«Νέο μοντέλο ανάπτυξης» για τη Θεσσαλονίκη προτείνει ο Κ. Γκιουλέκας

Παρουσίαση της διακήρυξης αρχών του συνδυασμού του
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010 15:03
AΠΕ/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

A- A A+

Την ανάγκη να υπάρξει «ένα άλλο βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης» της πόλης μέσα από «ομαδική δημιουργική δουλειά» πρόβαλε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, παρουσιάζοντας τη διακήρυξη αρχών του συνδυασμού του, που -όπως ανακοίνωσε- θα ονομάζεται «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Γκιουλέκας τόνισε ότι στις προτεραιότητές του –εφόσον εκλεγεί- θα είναι η βελτίωση των υποδομών, η στήριξη των παραγωγικών δυνάμεων, η δημιουργία ενός δικτύου προστασίας των αδυνάτων, αλλά και η ανάδειξη του πολιτισμού, για μια πόλη «φιλική, καλόγουστη, πράσινη, με έμφαση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Επισήμανε ακόμη ότι «όσο βιώνουμε τους κραδασμούς της κρίσης» και την «αδυναμία του κεντρικού κράτους», που αποβλέπει - όπως είπε - στο «να φτιάξει το τέλειο άλλοθι μέσα από τις επιταγές και τους καταναγκασμούς του Μνημονίου», απαιτείται «ένας άλλος τρόπος» σκέψης και δράσης «που βγαίνει από την ψυχή της ίδιας της πόλης», που «σέβεται τη διαδρομή της» και «απαντά στη σημερινή συγκυρία», μια «καινούρια λίστα προτεραιοτήτων».

«Όλοι μαζί μπορούμε να την κάνουμε ασπίδα προστασίας για κάθε πολίτη. Όχι μόνον απέναντι στις επιπτώσεις της κρίσης, αλλά και απέναντι στις επιπτώσεις των κεντρικών πολιτικών για τη διαχείρισή της», πρόσθεσε και υπογράμμισε την ανάγκη προώθησε ενός νέου μοντέλου καθημερινότητας, ένα πρότυπο ανάπτυξης, που θα αποδεικνύει ότι «ναι, υπάρχει και άλλος τρόπος».

«Σε όσα, για άλλη μια φορά εξήγγειλε η κεντρική εξουσία από το βήμα της ΔΕΘ, εμείς απαντάμε: γίνεται και αλλιώς», σημείωσε.

Χαρακτήρισε επιπλέον «σοβαρή τη δουλειά που έχει γίνει ήδη» και τόνισε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «βάση», για να προωθηθεί ο στόχος, «κάθε δομή» να λειτουργεί ως «μέρος ενός μηχανισμού, που θα παράγει λύσεις».

Ο κ. Γκιουλέκας παρουσίασε και ένα τμήμα των υποψηφίων που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιό του, το οποίο απαρτίζεται από επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, άτομα με ειδικές ανάγκες, καταξιωμένους πολίτες, στελέχη της αυτοδιοίκησης, μεταξύ αυτών και τη δήμαρχο Τριανδρίας, που εντάσσεται στο νέο δήμο Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα οι υποψήφιοι, που ανακοινώθηκαν σήμερα, είναι: Γρηγόρης Αργυρόπουλος, Αντώνης Βακάλης, Βασίλης Βύζας, Δημήτρης Γιαννακουδάκης, Γιώργος Γκιντίκας, Στέφανος Γωγάκος, Μαρία Μελίνα Δερμεντζοπούλου, Πολυξένη Δρίτσα (δήμαρχος Τριανδρίας), Πέτρος Εγγλέζος, Αννα Ευθυμίου, Αλέξης Κεσόπουλος, Γιώργος Κιοσσές, Χρήστος Κυριζίδης, Γιώργος Κωνσταντινίδης, Κώστας Μόσχος, Σωτήρης Μαγόπουλος, Χρήστος Μανώλης, Λιάνα Ξουρή - Κουρτέλη, Γιάννης Πάιδας, Δημοκράτης Παπαδόπουλος, Νικόλαος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Στάγκος, Μανώλης Σύλλης, Αφροδίτη Χρυσοχόου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή