Κοινή γραμμή των ομάδων της Σούπερ Λίγκας για τη διαιτησία

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010 21:22
A- A A+

Σε κλίμα συναίνεσης Πατέρας και Μαρινάκης συμφώνησαν σε κοινή γραμμή για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού να τονίζει ότι «το ποδόσφαιρο είναι τυχερό που έχει εμένα και τον Βαγγέλη».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, εξερχόμενος από τα γραφεία της διοργανώτριας αρχής και ενώ η συνεδρίαση είναι ακόμη σε εξέλιξη, είπε με νόημα στους εκπροσώπους του Τύπου ότι «το ποδόσφαιρο είναι τυχερό που έχει εμένα και τον Βαγγέλη», δίνοντας το στίγμα ότι η έκτακτη συνεδρίαση πήγε καλά.

Και η αλήθεια είναι αυτή. Υπήρχε κλίμα συναίνεσης και χαρακτηριστικό είναι ότι και οι δύο μίλησαν για αμοιβαία εμπιστοσύνη από εδώ και στο εξής, ενώ ολοι συμφώνησαν πως «είμαστε νέοι παράγοντες και υπάρχει η μεγάλη ευκαιρία για μια νέα αρχή».

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε να υπάρχει γραμμή επικοινωνίας όλων των προέδρων μεταξύ τους σε περίπτωση που προκύψει οποιοδήποτε θέμα, ώστε οι διαφορές να λύνονται χωρίς... τυμπανοκρουσίες μέσω των εφημερίδων. Μάλιστα, έγινε και ειδική αναφορά στις οπαδικές εφημερίδες «που δημιουργούν πρόβλημα».

Μη αποδεκτή η παραίτηση Βεκρή

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της Σούπερ Λιγκ στην ΕΠΟ και αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Τζόνι Βεκρής, ζήτησε να παραιτηθεί από τη θέση του και να αναλάβει ο Πατέρας. Σε εκείνο το σημείο ο Βαγγέλης Μαρινάκης συμφώνησε αλλά ο Πατέρας ήταν ξεκάθαρος. «Ο Τζόνι ξέρει πολύ καλά τη δουλειά και δεν υπάρχει κανένας λόγος να φύγει από την εκπροσώπηση στην ομοσπονδία».

Μαρινάκης: «Να κάνουμε μία νέα αρχή»

Από μέρους του ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης εμφανίστηκε στις δηλώσεις του με την ίδια λογική. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε εξερχόμενος της Σούπερ Λίγκας: «Κάναμε μία συζήτηση σήμερα για την διαιτησία. Είπαμε μετά τη παραίτηση του κυρίου Δαλούκα να κάνουμε μία νέα αρχή στην ελληνική διαιτησία.

Είναι βασικό το να κοιτάξουμε όλοι ν' αναβαθμίσουμε το προϊόν του ποδοσφαίρου. Όλοι μας θα πρέπει να συμβάλλουμε προς αυτήν την κατεύθυνση και οι μεγάλες και οι μικρές ομάδες».

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας ερωτηθείς κατά πόσον η αποχώρηση του Δαλούκα είναι μία δική του νίκη ή μία νέα αρχή απάντησε: «Είναι μία νέα αρχή».

Για το αν συναινεί με την δήλωση του Νικόλα Πατέρα, κατά την αποχώρησή του, ότι «το ποδόσφαιρο είναι τυχερό που έχει εμένα και τον κ. Μαρινάκη» τόνισε πως «αυτό θα το δούμε στην πορεία, παιδιά».

Σε ερώτηση για το τι θα συμβεί σε επόμενο διαιτητικό λάθος υποστήριξε: «εάν οποιοσδήποτε διαιτητής κάνει το ίδιο θα μιλήσω με τον ίδιο τρόπο. Αν τυχόν χρειάζετε να φύγουν και άλλοι για να βελτιωθεί η κατάσταση ας το πράξουμε. Πρακτικά όποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του θα πηγαίνει σπίτι του.

Είναι πολύ σημαντικό όταν γίνεται ο ορισμός o διαιτητής να μαθαίνει το που παίζει όταν θα φτάνει στο γήπεδο. Έτσι πιστεύω ότι όλοι μας θα έχουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Οι τόνοι πλέον πέφτουν. Είναι μία νέα αρχή για όλους».

Αναφορικά με το τι προσδοκά από την συνάντηση με την ΕΠΟ είπε ότι «για να τελειώνουμε με τις δηλώσεις, και εγώ και ο κ. Πιλάβιος και όλοι μας πρέπει να συμβάλλουμε για το καλό και την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου. Όλοι μας να δείξουμε τον καλό μας εαυτό και να πράξουμε ανάλογα». Μάλιστα όπως ανέκυψε συμφωνήθηκε εκτός από το να πέσουν οι τόνοι ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες για το θέμα της διαιτησίας να υπάρξει άμεσα μία συνάντηση με τους ανθρώπους της ΕΠΟ και κυρίως τον πρόεδρό της, Σοφοκλή Πιλάβιο.

Η πρόταση Σ. Αδαμίδη

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης, πρότεινε να υπάρξει συνάντηση με την ΕΠΟ και την ΚΕΔ. «Δεσμευτήκαμε να ρίξουμε τους τόνους και μετά από δική μου εισήγηση θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ όλων των ομάδων, της ΕΠΟ και της ΚΕΔ», δήλωσε.

Παραδοχή λάθους από Μαρινάκη

Από κει και πέρα, και όπως αποκαλύπτει το leoforos.gr ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραδέχθηκε το λάθος του για την περίφημη δήλωση «έγινε έγκλημα κατά της Ελλάδας». Ο Μαρινάκης είπε χαρακτηριστικά: «Μπορεί να έκανα λάθος που μίλησα για έγκλημα κατά της Ελλάδας αλλά είχα εκνευριστεί και για αυτό το είπα. Ο Δαλούκας με πρόλαβε γιατί παραιτήθηκε».

Επίθεση Πατέρα σε Μώραλη!

Ο Πατέρας έκανε ενωτική πρόταση ώστε να σταματήσει ο θόρυβος για την διαιτησία, τονίζοντας: «Επειδή έχω απέναντι μου τον Μαρινάκη και όχι τον Κόκκαλη προτείνω να σταματήσουν οι φωνές για την διαιτησία και όλες οι ομάδες να έχουν μία ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και να αποκηρύσσουν μαζί μία κακή διαιτησία αλλά πάντα με ψυχραιμία, χωρίς φωνές και χωρίς θορύβους».

Όταν ο Πατέρας πέταξε την... μπηχτή για τον Κόκκαλη, ο Μώραλης του είπε: «Κύριε πρόεδρε προσβάλλετε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού» με τον Πατέρα να απαντάει: «δεν προσβάλλω κανέναν αλλά δεν ήρθα εδώ για να μιλήσω για πέτσινα πρωταθλήματα!»

Την Παρασκευή το Δ.Σ. της ΕΠΟ

Το Δ.Σ. της ΕΠΟ θα γίνει την Παρασκευή στις 12 η ώρα το μεσημέρι. Σε αυτό θα τεθεί... επί τάπητος -μεταξύ άλλων- και το... καυτό θέμα της διαιτησίας.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις