Κυρ. Μητσοτάκης: Λάθος η αποχώρηση από την επιτροπή για Βατοπέδι

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010 16:04
A- A A+

Η ΝΔ δεν έπρεπε να έχει αποχωρήσει από την επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου, παρατήρησε ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφεύγοντας πάντως να σχολιάσει το περιεχόμενο της κατάθεσης της Αικατερίνης Πελέκη.

«Όσο και αν κάποιοι σπεύδουν να προδικάσουν τα αποτελέσματα των εξεταστικών επιτροπών ή των προανακριτικών, πιστεύω ότι πάντα κάτι χρήσιμο μπορεί να βγει από αυτή την ιστορία», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στο ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 και πρόσθεσε:

«Ενδεχομένως να μη μάθουμε ποτέ όλη την αλήθεια, αλλά θα μάθουμε περισσότερα από αυτά τα οποία θα γνωρίζαμε, εάν αυτές οι επιτροπές δεν είχαν συσταθεί. Και θεωρώ πάντα χρήσιμο να παρευρίσκονται όλα τα κόμματα, έτσι ώστε να υπάρχει η πληρέστερη δυνατή ενημέρωση. Είμαι κατά, γενικά, της λογικής της αποχώρησης από τη Βουλή, για οποιοδήποτε λόγο. Ελπίζω να μην επιλέξουμε να αποχωρήσουμε και από άλλες επιτροπές στο μέλλον. Έστω και αν έχουμε βάσιμες υποψίες ότι οι επιτροπές αυτές γίνονται για λόγους πολιτικών διώξεων, πάλι οφείλουμε αυτό να το αποδείξουμε μέσα από την κοινοβουλευτική μας δραστηριότητα και όχι μέσα από την αποχώρησή μας».

Σε ό,τι αφορά την πορεία της Νέας Δημοκρατίας συνολικά, εκτίμησε πως θα ανακάμψει μόνο αν αναμετρηθεί με τις αρνητικές πλευρές του κυβερνητικού της παρελθόντος: «Πιστεύω ακράδαντα ότι η ΝΔ δεν θα μπορέσει να ανακάμψει πολιτικά, εάν δεν αναμετρηθεί με τις αρνητικές πλευρές του κυβερνητικού της παρελθόντος. Το να προσποιούμαστε ότι τίποτα δεν συμβαίνει και ότι όλα ήταν τέλεια τα πεντέμισι χρόνια που κυβερνήσαμε, δεν είναι - κατά την άποψή μου- σωστή προσέγγιση, για να μπορέσουμε να κερδίσουμε και πάλι την αξιοπιστία μας. Δεν με ενδιαφέρει, αυτή τη στιγμή, να φωτογραφίσω υπευθύνους. Με ενδιαφέρει να πείσουμε την κοινή γνώμη ότι μάθαμε από τα λάθη μας και ότι είμαστε σε θέση να αλλάξουμε και να παρουσιάσουμε και ρεαλιστικές πολιτικές προτάσεις, εναρμονισμένες με τις επιταγές των καιρών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή