Νέος κύκλος κινητοποιήσεων από τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010 18:43
A- A A+

Σε σειρά κινητοποιήσεων με τη μορφή στάσεων εργασίας, οι οποίες δεν θα είναι επαναλαμβανόμενες, αλλά ικανές να προκαλέσουν σύγχυση, και θα διαχέονται ανά κλάδο εργαζομένων, ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος του Δικαστηρίου, προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την αναδιοργάνωση του ΟΣΕ.

Οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν την προσεχή Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, με 5ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι, στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Επίσης 5ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, οι Μηχανοδηγοί και ο Σύλλογος Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Για τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου έχουν εξαγγελθεί τρεις 3ωρες στάσεις εργασίας 6 με 9 το πρωί, 2 με 5 το μεσημέρι και 9 με 12 το βράδυ στις οποίες θα συμμετάσχουν τα Σωματεία Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, Σταθμαρχών, Προσωπικού Ελιγμών και Προσωπικού Κίνησης Αυτοκινήτων.

Στάσεις εργασίας τις ίδιες ώρες έχουν εξαγγελθεί για την Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου.

Ο κύκλος των κινητοποιήσεων ολοκληρώνεται την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου με επίσης 5ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή