Πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στον ΟΣΕ

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010 15:14
A- A A+

Συγκέντρωση με ταυτόχρονη κατάληψη των κεντρικών κτιρίων του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του οργανισμού σήμερα στις 12 το μεσημέρι και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου το προεδρείο της ΠΟΣ παρέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα τους.

«Παρ΄ ότι η κυβέρνηση έβγαλε την απεργία παράνομη και καταχρηστική, εμείς προχωρούμε σε 24ωρη απεργία, εκφράζοντας την αντίθεσή μας στο σχέδιο νόμου για την ιδιωτικοποίηση του οργανισμού», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Κιουτσούκης.

«Θα διαφυλάξουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα προκειμένου να μην γυρίσουμε στον εργασιακό μεσαίωνα. Θα προστατεύσουμε την ασφάλεια των επιβατών, προκειμένου να μην υπάρξουν δυστυχήματα, λόγω της μείωσης των εργαζομένων. Να κάτσουμε στο τραπέζι του διαλόγου και να ξεκινήσουμε από μηδενική βάση».

Παρών στην εκδήλωση διαμαρτυρίας ήταν και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, ο οποίος εξέφρασε την συμπαράσταση του στον «δίκαιο» όπως είπε αγώνα τον εργαζομένων. «Η πολιτική της ιδιωτικοποίησης οδηγεί στην απόλυση 2.500 εργαζομένων, στην αύξηση των εισιτηρίων και την υποβάθμιση της ζωής των εργαζομένων», συμπλήρωσε.

Μετά την παράδοση του ψηφίσματος στον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στα γραφεία του Οργανισμού, προκειμένου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣ να αποφασίσει για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή