Αντιπαράθεση στη Βουλή για την κλήση Καραμανλή

Γ.Καρατζαφέρης: «Δεν θέλουμε κατηγορούμενο τον κ. Καραμανλή αλλά ουσιώδη μάρτυρα»
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010 14:36
UPD:14:59
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

A- A A+

Εντονη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη σημειώθηκε στη Βουλή με αφορμή το θέμα της κλήσης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου.

«Μου κάνει εντύπωση ο “θώρακας” της ΝΔ στην κλήση του κ. Καραμανλή. Εμπλέκεται το όνομά του από την κ. Πελέκη, τον κ. Ψωμιάδη -που έστειλε προσωπική επιστολή συστημένη στον πρωθυπουργό λέγοντάς του ότι κυοφορείται σκάνδαλο. Και ερωτώ, όταν έχεις τέτοιες αναφορές, μπορεί να μην κληθεί ο κ. Καραμανλής να πει την άποψή του;», διερωτήθη ο κ. Καρατζαφέρης και τόνισε: «Δεν τον θέλουμε κατηγορούμενο τον κ. Καραμανλή, αλλά ουσιώδη μάρτυρα».

«Το Σύνταγμα λέει ότι όλοι οι πολίτες είμαστε ίσοι μεταξύ μας ανεξαρτήτως θώκου. Διάβασα σήμερα την εφημερίδα που επαίρεται ότι έριξε τον καραμανλισμό, ελέω Αλογοσκούφη, έχει γίνει το φερέφωνο πλέον της Ρηγίλλης, ότι ξαφνικά κάναμε εμείς μνημόνιο με το ΠΑΣΟΚ για να στριμώξουμε τον κ. Σαμαρά για να είναι αύριο σε δύσκολη θέση. Λες και ξέραμε εμείς πότε θα κληθεί η κ. Πελέκη! Εάν θέλετε και σέβεστε εσείς της ΝΔ την Δημοκρατία και την Δικαιοσύνη, εσείς έπρεπε να πείτε στον πρώην αρχηγό σας, τον κρυπτόμενο πρώην αρχηγό σας, να πάει στην δικαιοσύνη για να έχετε ανάστημα να μιλάτε στην κοινωνία», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. προκαλώντας την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ που τον κατηγόρησε ότι δεν έδειξε την ίδια επιμέλεια όταν στην άλλη εξεταστική (για τη Siemens ) υπήρξαν συγκεκριμένες ομολογίες συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, ώστε να κληθεί και έτερος πρώην πρωθυπουργός στην επιτροπή.

«Και τον Καραμανλή και το Σημίτη ... βεβαίως, και οι δύο να προσέλθουν», απάντησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης. «Εφόσον οι δύο στενοί συνεργάτες, Μαντέλης και Τσουκάτος ομολόγησαν, πρέπει να έρθει και ο κ. Σημίτης. Για τον κ. Καραμανλή εσείς -της ΝΔ- τι φοβάστε; Αυτός φοβάται, το ξέρουμε...», συμπλήρωσε ο πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ, ο οποίος απάντησε και στις αιχμές για τη στήριξη του κόμματός του στο μνημόνιο:

«Εγώ λέω αύριο το πρωί να φύγει η Τρόικα. Όμως να μας πείτε εσείς, οι συντάξεις και οι μισθοί πώς θα πληρωθούν. Πώς θα πληρωθούν όταν εσείς φορτώσατε στη χώρα 130 δισ. ευρώ χρέος σε πέντε χρόνια».

Η αντιπαράθεση των δύο ανδρών κορυφώθηκε όταν ο κ. Κεφαλογιάννης υποστήριξε ότι όλα αυτά γίνονται επειδή ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. φοβάται ότι στελέχη του κόμματός του θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα και θα γυρίσουν στη Νέα Δημοκρατία.

«Κάνετε όσες προσκλήσεις θέλετε στα στελέχη του κόμματός μας. Σας λέω ότι θα πέσουν όλες στο κενό! Αλλά ακόμη και αν βρείτε ανταπόκριση εγώ θα “γεννήσω” και άλλους βουλευτές, άξιους όπως αυτούς που “γέννησα” από την αρχή του κόμματος», ήταν η απάντηση σε έντονο ύφος του κ. Καρατζαφέρη. «¶λλωστε εσείς», πρόσθεσε, «μόνο το Βαλλιανάτο καταφέρατε να πάρετε -μεταγραφή από το ΠΑΣΟΚ- για σύμβουλο του Κικίλια. Κύριε Κεφαλογιάννη, στο Ηράκλειο έχετε να διαλέξετε ανάμεσα στον πρόεδρο της Νομαρχιακής και στο βουλευτή! Την διαλύσατε την παράταξη, γι’ αυτό θα σας εγκαλώ πάντα».

Ερωτηθείς για το θέμα της κλήσης Καραμανλή στην επιτροπή για την υπόθεση Βατοπεδίου, ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι πάγια θέση της κυβέρνησης είναι «όλα στο φως», ωστόσο όπως σημείωσε, «σεβόμαστε την αυτοτέλεια των εξεταστικών επιτροπών»

Στην κατηγορία εξάλλου που εκφράστηκε από την πλευρά του ΛΑ.Ο.Σ. περί «υπόγειας συμφωνίας» με ΝΔ ώστε να μην κληθεί ο κ. Καρμανλής, ο κ. Πεταλωτής έκανε λόγο για σενάρια επιστημονικής φαντασίας, τα οποία με μεγάλη ευκολία τα λένε ορισμένοι μπροστά στις κάμερες.

«Ένας πρώην πρωθυπουργός επιλέγει εκείνος την ώρα και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα μιλήσει και θα απευθυνθεί στην ελληνική κοινή γνώμη», υποστήριξε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

«... Για μας το θέμα κλείνει, γιατί το μείζον είναι αυτήν την στιγμή να ασχοληθούμε με αυτά που διακυβεύονται, με αυτά που χάνονται αυτήν την περίοδο», σημείωσε σε συνέντευξή του ο κ. Παναγιωτόπουλος στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» και κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ότι επιχειρεί να διατηρήσει αχλή γύρω από την υπόθεση. «Η ΝΔ είναι που φώναζε στο Βατοπέδι, σπάστε, ανοίξτε τους λογαριασμούς των εξωχώριων εταιριών να δούμε ποιοι είναι πίσω από την Ρασαντέλ και το ΠΑΣΟΚ έλεγε όχι, γιατί συμφέρει την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να διατηρεί αυτήν την αχλή, την γκρίζα ατμόσφαιρα γύρω από την ΝΔ, η οποία είναι τεχνητή για να εξυπηρετεί ένα τεράστιο παιχνίδι αποπροσανατολισμού», ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Στην παρατήρηση εξάλλου ότι το θέμα με τον Κ. Καραμανλή επανήλθε λόγω της κατάθεσης της κ. Πελέκη και όχι από πρωτοβουλία του κυβερνώντος κόμματος, ο κ.Παναγιωτόπουλος απάντησε:

«Να έρθουν όλα στο φως. Σας θυμίζω,όμως, ότι ενώ επί ένα χρόνο - και μιλάω από την εποχή που είναι το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση- ζούμε μέσα σε αυτήν την γκρίζα ατμόσφαιρα της σκανδαλολογίας, γίνονται έρευνες παντού, κι αυτό που έχει βρεθεί είναι ότι λεφτά μαύρα, περίεργα λεφτά έχουν εισπράξει μέχρι τώρα δυο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μαντέλης και ο κ. Τσουκάτος. Η σκανδαλολογία, η οποία παει τον τόπο πίσω, όλη αυτή η διάθεση του κ. Παπανδρέου να βυθίσει τον πολιτικό διάλογο σε μία, επιτρέψτε μου να πω, αποφορά, δυσοσμία σκανδαλολογίας, επιθέσεων, αντεπιθέσεων, μισαλλοδοξίας κομματικής και πολιτικής, αυτή μας παει πίσω και δεν αφήνει πραγματικά τον τόπο να σταθεί στα πόδια του για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε μια κρίση πρωτοφανή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή