Αντ. Σαμαράς: Zητούμενο η ανταγωνιστικότητα

Επίθεση στην κυβέρνηση
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010 13:52
UPD:13:59
A- A A+

Το στίγμα της αποψινής ομιλίας του προς τους παραγωγικούς φορείς στο πλαίσιο της ΔΕΘ έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του σε περίπτερα της ΔΕΘ.

«Είμαστε σε μία περίοδο που ο κόσμος ασφυκτιά και πνίγεται στη διάσταση μιας οικονομικής πολιτικής, που δεν συμπλέει, ούτε με τις δυνατότητες που θα είχαμε, ούτε με τα όνειρα που θέλουμε να έχουμε, ούτε με το αύριο που επιζητούμε», σημείωσε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι σήμερα το βράδυ θα αναφερθεί λεπτομερώς στα θέματα της ελληνικής οικονομίας.

Αναφερόμενος στη ΔΕΘ, επεσήμανε πως «το μεγάλο ζητούμενο για τον ελληνικό λαό, μέσα από τέτοιες Εκθέσεις, όπως αυτή η κραταιά, η παλιά Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία κάθε χρόνο ζυγίζει -κυρίως για τον ξένο που έρχεται- τις δυνατότητες που έχει η ελληνική οικονομία, είναι η εξωστρέφεια. Το να δείξουμε, δηλαδή, ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν μέσα τους το σπόρο και τη δύναμη να είναι ανταγωνιστικές, παγκοσμίως».

«Γι’ αυτό το λόγο ήρθαμε εδώ. Για να συμπαρασταθούμε στην ελληνική επιχείρηση, σε ώρες δύσκολες, σε ώρες σκληρές. Και για να πούμε, ταυτόχρονα, ότι υπάρχει προς αξιοποίηση ένα καταπληκτικό ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο όταν βρει τα κατάλληλα κίνητρα και το γόνιμο έδαφος, μπορεί πραγματικά να μεγαλουργήσει. Το μεγάλο ζητούμενο, πια, για μας, είναι: Ανταγωνιστικότητα παντού», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι «πήραμε μία εικόνα των τεράστιων δυνατοτήτων, που ανοίγονται για την ελληνική οικονομία, αν όλοι μαζί προχωρήσουμε και αν όλοι μαζί αποφασίσουμε ότι το ζητούμενο είναι η Ανταγωνιστικότητα».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να προτείνει αλλαγή μοντέλου ανάπτυξης για τη μετά το Μνημόνιο εποχή, καθώς και άλλο πολιτικό μίγμα, για να απαλλαγεί η Ελλάδα από την επιτήρηση, ενώ θα επιτεθεί στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την ότι καλλιεργεί ψέματα.

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς αναμένεται να παρουσιάσει τις προτάσεις του για τη φορολογία, το ασφαλιστικό, την εξάλειψη της γραφειοκρατίας, την ανταγωνιστικότητα, την απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας και τις κλαδικές αναπτυξιακές πολιτικές, με στόχο να μπει η χώρα σε μια αναπτυξιακή τροχιά.

Στην ομιλία του προέδρου της ΝΔ προς τους παραγωγικούς φορείς στις 20:00 αναμένεται να παραστεί και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής.

Η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, θα ολοκληρωθεί με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου την Κυριακή στις 13:00 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Επίσκεψη στα περίπτερα της ΔΕΘ

Το πρωί ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τις διοικήσεις της ΔΕΘ και της HELEXPO, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε στα περίπτερα της ΔΕΘ. Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε και το περίπτερο της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, όπου τον υποδέχθηκε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ο κ. Ψωμιάδης ξενάγησε τον κ. Σαμαρά στους χώρους του περιπτέρου όπου λειτουργεί έκθεση με θέμα τον Μακεδονικό Αγώνα και τη συμμετοχή των μη Μακεδόνων σε αυτόν και στη συνέχεια του χάρισε ένα κάμα (δίκοπο μαχαίρι) Μακεδονομάχου, αυθεντικό κειμήλιο της περιόδου του Μακεδονικού Αγώνα, το Λεύκωμα «Τα όπλα του Μακεδονικού αγώνα (1904–1908)» των Αναστάσιου Λιάσκου και Βασίλη Νικόλτσιου, καθώς και το βιβλίο των Φραντσέσκο Αμπάτε και Μάσιμο Καρλότο με τίτλο «Σου έχω εμπιστοσύνη».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεναγήθηκε επίσης στα περίπτερα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της αστυνομίας και των εφημερίδων της πόλης «Μακεδονία» και «Αγγελιοφόρος».

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε το νέο Δημαρχείο της πόλης, όπου τον ξενάγησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος δώρισε στον πρόεδρο της ΝΔ ένα λεύκωμα με την ιστορία της Θεσσαλονίκης με το πρόγραμμα των «Δημητρίων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή