CL: Σημαντικές νίκες για Ρεάλ, Μίλαν, Μπάγερν, περίπατος για ¶ρσεναλ, Τσέλσι

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010 23:52
UPD:16/09/2010 00:20
A- A A+

Σημαντικές εντός έδρας νίκες, όλες με το ίδιο σκορ (2-0), σημείωσαν Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν και Μπάγερν κόντρα σε ¶γιαξ, Οσέρ και Ρόμα αντίστοιχα στη δεύτερη μέρα της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Περίπατο έκανε η ¶ρσεναλ κερδίζοντας με 6-0 τη Μπράγκα και η Τσέλσι τη Ζίλινα με 1-4.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα:

5ος όμιλος: Με άρωμα... Μουντιάλ

Το δίδυμο Μίλερ-Κλόζε είχε οδηγήσει την Γερμανία στην τρίτη θέση του Μουντιάλ και τώρα ανέλαβε να δώσει στην Μπάγερν τη νίκη με 2-0 επί της Ρόμα. Νικηφόρα πρεμιέρα και για την Κλουζ, 2-1 την Βασιλεία.

Μπάγερν-Ρόμα 2-0 (79' Μίλερ, 83' Κλόζε)

Στο Μουντιάλ ανέλαβαν να οδηγήσουν την Γερμανία στην τρίτη θέση και τώρα ήρθε η... ώρα της Μπάγερν. Ο λόγος για τους Μίλερ και Κλόζε που με δύο γκολ έδωσαν την εντός έδρας νίκη με 2-0 στους Βαυαρούς επί της Ρόμα. Το παιχνίδι ήταν μονόλογος για τους γηπεδούχους που είχαν την συντριπτική κατοχή καθώς η ιταλική ομάδα απλώς περίμενε! Παρόλα αυτά, το γκολ δεν ερχόταν παρά την μεγάλη ευκαιρία του Μίλερ στο 55 που νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Σέρτζιο. Το σουτ του Σβαϊνστάιγκερ στο 75' έφυγε ελάχιστα άουτ, ο Κλόζε στο 78' ανάγκασε τον γκολκίπερ των Ιταλών σε εντυπωσιακή επέμβαση (η μπάλα χτύπησε μετά στο δοκάρι και έφυγε κόρνερ), όμως το επόμενο λεπτό λύθηκε ο γόρδιος δεσμός με ένα εκπληκτικό διαγώνιο σουτ του Μίλερ. Η Ρόμα έχασε μοναδική ευκαιρία στο 80' να ισοφαρίσει με τον Μποριέλο και τρία λεπτά πιο μετά ο Κλόζε με προβολή πρόλαβε τον Ζούλιο Σέρτζιο και έγραψε το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις:

Μπάγερν (Φαν Χάαλ): Μπουτ, Κοντέντο, Φαν Μπούιτεν, Μπαντστούμπερ, Λαμ, Φαμ Μπόμελ, Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ (82' Πράνιτς), Κρόος, Αλτίντοπ (67' Κλόζε), Όλιτς (67' Γκόμεζ)

Ρόμα (Ρανιέρι): Ζούλιο Σέρτζιο, Κασέτι, Ζουάν, Μπουρντίσο, Ρόσι, Πιζάρο, Περότα, Μπρίγκι, Ντε Ρόσι, Τότι (79' Μενέζ), Μποριέλο

Κλουζ-Βασιλεία 2-1 (9' Ράντα, 12' Τραορέ - 45' Στόκερ)

Της... κεφαλιάς έγινε στην Ρουμανία καθώς και τα τρία γκολ του Κλουζ-Βασιλεία επιτεύχθηκαν με αυτόν τον τρόπο! Νικητές ήταν οι Ρουμάνοι που στο 9' προηγήθηκαν με τον Ράντα και στο 12' έκαναν το 2-0 με τον Τραορέ. Οι Ελβετοί μείωσαν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Στόκερ, πίεσαν στο δεύτερο μέρος αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν την ισοπαλία και έτσι η Κλουζ με αυτό το 2-1 πήρε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.

Οι συνθέσεις:

Κλουζ (Κάρτου): Νούνιο Κλάρο, Πάνιν, Καντού, Αλκάνταρα, Ράντα, Μουρεσάν, Ντίκα, Μπάστος (54' Ντε Ζέρμπι), Κούλιο, Όρα (54' Κονέ), Τραορέ (79' Σφορτζίνι)

Βασιλεία (Φινκ): Κοστάντζο, Σαφάρι (73' Τέμπο), Ατάν, ¶μπραχαμ, Ίνκουμ, Γιαπί, Στόκερ (73' Τσίπερφιλντ), Χούγκελ, Σακίρι, Στρέλερ, Φράι

Η επόμενη αγωνιστική (28/09)

Ρόμα-Κλουζ

Βασιλεία-Μπάγερν

6ος όμιλος: Πάγωσε η Μασσαλία, 4αρα η Τσέλσι!

Σοκ στη Μασσαλία, με την Σπαρτάκ Μόσχας να «παγώνει» την Μαρσέιγ και να βάζει πλώρη πρόκρισης από την πρεμιέρα. Επίδειξη δύναμης η Τσέλσι διέσυρε 4-1 εκτός έδρας τη Ζίλινα.

Ήταν υπόθεση... μισής ώρας για την Τσέλσι να «καθαρίσει» το ματς στη Σλοβακία και να αρχίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την φετινή της περιπέτεια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Από τη... σέντρα οι «Μπλε» έκαναν επίδειξη δύναμης και άφησαν στους γηπεδούχους τη... χαρά της συμμετοχής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο Εσιέν άνοιξε το σκορ μόλις στο 13' και ο Ανελκά περισσότερο σε ρυθμό προπόνησης πέτυχε δυο τέρματα στο 24' και το 28'. Στην επανάληψη ο Στάριτζ πέτυχε το 4-0 και κάπου εκεί ο ρυθμός της έπεσε κατακόρυφα, αφού υπάρχει και η Πρέμιερ Λιγκ. Η Ζίλινα πάντως κατάφερε να πανηγυρίσει το παρθενικό της γκολ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Όραβεκ στο 55', κάτι πάντως που πανηγυρίστηκε έντονα από τεχνικό τιμ και φιλάθλους.

Ζίλινα (Πάβελ Χάπαλ): Ντουμπράβκα, Γκουλντάν (79΄ Ανγκέλοβιτς), Πιάτσεκ, Πετσάλκα, Μραζ, Ρίλκε (57΄ Πόλιατσεκ), Γιεζ, Τσεεσάι (62΄ Μαϊτάν), Μπέλο, Βλάνταβιτς, Οραβετς

Τσέλσι (Κάρλο Αντσελότι): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Αλεξ, Τέρι, Ζίρκοφ, Εσιέν, Ομπι Μίκελ, Μπεναγιούν (79΄ ΜακΙχραν), Στάριτζ (62΄ Κακουτά), Ανελκά, Μαλουντά (88΄ Φαν Αανολτ)

Aυτογκόλ και... πάγωμα!

Η έκπληξη της βραδιάς έγινε στη Μασσαλία, εκεί όπου η Σπαρτάκ Μόσχας κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη 1-0 και να μπει από την πρεμιέρα στη θέση του φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, χωρίς όμως να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες , ο Γκονζάλες στο 76' έχασε μεγάλη ευκαιρία και στο 81' ένα αυτογκόλ του Αθπιλικουέτα «πάγωσε» τη Μασσαλία. Ο Κομπάροφ έκανε τη σέντρα, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Ισπανού αμυντικού και ο Μανταντά δεν κατάφερε να μπλοκάρει. Οι γηπεδούχοι πάντως θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις, αλλά το σουτ του Ζινιά βρήκε το δοκάρι.

Μαρσέιγ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Μανταντά, Αθπιλικουέτα, Χίλτον, Χάιντζε, Ταϊβο, Σισέ, Λούτσο Γκονζάλες (83΄ Τζ.Αγιού), Σεϊρού, Βαλμπουένα, Α.Αγιού, Μπραντάο (62΄ Ζινιάκ)

Σπαρτάκ Μόσχας (Βαλερί Κάρπιν): Ντίκαν, Πάρσιβλιουκ, Παρέχα, Σούτσι, Μακέεφ, Σεσούκοφ (88΄ Αρι), ΜακΓκίντι (83΄ Σαμπίτοφ), Αλεξ (90΄ Στραντσλ), Κομπάροφ, Ιμπσον, Γουέλιτον

Αποτελέσματα

Ζίλινα – Τσέλσι 1-4

(55' Όραβεκ – 13' Εσιέν, 24', 28' Ανελκά, 48' Στάριτζ)

Μαρσέιγ – Σπαρτάκ 0-1

(81' Ασπιλικουέτα)

Βαθμολογία

1) Τσέλσι 3 (4-1)

2) Σπαρτάκ 3 (1-0)

3) Μαρσέιγ 0 (0-1)

4) Ζίλινα 0 (1-4)

Επόμενη αγωνιστική (28/9)

Σπαρτάκ – Ζίλινα

Τσέλσι - Μαρσέιγ

7ος Ομιλος: Με Ζλάταν και Ιγκουαΐν

Με μπροστάρη τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που πέτυχε και τα δύο γκολ η Μίλαν επικράτησε της Οσέρ στο «Σαν Σίρο» με 2-0. Με δύο γκολ του Ιγκουαΐν, ίδιο σκορ για την Ρεάλ η οποία μπήκε στην εποχή Μουρίνιο στο Champions League.

Τους... έφτιαξε τη μέρα

Αν και στο πρώτο μέρος δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα κόντρα στην Οσέρ, οποία ήταν η ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις στο «Σαν Σίρο», η Μίλαν κατάφερε να show του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο δεύτερο ημίχρονο να βάλει τους τρεις πρώτους της βαθμούς στο σακούλι του Champions League. Ο Σουηδός επιθετικός με δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά έσβησε από τη μνήμη των τιφόζι των Ροσονέρι το χαμένο πέναλτι στην Τσεζένα. Στο 66' τσίμπησε υπέροχα τη μπάλα για το 1-0 και στο 69' εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ροναλντίνιο με διαγώνιο τεχνικό δεξί πλάσε (2-0). Εκτός αποστολής ήταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, μπήκε αλλαγή στο 15' στη θέση του Αμπροζίνι ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ.

Οι συνθέσεις

Μίλαν (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Αμπιάτι, Ζαμπρότα, Αντονίνι (71' Αμπάτε), Νέστα, Μπονέρα, Αμπροζίνι (15' Μπόατενγκ), Πίρλο, Ζέεντορφ, Ροναλντίνιο, Πάτο (55' Ρομπίνιο), Ιμπραΐμοβιτς.

Οσέρ (Ζαν Φερναντές): Σορίν, Χένγκμπαρτ, Γκρίχτινγκ, Μινιό, Κουλιμπαλί, Ντίνγκα, Πεντρετί, Λανζίλ (80' Σαφνί), Ολιεχ, Μπίρσα (73' Λε Ταλέκ), Γέλεν.

Διαιτητής: Κριστιάν Μπαλάι (Ρουμανία)

Εποχή Μουρίνιο

Την σφραγίδα του Ζοζέ Μουρίνιο φέρει πλέον η Ρεάλ Μαδρίτης, που επικράτησε του Αγιαξ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με 2-0 ξεκινώντας με το δεξί στο Champions League. Ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα καθώς πέτυχε και τα δύο γκολ των Ισπανών. Ο Αργεντινός επιθετικός στο 17' μετά από όμορφη ενέργεια ο έπιασε εξαιρετικό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έσκασε στο έδαφος. Η πίεση της Ρεάλ απέφερε καρπούς στο 31' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσάμπι Αλόνσο από αριστερά και κακή λειτουργία της άμυνας του Αγιαξ, η μπάλα κόντραρε στον Ιγκουαΐν, στον οποίο πιστώθηκε το 1-0, ενώ το 2-0 στο 73' με τον 23χρονο να πλασάρει στην κενή εστία μετά από γύρισμα του Οζίλ. Για τον Αγιαξ δεν αγωνίστηκε ο Λουίς Σουάρες.

Οι συνθέσεις

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοζέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Αρμπελόα, Μαρσέλο, Πέπε, Καρβάλιο, Κεντίρα, Αλόνσο (83' Λ. Ντιαρά), Ντι Μαρία (80' Πέδρο Λεόν), Οζίλ (88' Κανάλες), Ρονάλντο, Ιγκουαΐν.

Αγιαξ (Μάρτιν Γιόλ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Ανίτα, Οϊερ, Αλντερβάιρελντ, Ενόχ, Ντε Ζέου (69' Ταΐνιο), Εμάνουελσον, Ντε Γιόνγκ, Σουλεϊμανί (85' Ερικσεν), Ελ Χαμνταουί.

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Μίλαν-Οσέρ 2-0

(66', 69' Ιμπραΐμοβιτς)

Ρεάλ Μαδρίτης-Αγιαξ 2-0

(31', 73' Ιγκουαΐν)

Η βαθμολογία

(1 αγώνας)

1. Μίλαν 3

2. Ρεάλ Μαδρίτης 3

3. Αγιαξ 0

4. Οσέρ 0

Επόμενη αγωνιστική (28/09)

Οσέρ-Ρεάλ Μαδρίτης

Αγιαξ-Μίλαν

8ος όμιλος: Έκανε πλάκα η ¶ρσεναλ

Χωρίς να συναντήσει δυσκολίες η ¶ρσεναλ διέσυρε με 6-0 την... πρωτάρα Μπράγκα για τον 8ο όμιλο του Champions League, ενώ η Σαχτάρ Ντ. νίκησε με 1-0 την Παρτιζάν Β.

Αρσεναλ-Μπράγκα 6-0

Η Αρσεναλ συνηθίζει να... σαρώνει τους αντιπάλους της στους ομίλους του Champions League και αυτό το κατάλαβε πολύ καλά και η Μπράγκα. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ ήθελε να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο τις φετινές υποχρεώσεις της στη διοργάνωση και τα κατάφερε με το 6-0 επί της πορτογαλικής ομάδας, που προσγειώθηκε ανώμαλα στην πραγματικότητα. Οι «κανονιέρηδες» ήλεγχαν τον αγώνα σε όλη τη διάρκεια του και ένα 10λεπτο ξέσπασμα στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για να κρίνει τα πάντα. Ο Φάμπρεγκας στο 9' με πέναλτι άνοιξε το σκορ, στο 30' ο Αρσάβιν από κοντά έκανε το 2-0, στο 34' ο Τσαμάκ έγραψε το 3-0 με πλασέ, στο 52' ξανά ο Φάμπρεγκας με κεφαλιά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0, στο 68' με υπέροχο πλασέ του Βέλα έγινε το 5-0 και ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε στο 85' το τελικό 6-0.

Οι συνθέσεις

¶ρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Αλμούνια, Σανιά, Κοσιέλνι, Σκιλασί, Κλισί, Σονγκ (63' Ντενίλσον), Φάμπρεγκας, Νασρί, Γουίλσιρ, Αρσάβιν (69' Έμπουε), Σαμάκ (63' Βέλα)

Μπράγκα (Nτομίνγκος Πασιέντσα): Φελίπε, Ροντρίγκες, Μοϊσές, Σέζαρ (70΄ Μπαρμπόσα), Γκαρσία, Αγκιάρ, Σίλβιο, ¶λαν, Βιάνα (55' Μοσορό), Βαντίνιο, Ματέους (60' Λίμα)

Σαχτάρ Ντ.-Παρτιζάν Β. 1-0

Στο Ντόνετσκ όλοι περίμεναν ένα μοιρασμένο παιχνίδι αλλά τελικά η Σαχτάρ ήταν ανώτερη από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και έκλεισε στο μισό γήπεδο την Παρτιζάν. Οι Ουκρανοί πίεζαν και έψαχναν με κάθε τρόπο το γκολ, αλλά δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους, με αποτέλεσμα οι Σέρβοι να μένουν... ζωντανοί στην προσπάθεια για θετικό αποτέλεσμα. Στο 71', όμως, ο Σρνα με εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0 για τη Σαχτάρ και της έδωσε μια νίκη που άξιζε 100%, με βάση την απόδοση της.

Οι συνθέσεις

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιάτοφ, Χούμπσμαν, Κούσερ, Ζάντσον (58' Τεσέιρα), Λουίζ Αντριάνο (83' Βίτσενετς), Γουίλιαν, Γκάι, Ντόουγκλας Κόστα, Ρατ, Σρνα, Ρακίτσκι

Παρτιζάν (Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς): Στοΐκοβιτς, Μίλκοβιτς, Μέντο, Τόμιτς, Κλέο, Σάβιτς, Λαζέφσκι, Κρστάιτς (92' Στάνκοβιτς), Ίλιτς, Ίλιεφ (58΄Μπόγια), Σμίλιανιτς (74' Πέτροβιτς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Αρσεναλ 3

2. Σαχτάρ Ντ. 3

3. Παρτιζάν Β. 0

4. Μπράγκα 0

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Παρτιζάν-¶ρσεναλ

Μπράγκα-Σαχτάρ Ντόνετσκ

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις