Δ. Σρατούλης: Έκκληση για ενωτική διέξοδο στο ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010 14:36
A- A A+

Μήνυμα για την διαφύλαξη της ενότητας στο ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε το μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Σρατούλης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό κανάλι 1 του Πειραιά.

Ο κ. Στρατούλης χαρακτήρισε «πολύ αρνητική πολιτική εξέλιξη» την κάθοδο δύο ψηφοδελτίων από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική, ιδιαίτερα – όπως είπε- «σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και πολιτικών του μνημονίου που οδηγούν το λαό μας στην φτώχεια, την απόγνωση και την απελπισία».

Τόνισε επίσης ότι δεν είναι η ώρα της θλίψης για τον ενδεχόμενο νέο κατακερματισμό της Αριστεράς, ούτε θα πρέπει να πάρει ο καθένας το ευθυνόμετρο και να καταλογίζει ευθύνες. «Τώρα είναι η ώρα να αναλάβουν όλες οι πλευρές τις ευθύνες τους και να ενεργοποιηθούμε για να υπάρξει συνθετική ενωτική διέξοδος, στη βάση θετικών προτάσεων, που ακούστηκαν μέχρι τώρα ή μπορούν να ακουστούν», σημείωσε.

Εστίασε επίσης στην ανάγκη να διαφυλαχθεί η ενότητα της Αριστεράς ζωντανή και ο ΣΥΡΙΖΑ ενεργός και ενωμένος.

«Πρέπει», πρόσθεσε, «να αποφύγουμε διαχωριστικές επιπτώσεις σ’ όλη τη χώρα, όπου πρέπει να διατηρηθούν ή να επαυξηθούν τα κοινά αυτοδιοικητικά σχήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Να προσέξουμε πολύ όλες τις πλευρές, να μην δημιουργήσουμε με άγονες αντιπαραθέσεις μεγάλα ψυχολογικά και πολιτικά τραύματα μεταξύ μας, που δεν μπορούν μετά εύκολα να επουλωθούν».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή