Μουντομπάσκετ: Λιθουανία-Σερβία 99-88 (μικρός τελικός)

Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010 20:56
A- A A+

Ο Λίνας Κλέιζα ήταν χάρμα ειδέσθαι στον μικρό τελικό και με 33 πόντους οδήγησε τη Λιθουανία για πρώτη φορά στο βάθρο ενός Μουντομπάσκετ στην νίκη επί της Σερβίας (99-88).

Στα πρώτα λεπτά του μικρού τελικού, οι Σέρβοι έμοιαζε σαν να μπήκαν στο γήπεδο για να αποδείξουν ότι η παρουσία τους εκεί ήταν πέρα για πέρα άδικη και έπρεπε να παίξουν δυόμιση ώρες αργότερα. Ο Τεόντοσιτς οργάνωνε εξαιρετικά, ο Κρστιτς δεν έβρισκε ισχυρή αντίσταση στις δυο ρακέτες και ο Κέσελι έβαλε δυο συνεχόμενα τρίποντα για το 18-9 του 6Ά.

Κάπου εκεί όμως, όλα αυτά σταμάτησαν. Οι Λιθουανοί άρχιζαν να βρίσκουν το… χέρι τους έξω από τη γραμμή του τριπόντου και πιέζοντας αρκετά τους Σέρβους κατάφεραν να επιστρέψουν στο παιχνίδι και να προηγηθούν πριν ακόμα λήξει το πρώτο δεκάλεπτο (22-23, 10Ά).

Μέχρι εκείνο το σημείο ο μεγαλύτερος πρωταγωνιστής για τη Λιθουανία ήταν ο Παούλιους Γιανκούνας κερδίζοντας κατά κράτος κάθε αντίπαλο του. Όταν πια ζεστάθηκε και ο Λίνας Κλέιζα που πήρε αρκετές πρωτοβουλίες στην επίθεση, τα πράγματα έγιναν απλούστερα για τη Λιθουανία.

Οι Σέρβοι διακρίνονταν για τον εκνευρισμό και τις κακές επιλογές τους στην επίθεση, τη στιγμή που οι Λιθουανοί ανέβαζαν σταδιακά τη διαφορά φθάνοντας με τη λήξη του ημιχρόνου στο +10 (38-48).

Η ανάπαυλα του ημιχρόνου δεν άλλαξε στο ελάχιστο την εικόνα του αγώνα και με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Λίνας Κλέιζα, το προβάδισμα για τους Λιθουανούς σταθεροποιήθηκε γύρω από το +20 (50-70, 28Ά) χάρη στην ευστοχία τους έξω από τα 6,25 μέτρα σε μια βραδιά που θύμισε… Αργεντινή.

Οι Σέρβοι κατάφεραν να αντιδράσουν στο τελευταίο πεντάλεπτο κάνοντας ο, τι δεν είχαν κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα. Πίεσαν στην άμυνα, κυκλοφόρησαν σωστά στη μπάλα και έψαξαν με υπομονή το καλύτερο σουτ στην επίθεση. Με πρωτεργάτες τους Σαβάνοβιτς και Τέπιτς η Σερβία μείωσε σε 74-86 στο 36Ά και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για επιστροφή στο ματς –έστω και καθυστερημένα.

Η Λιθουανία όμως, ήταν υποψιασμένη και δεν επέτρεψε να χαθεί η ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο ενός Παγκοσμίου πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 38-48, 54-72, 88-99

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις