Αιχμές για την ηγεσία του ΣΥΝ από το «Αριστερό Ρεύμα»

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010 18:27
UPD:18:36
A- A A+

Την εκτίμηση ότι υπάρχει περιθώριο για ενωτικές πρωτοβουλίες όσον αφορά στην Περιφέρεια Αττικής, εκφράζει με ανακοίνωσή του η τάση του ΣΥΝ «Αριστερό Ρεύμα».

Αφήνοντας εμμέσως αιχμές προς τον κ. Τσίπρα, η ανακοίνωση επισημαίνει ότι «ο προσανατολισμός και οι χειρισμοί, τους οποίους εδώ και μήνες ακολουθεί η πλειοψηφία του ΣΥΝ, όσον αφορά κυρίως τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, όχι μόνο είναι λαθεμένοι, αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις έφτασαν να στερούνται κοινής λογικής».

Αποκορύφωμα αυτών των χειρισμών, επισημαίνει το «Αριστερό Ρεύμα» υπήρξαν οι πρόσφατες αποφάσεις της πλειοψηφίας της ΚΠΕ για την Περιφέρεια Αττικής, οι οποίες «οδηγούν σε δραματικές καταστάσεις το χώρο του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες μπορεί να εξελιχθούν -ήδη εξελίσσονται - σε τραγωδία, με δύο ψηφοδέλτια από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής και πιθανή την οριστική διάσπασή του».

Διευκρινίζει ωστόσο ότι οι εξελίξεις αυτές δεν είναι αναπόφευκτες, καθώς θα μπορούσαν να υπάρξουν γόνιμες, συνθετικές, προωθητικές και ενωτικές λύσεις, εφ' όσον υπήρχε διάθεση απ' όλες τις πλευρές να αλλάξουν προσανατολισμούς και να υπερβούν προσωπικές φιλοδοξίες.

Το «Αριστερό Ρεύμα» αντιτίθεται στην υποψηφιότητα του Αλέξη Μητρόπουλου, ενώ αποφεύγει να επικρίνει την υποψηφιοτητα του Αλέκου Αλαβάνου, όπως έκανε χθες με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή