Σύσφιξη οικονομικών δεσμών Ιράν - Συρίας

Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010 15:21
A- A A+

Συνάντηση με τον Σύρο ομόλογό του, Μπασάρ αλ-¶σαντ, στη Δαμασκό είχε ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, σημειώνοντας πως οι δεσμοί της χώρας του με τη Συρία είναι ισχυροί.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο αεροδρόμιο της Δαμασκού, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών και του υπουργού Οικονομικών της Συρίας.

Σύμφωνα με ιρανική διπλωματική πηγή, οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στις τελευταίες τοπικές και διεθνείς εξελίξεις.

Όπως αναφέρει το συριακό πρακτορείο Sana, οι δύο πρόεδροι υπογράμμισαν την ανάγκη στενότερης οικονομικής συνεργασίας στους τομείς του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, των σιδηροδρόμων, αλλά και στον τουριστικό τομέα.

Τόνισαν επίσης ότι είναι σημαντικό να βγει το Ιράκ από τη σοβαρή πολιτική κρίση που συνδέεται με το σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές του Μαρτίου ώστε να διατηρηθεί η ενότητα και η σταθερότητα της χώρας.

Μιλώντας σε Ιρανούς δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Αχμαντινετζάντ δήλωσε ότι το μέτωπο της αντίστασης στη Δύση ενισχύεται στη Μέση Ανατολή. «Οι λαοί της περιοχής στηρίζουν αυτήν την πολιτική», της Δαμασκού και της Τεχεράνης, επεσήμανε χαρακτηριστικά.

«Επιτύχαμε μια μεγάλη νίκη γιατί καταφέραμε να οδηγήσουμε στην αποτυχία τα εχθρικά σχέδια που στόχευαν να αλλάξουν τον πολιτικό χάρτη» στη Μέση Ανατολή, πρόσθεσε, λίγο πριν αναχωρήσει από τη Δαμασκό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή