Ερχεται ευρύς ανασχεδιασμός του Twitter

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010 11:56
REUTERS/ROBERT GALBRAITH

A- A A+

Η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Twitter, στο δυναμικό της οποίας κάθε μέρα προστίθενται 370.000 νέοι χρήστες από όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να προχωρήσει σε ευρύ ανασχεδιασμό της ιστοσελίδας της, προκειμένου να εμπλουτιστεί και να γίνει πιο φιλική στους άνω των 150 εκατ. χρήστες της διεθνώς.

Ζητούμενο για την ολοένα πιο δημοφιλή υπηρεσία microblogging, όπου οι χρήστες μπορούν να στείλουν μικρού μήκους μηνύματα μέχρι 140 χαρακτήρες, είναι να παρέχει περισσότερες πληροφορίες στα μέλη της και, στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, θα προσφέρει ενσωματωμένα βίντεο του YouTube, εικόνες και άλλο περιεχόμενο, ώστε το Twitter να αποκτήσει πιο έντονο χαρακτήρα πηγής πληροφόρησης.

«Το ηλικίας τεσσάρων ετών κοινωνικό δίκτυο θα προωθήσει μια τελείως νέα "αρχιτεκτονική", που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των χρηστών για περισσότερη ευελιξία και επικοινωνία. Το Twitter μπορεί να γίνει επίσης μια θαυμάσια πηγή πληροφόρησης», δήλωσε ο Έβαν Ουίλιαμς, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πίσω από το δίκτυο.

Περισσότερα από 90 εκατομμύρια μηνύματα στέλνονται καθημερινά κατά μέσο όρο από τους χρήστες του Twitter, το οποίο όλο και περισσότερο ανταγωνίζεται με επιτυχία το Facebook, το Yahoo και το Google για τον online χρόνο των χρηστών. Ο ανασχεδιασμός ακριβώς στο να «δέσει» τους υπάρχοντες χρήστες του για περισσότερη ώρα στην αναβαθμισμένη ιστοσελίδα του και παράλληλα να προσελκύσει νέους φίλους.

Το Twitter έχει υποστηριχθεί χρηματοδοτικά για τη δημιουργία και λειτουργία του από τις αμερικανικές επενδυτικές εταιρείες Spark Capital, Benchmark Capital, T.Rowe Price, Venture Partners κ.α.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή