Κολομβία: Ενατικοποίηση των επιθέσεων κυβερνητικών δυνάμεων κατά των ανταρτών

Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010 10:42
A- A A+

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος ανακοίνωσε το Σάββατο ότι η επίθεση τνω κυβερνητικών δυνάμεων κατά των αριστερών ανταρτών θα ενταθεί μετά και από τις επιθέσεις τους που στοίχισαν τη ζωή σε 40 αστυνομικούς και στρατιώτες από τις αρχές του Σεπτεμβρίου έως σήμερα.

«Αποφασίσαμε να εντείνουμε τις επιθέσεις μας, ώστε οι εγκληματίες να μην έχουν πλεον χρόνο να επιχειρούν», δήλωψσε ο κ. Σάντος μιλώντας από την περιοχή της Κόρντοβα.

Σημειώνεται ότι παραδοσιακά το FARC (Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας-Μαρξιστές, που είναι το αρχαιότερο ανταρτικό κίνημα στη λατινική Αμειρκή καθώς και ο ELN (Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός) εντείνουν τις βίαιες επιθέσεις τους τις περιόδους αλλαγής εξουσίας.

Ο κ. Σάντος ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 7 Αυγούστου.

Μόνο το πρωί της Παρασκευής, οκτώ αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κολομβίας κοντά στα σύνορα με τον Ισημερινό σε ανταλλαγή πυρών με μέλη του FARC που επιχειρούσαν να εισέλθουν στην πόλη Σαν Μιγκέλ στην επαρχία Πουτουμάγιο.

Από την πλευρά του ο Ισημερινός ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ενίσχυσε τις στρατιωτικές περιπολίες στα σύνορά του για να αποφευχθεί είσοδος «παράνομων ένοπλων ομάδων» στο έδαφός του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή