Επικρίσεις Γ. Καρατζαφέρη κατά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για την οικονομία

Ο Κυριάκος Βελόπουλος υποψήφιος του ΛΑΟΣ για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010 19:29
UPD:22:09
AΠΕ/ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΛΕΝΤΖΑΣ

A- A A+

Επικρίσεις κατά του κυβερνώντος κόμματος για τους χειρισμούς του στο πεδίο της οικονομίας, αλλά και κατά της ΝΔ διατύπωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε πως η χώρα βρίσκεται σε οικτρή κατάσταση και η κυβέρνηση κινείται «παντελώς σε λαθεμένη κατεύθυνση», ενώ επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του για συγκρότηση κυβέρνησης οικουμενικής αντίληψης.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη φορολογική της πολιτική και ζήτησε μείωση του ΦΠΑ: «Με τη φορομπηχτική πολιτική που ακολουθεί αφαιρεί χρήματα από την αγορά ... μπαίνουν λουκέτα».

Στο στόχαστρο του κ. Καρατζαφέρη βρέθηκε όμως και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς για τη στρατηγική απεμπλοκής από το μνημόνιο που έχει υιοθετήσει. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, και ο ίδιος θέλει να φύγει η τρόικα, όμως κάλεσε τον κ. Σαμαρά να απαντήσει, αν γίνει αυτό, πώς θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις.

Σε ό,τι αφορά το χρέος, πρότεινε την επαναξιολόγηση υπερτιμολογημένων κρατικών συμβάσεων, συμβάσεις που έγιναν στο παρελθόν «από ανεξάρτητο οίκο», τις οποίες χαρακτήρισε «προϊόν κλοπής».

Υπεραμύνθηκε ακόμη της στάσης του απέναντι στο Μνημόνιο, επισημαίνοντας ότι είχε να επιλέξει «μεταξύ της πτώχευσης της χώρας και του καθόλου μισθού, ή του κουτσουρεμένου μισθού, με την ελπίδα ότι θα βελτιωθεί η οικονομία».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, προέβλεψε πως οι εθνικές εκλογές θα γίνουν πριν τη συνταγματικά καθορισμένη ημερομηνία, λόγω αδυναμίας, όπως ανέφερε, του ΠΑΣΟΚ να χειριστεί τα πράγματα.

Σε άλλο σχετικό ερώτημα, σημείωσε πως «με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη έχουμε διαφορετικούς δρόμους», ενώ πρόσθεσε ότι «η παράταξη πληρώνει την κόντρα Σαμαρά - Μπακογιάννη». Επέκρινε επίσης τον κ. Σαμαρά για την απόρριψη της πρότασης του να κατεβάσει υποψήφιο στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές τον κ. Αβραμόπουλο.

Με Κυριάκο Βελόπουλο «κατεβαίνει» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Τη στήριξη του ΛΑΟΣ στον Κυριάκο Βελόπουλο για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στον Μάκη Στεργίου για το Δήμο της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ακόμη στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Καρατζαφέρης.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο επισκέφθηκε όπως κάθε χρόνο το περίπτερο της νομαρχίας, με δεδομένη την απόσυρση της στήριξης προς τον κ. Ψωμιάδη, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε «ότι άλλο πράγμα η φιλία και άλλο η αξιοπρέπεια που τσαλακώθηκε από τον κ. Σαμαρά», προσθέτοντας ότι κατά τη συνάντηση τους οι κ.κ. Ψωμιάδης και Βελόπουλος «έδωσαν τα χέρια ο ένας τον άλλο και ευχήθηκαν καλή επιτυχία».

Σε ερώτηση για τη στάση που θα κρατήσει ο ΛΑΟΣ τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, απάντησε ότι «θα σταθμιστούν τα πράγματα με βάση τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής και θα αποφασιστεί και η στάση του κόμματος».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή