Μήνυμα Αλ. Παπαρήγα για «συντριβή» του δικομματισμού

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010 13:47
AΠΕ/ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΛΕΝΤΖΑΣ

A- A A+

Ισοδύναμες με τις βουλευτικές χαρακτήρισε τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στο πλαίσιο επίσκεψης της στην 75η ΔΕΘ. Απηύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους να «συντρίψουν στις πρώτες εκλογές μετά το Μνημόνιο» το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., ενώ έκανε λόγο για «στημένα» διπλά ψηφοδέλτια των δύο μεγάλων κομμάτων.

Η κ. Παπαρήγα έστειλε μήνυμα στους πολίτες να ψηφίσουν τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ, ενώ για το δεύτερο γύρο πρότεινε να ψηφίσουν «λευκό» και «άκυρο» στις περιπτώσεις, που δεν θα υπάρξουν υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Επισήμανε ότι ο διαχωρισμός των κομμάτων και των συνδυασμών σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς είναι «παραπλανητικός, ψευδής και επικίνδυνος», ενώ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει εξαπολύσει την πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και «είναι ικανή να πατήσει επί πτωμάτων». Προειδοποίησε ακόμη ότι ακόμα κι αν οι διαδικασίες του Μνημονίου λήξουν το 2013 οι επιπτώσεις θα συνεχιστούν για αρκετά χρόνια και μετατίθενται για μετά το 2015 οι προβλέψεις ότι το ΑΕΠ θα φτάσει σε επίπεδο πριν από την κρίση.

Όσον αφορά στη Ν.Δ. τόνισε ότι δεν ψήφισε το Μνημόνιο, αλλά στην πραγματικότητα στηρίζει τα μέτρα και δεν λέει ότι θα τα καταργήσει αν έρθει στην εξουσία.

Η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για «στημένα» διπλά ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στις αυτοδιοκητικές εκλογές, με δήθεν «αντάρτες», που αποδεικνύονται «βασιλικότεροι του βασιλέως», κι αυτό –όπως είπε- το κάνουν γιατί φοβούνται την αποσκίρτηση ψηφοφόρων τους. Έφερε εξάλλου ως παραδείγματα τις υποψηφιότητες του κ. Γιάννη Δημαρά και του κ. Αλέξη Μητρόπουλου. Επικριτική όσον αφορά τις θέσεις που υποστηρίζουν και τον τρόπο που παρουσιάζουν τις υποψηφιότητες τους, εμφανίστηκε για τους Παναγιώτη Ψωμιάδη, Κώστα Γκουλέκα και Γιάννη Μπουτάρη.

Η γ.γ. του ΚΚΕ κατηγόρησε τον ΛΑ.Ο.Σ ότι είναι «δεκανίκι» του συστήματος και κάνει αντικομμουνισμό με «αντιπαροχή», ενώ αναφερόμενη στον ΣΥΝ και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α είπε ότι υιοθετούν φαινομενικά ρηξικέλευθη θέση, όπως είναι η ανατροπή του Μνημονίου, αλλά ουσιαστικά συσκοτίζουν την πραγματική αιτία που οδηγεί στην προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων και «δηλητηριάζουν» τον ριζοσπαστισμό του ελληνικού λαού. Χαρακτήρισε δε «αστεία» όσα υποστηρίζει ο Αλέκος Αλαβάνος περί αναδιάρθρωσης του χρέους.

Σημείωσε τέλος ότι «ο αγώνας σήμερα πρέπει να κατευθύνεται στην αναγκαιότητα ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, να βλέπει κάθε μικρή ή μεγάλη αναμέτρηση με αυτή την προοπτική» προσθέτοντας ότι «λαός δεν είναι όχλος, ούτε μάζα που παραπαίει, ούτε χυλός, αλλά είναι αυτός που θα φέρει τη μεγάλη ανατροπή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή