Γ. Πεταλωτής: Συγκεκριμένες οι αρμοδιότητες του Θ. Πάγκαλου

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010 16:48
A- A A+

«Οι αρμοδιότητες για τις επενδύσεις θα οριστούν και θα εξειδικευτούν μέσα στις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει ανακοίνωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου, ότι στις αρμοδιότητές του περιλαμβάνεται και η απεμπλοκή επενδύσεων για την πράσινη ανάπτυξη.

Υπενθυμίζεται πως χθες Δευτέρα από το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που έχουν ανατεθεί από τον Πρωθυπουργό στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης εντάσσεται και ο συντονισμός των προσπαθειών για την απεμπλοκή επενδύσεων, ειδικότερα μάλιστα όσων επενδύσεων ενσαρκώνουν την πολιτική της πράσινης ανάπτυξης. Για το λόγο αυτό, έχει συσταθεί ειδική ομάδα εργασίας για την απεμπλοκή επενδύσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η οποία συνεδριάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα με την παρουσία εκπροσώπων όλων των συναρμόδιων φορέων, υπό το συντονισμό του Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Αποτέλεσμα αυτών των δράσεων αποτελεί η αδειοδότηση επενδύσεων μεγάλων έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 2 δισεκατομμυρίων Ευρώ. Οι θετικές αυτές εξελίξεις αποτελούν μια απτή απόδειξη ότι κάτι αλλάζει στη χώρα. Οι επενδυτές έχουν πλέον ένα παράδειγμα που αποδεικνύει ότι υπάρχει πολιτική βούληση».

«Ο κ. Πάγκαλος έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες, τις οποίες ασκεί εδώ και 11 μήνες […] έχει έναν γενικότερο ρόλο και σε αυτό το πλαίσιο εξέδωσε αυτήν την ανακοίνωση», συμπλήρωσε ο κ. Πεταλωτής.

«Είναι γνωστό ότι ο κ. Παμπούκης είναι υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητα τις επενδύσεις», τόνισε και συνέχισε: «Το είδος, όμως, των επενδύσεων, θα οριστεί και θα εξειδικευτεί εντός των ημερών με τα προεδρικά διατάγματα».

Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε πως «επειδή ακριβώς το θέμα των επενδύσεων είναι κάτι που μας ενδιαφέρει άμεσα, ειδικά αυτή την περίοδο, για αυτό ακριβώς θα υπάρχει και εξειδίκευση των αρμοδιοτήτων, τέτοια που και να σχεδιάζονται και να προσελκύονται, αλλά και να υλοποιούνται με τάχιστους ρυθμούς αυτές οι επενδύσεις. Και εκεί υπάρχει ρόλος για πολλούς υπουργούς».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή