Σούπερ Λίγκα: ¶ρης-Παναθηναϊκός 0-1

Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2010 21:26
UPD:21:41
A- A A+

Με το πρώτο γκολ του Τζιμπρίλ Σισέ στο φετινό πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από το «Kλεάνθης Βικελίδης», επικρατώντας του ¶ρη με 1-0.

Ο Γάλλος σταρ του «τριφυλλιού» ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα στο 42ο λεπτό, αξιοποιώντας έτσι την εσχάτη των ποινών που έδωσε ο Γιώργος Δαλούκας για ανατροπή του Λουκά Βύντρα από τον Χαβίτο ένα λεπτό νωρίτερα. Παράβαση, πάντως, δεν υπήρχε καμία, αφού ο αμυντικός του Παναθηναϊκού περισσότερο μπερδεύεται και πέφτει, παρά υπάρχει κάτι μεμπτό και δικαιολογημένα οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται έντονα.

Αν δεν υπήρχε αυτή η φάση, κατά τ' άλλα το ματς θα ήταν κλασσικό παιχνίδι για ισοπαλία, καθώς ελάχιστες ήταν οι φάσεις και από τις δυο πλευρές. Ένα δοκάρι σε πλασέ του Σισέ στην κίνηση και το γύρισμα στα τυφλά του Σωτήρη Νίνη στη συνέχεια της φάσης στο 32' ήταν η άλλη μεγάλη στιγμή της αναμέτρησης, η οποία είχε πολύ κακό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο και ακόμα χειρότερο στο δεύτερο.

Ο Παναθηναϊκός με το υπέρ του 1-0 δεν φάνηκε στην επανάληψη να έχει διάθεση να κυνηγήσει και δεύτερο τέρμα, παρά μόνο αν του δινόταν η ευκαιρία σε κάποια αντεπίθεση.

Αντιθέτως, ο ¶ρης έπρεπε να πιέσει και το προσπάθησε, όμως, τα πολλά λάθη των παικτών του και το μη ξεκάθαρο επιθετικό του σχέδιο δεν τον βοήθησαν. Συνεχώς με ψηλές μπαλιές οι «κίτρινοι» προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων, εκεί όμως ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ καθάριζε με ευκολία όλες τις φάσεις.

Στο τελευταίο τέταρτο ο Νίκος Νιόπλιας πέρασε και ως αλλαγή και τους Κώστα Κατσουράνη και Λουίς Γκαρσία στις θέσεις των Νίνη και Σίντεϊ Γκοβού αντίστοιχα, με τους δυο τους να κρατάνε τη μπάλα όσο χρειαζόταν προκειμένου οι γηπεδούχοι να μη μπορέσουν να πιέσουν περαιτέρω.

Οι συνθέσεις:

Αρης (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Μίσελ, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Ναφτί, Πρίττας, Τόχα (64' Μενδρινός), Κόκε, Χαβίτο, Ρουίς (71' Τσέζαρεκ)

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Γκοβού (79' Λουίς Γκαρσία), Νίνης (76' Κατσουράνης), Λέτο, Σισέ (85' Δημούτσος)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις