Χ. Καστανίδης: Αποφασισμένη να «ρίξει φως» στα σκάνδαλα η κυβέρνηση

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010 19:10
UPD:19:12
A- A A+

Τη σιδερένια βούληση της κυβέρνησης να εκκαθαριστούν όλες οι υποθέσεις που αφορούν σκάνδαλα, υπογράμμισε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα», ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραπεμφθούν σε ειδικό δικαστήριο πολιτικά πρόσωπα, εφόσον διαπιστωθεί εμπλοκή τους.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο κλήτευσης του Κ. Καραμανλή, ο κ. Καστανίδης ανέφερε ότι η θεσμική του ιδιότητα, δεν του επιτρέπει να προϊδεάσει για οποιαδήποτε άποψη.

«Είναι αρμοδιότητα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ή της προανακριτικής, η οποία θα αποφασίσει την ερχόμενη Τρίτη. Κανένας δεν μπορεί να προϊδεάσει, πολύ περισσότερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, άρα λοιπόν δεν θα σας δώσω απάντηση επ' αυτού», διευκρίνισε.

Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι θα υπάρξει φως στην υπόθεση του Βατοπεδίου. «Θα φτάσουμε στην άκρη, διότι δεν αντέχει η πολιτική ζωή του τόπου να επιβεβαιωθεί η καχυποψία που έχει ο Έλληνας πολίτης ότι τελικώς κανένας δεν άγεται προς την κάθαρση, εννοώ προς το δικαστήριο και την τελική λύση, όποια απόφαση κι αν λάβει το δικαστήριο, εφόσον ανευρεθούν ποινικές ευθύνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε εξάλλου την πεποίθηση του ότι η προανακριτική επιτροπή, πολύ σύντομα, θα καταλήξει, σε ένα τελευταίο συμπέρασμα, «για το ποιοι θα παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο, αν θα παραπεμφθούν κάποιοι».

«Αν η προανακριτική επιτροπή αποφασίσει με βάση τα όσα μέχρι τώρα φαίνονται, ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις σοβαρών ποινικών ευθυνών, τότε θα έχουμε σε λίγο καιρό την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή