ θα επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα.

«Όπου πάμε όλοι μαζί θα έχουμε θετικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, για την Πελοπόννησο έλεγα να υποστηρίξουμε τον Τατούλη. Πρότεινα τον Τατούλη και ο Σαμαράς απήντησε με τον Δράκο. Πόσοι ξέρουν τον Τατούλη και πόσοι ξέρουν τον Δράκο; Είναι και θέμα αναγνωρισιμότητας. Έδωσα πολλά για να κατεβάσουμε κοινούς υποψηφίους. Να προσπαθήσουμε να μην γίνει “πράσινος” ο χάρτης», επισήμανε.

Επανέλαβε επίσης την πρόθεσή του να κατεβάσει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καθαρά κομματικό υποψήφιο, μία πρόταση –όπως εξήγησε- ανάλογη της υποψηφιότητας του κ. Α. Γεωργιάδη για την Αττική, βάζοντας έτσι τέλος στα σενάρια περί ενδεχόμενης υποψηφιότητας Κ. Κιλτίδη.

Αναφερόμενος στην απόφασή του να άρει τη στήριξη του ΛΑΟΣ από την υποψηφιότητα του κ. Π. Ψωμιάδη στην Κ. Μακεδονία, τόνισε: «Είναι βρώμικο αυτό που κάνουν στον Ψωμιάδη. Ο Παναγιώτης είναι φίλος μου, αλλά δυστυχώς ο Σαμαράς μπήκε σφήνα και τα διέλυσε. Δεν κατάλαβα πως μπορεί να είναι οικογενειοκρατία ο Διονύσης Ψωμιάδης αλλά ο Βαρβιτσιώτης που η οικογένειά του βρίσκεται εδώ και τόσες γενιές στην πολιτική δεν είναι».

Αιτιολογώντας την απόφασή του να νη δώσει το χρίσμα της Περιφέρειας Αττικής στο βουλευτή κ. Μ. Βορίδη σημείωσε:

«Θέλω να προστατέψω τον Μάκη από την αγυρτεία και την αλητεία. Τον πήρα από την άγονη γραμμή, δέχτηκα χτυπήματα για τα «άκρα». Κέρδισε όμως το σεβασμό και την εκτίμηση του κόσμου με τη δουλειά που έκανε μέσα στη Βουλή. Όταν ακουγόταν για υποψήφιος Περιφερειάρχης, κάποιοι ετοιμάστηκαν να βγάλουν στη δημοσιότητα κάποια πράγματα. Δεν θα αφήσω να θάψουν και το κόμμα και τον Μάκη».

Σχολιάζοντας τέλος πρόσφατη δημοσκόπηση, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι τα δύο κόμματα εξουσίας είναι πλέον φθαρμένα. «Αυτή η φθορά εμάς δεν μας αγγίζει. Είμαστε ένα κόμμα με καταγεγραμμένο ένα ποσοστό στο 6,8% και από το ενδιαφέρον των ΜΜΕ φαίνεται πως είμαστε ένα νέο μεγάλο κόμμα», σημείωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή