Σούπερ Λίγκα: Η προαναγγελία της 3ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010 14:25
A- A A+

Χωρίς καμιά ομάδα να έχει πιάσει το απόλυτο των βαθμών στις δυο πρώτες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας, ξεκινάει η 3η αυτό το σαββατοκύριακο. Σε αυτή ξεχωρίζουν οι δύσκολες αποστολές του Παναθηναϊκού και ¶ρη σε Καβάλα και Πανιώνιο αντίστοιχα, αλλά και το παιχνίδι μεταξύ των αναγεννημένων Ηρακλή και Λάρισας.

Η αυλαία ανοίγει το μεσημέρι του Σαββάτου στις 17:15 (NOVA) στο Παγκρήτιο, όπου ο Εργοτέλης υποδέχεται την Ξάνθη. Οι Κρητικοί έχασαν τον πρώτο αγώνα στην έδρα τους την πρώτη αγωνιστική από τον Αστέρα, ανέκαμψαν όμως την επομένη, επικρατώντας εκτός του Ολυμπιακού Βόλου. Αντιθέτως, η Ξάνθη μετράει δυο ισοπαλίες, την πρώτη με ΠΑΟ και τη δεύτερη με Πανιώνιο.

Την ίδια ώρα (NOVA) Ηρακλής και Λάρισα στο Καυτανζόγλειο θα προσπαθήσουν να επιβεβαιώσουν το γεγονός πως βρίσκονται σε περίοδο φόρμας. Και οι δυο τους ξεκίνησαν με νίκες στην πρεμιέρα της νέας σεζόν, όμως οι ισοπαλίες που παραχώρησαν τη 2η αγωνιστική τους στέρησαν το δικαίωμα να περάσουν πρώτοι στη βαθμολογία, όπου τώρα θα έδιναν τώρα μάχη κορυφής.

Μετά το 5-1 από τη Μπαρτσελόνα ο Παναθηναϊκός θα επιχειρήσει στην Καβάλα κόντρα στην τοπική ομάδα (19:30, ΝOVA) να επουλώσει τις πληγές τους, επιστρέφοντας στο δρόμο των επιτυχιών. Παρόλα αυτά, κάθε άλλο πάρα εύκολη αναμένεται η αποστολή των «πρασίνων» κόντρα στους σκληροτράχηλους «Αργοναύτες», οι οποίοι πέρσι τους είχαν στερήσει δυο βαθμούς στη μεταξύ τους ισοπαλία με 2-2. Τότε για τη 2η αγωνιστική το «τριφύλλι» είχε βρεθεί με δυο τέρματα πίσω στο σκορ, αλλά χάρη στα γκολ των Κατσουράνη και Σισέ έφερε το ματς στα ίσια στην επανάληψη.

Με το Κέρκυρα-Ατρόμητος (16:00, χωρίς τηλεοπτική κάλυψη) ξεκινάνε τα παιχνίδια της Κυριακής. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στη Παμπελοποννησιακό Στάδιο, το οποίο βέβαια δεν είναι φυσική έδρα των «Φαιάκων», αλλά αγωνίζονται σε αυτό λόγω προβλημάτων με το δικό τους γήπεδο. Πάντως, την 1η αγωνιστική δεν είχαν κανένα πρόβλημα να επιβληθούν σε αυτό της ΑΕΚ.

Τη νίκη και μόνο τη νίκη θα επιδιώξει ο ΠΑΟΚ, που φιλοξενεί στη Τούμπα τον νεοφώτιστο Ολυμπιακό Βόλου (18:15, NOVA). Αν δεν ήταν η ισοπαλία με τον Αστέρα στην Τρίπολη την προηγούμενη Κυριακή ο «δικέφαλος» θα μπορούσε να οδηγεί τη βαθμολογία. ΓιΆ αυτό ο Παύλος Δερμιτζάκης και οι παίκτες του ούτε που θέλουν να σκέφτονται νέα απώλεια βαθμών κόντρα στου Βολιώτες, οι οποίοι ξεκίνησαν καλά με νίκη στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου, αλλά στη συνέχεια υπέκυψαν εντός έδρας από τον έμπειρο Εργοτέλη.

Ο θρίαμβος με 1-0 επί της κατόχου του περσινού Europa League, Ατλέτικο Μαδρίτης, έχει δώσει φτερά στην ψυχολογία των παικτών του ¶ρη, όμως ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ γνωρίζει καλά, πως θα πρέπει να παραμείνουν προσγειωμένου, προκειμένου να ξεπεράσουν το εκτός έδρας εμπόδιο του Πανιωνίου, ο οποίος θα θέλει από την πλευρά του οπωσδήποτε τη νίκη μιας και δεν έχει αρχίσει καθόλου καλά τη νέα σεζόν με μια ήττα και μια ισοπαλία.

Στις Σέρρες δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός κόντρα στον νεοφώτιστο Πανσερραϊκό (18:15, NOVA). Οι παίκτες του Ντράγκαν Κοκότοβιτς μέχρι στιγμής έχουν αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις με τις εμφανίσεις τους, όμως το πρόγραμμα τους έστειλε τον ΠΑΟΚ και την ¶ΕΚ στις δυο πρώτες αγωνιστικές και μάλιστα εκτός έδρας. Και τα δύσκολα δεν έχουν ακόμα περάσει για τους Σερραϊους, αφού τώρα κόντρα στους «ερυθρόλευκους» θα πρέπει να υπερβάλουν εαυτό, ώστε να καταφέρουν να σταματήσουν να είναι η τελευταία ομάδα της Σούπερ Λίγκας που ακόμα δεν έχει πάρει ούτε ισοπαλία.

Η αγωνιστική κλείνει με την αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ (20:30, NOVA). Η Ένωση ξεπέρασε γρήγορα το σοκ από την ήττα στην πρεμιέρα από την Κέρκυρα και με νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη κοιτάζει μπροστά με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ο Αστέρας πάλι, όπως κάθε χρόνο, έχει μπει πολύ δυνατά στη σεζόν και ήδη με τέσσερις βαθμούς οδηγεί την κούρσα της βαθμολογίας, χάρη στη διαφορά τερμάτων. Και στο Ολυμπιακό Στάδιο θα ποντάρει πολλά στην καλή του προϊστορία με την ΑΕΚ για άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010

• ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 17:15 NOVA

• ΗΡΑΚΛΗΣ – ΛΑΡΙΣΑ 17:15 NOVA

• ΚΑΒΑΛΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 19:30 NOVA

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010

• ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 16:00

• Π.Α.Ο.Κ. - ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ 18:15 NOVA

• ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΡΗΣ 18:15 NOVA

• ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 18:15 NOVA

• A.E.K. - ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ 20:30 NOVA

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις