Σούπερ Λίγκα: Καβάλα-Παναθηναϊκός 2-2

Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010 21:31
UPD:19/09/2010 00:48
AΠΕ/PIXEL

A- A A+

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και με το ίδιο σκορ (2-2) η Καβάλα στέρησε βαθμούς από τον Παναθηναϊκό στην έδρα της, δίνοντας επιπρόσθετο ενδιαφέρον στη μάχη της κορυφής.

Οι πράσινοι, εν αντιθέσει με πέρσι που βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 από νωρίς στο πρώτο μέρος, κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 12ο λεπτό με τον Τζιμπρίλ Σισέ να πλασάρει όμορφα τον Βαγιέχο μετά από εξαιρετική μπαλιά του Σωτήρη Νίνη.

Παρόλα αυτά, η έλλειψη του Σιμάο στα χαφ είχε ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μη μπορεί να βγάλει μαρκαρίσματα στο κέντρο και η Καβάλα γρήγορα κατάφερε να αποκτήσει τον έλεγχο του ρυθμού και να αρχίσει να βγαίνει μπροστά.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν, λοιπόν, να χάνουν ευκαιρίες και στο 30' μπόρεσαν να ισοφαρίσουν με κεφαλιά του Ντουγκλάο σε άστοχη έξοδο σε φάουλ του Αλέξανδρου Τζόρβα.

Η αντεπίθεση της Καβάλας, όμως, δεν είχε ολοκληρωθεί. Τρια λεπτά αργότερα ο Ιωάννου βγήκε πολύ όμορφα από τα αριστερά και με έξυπνη σέντρα βρήκε τον πολύπειρο Νταρσβίλ, ο οποίος με κεφαλιά ψαράκι έγραψε το 2-1.

Το σοκ της ανατροπής πάγωσε τα πόδια των παικτών του Παναθηναϊκού και στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους η Καβάλα διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Νίκος Νιόπλιας πέρασε στη θέση του Σίντνεϊ Γκοβού τον Λουίς Γκαρσία και αμέσως η εικόνα του τριφυλλιού άλλαξε, αφού ο Ισπανός σε έναν ελεύθερο ρόλο δημιούργησε ουκ ολίγα προβλήματα στην άμυνα τον γηπεδούχων με το πολύ έξυπνο παιχνίδι του.

Οι περαιτέρω αλλαγές του Ιωαννίδη αντί του Μαρίνου, που οδήγησε στην εσωτερική μετακίνηση του Βύντρα από το αριστερό στο δεξί άκρο της άμυνας, και του Κατσουράνη αντί του κακού Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να γίνει ακόμα πιο επιθετικός, αλλά το γκολ δεν ερχόταν.

Καθώς το ματς έμπαινε στο τελευταίο του δεκάλεπτο η απελπισία ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των φιλοξενούμενων, με την υποσημείωση όμως πως ο Σισέ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο Γάλλος παρότι δεν έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του, καθάρισε πάλι για την ομάδα του πηδώντας ψηλότερα απ' όλους στο 80' σε σέντρα του Λέτο για να στείλει με σκαστή κεφαλιά για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα της Καβάλας.

Όσο, πάντως, και να προσπάθησαν οι πράσινοι στα λεπτά που απέμεναν για τη λήξη, δεν κατάφεραν να φτάσουν και σε ένα τρίτο τέρμα που θα τους έδινε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Οι συνθέσεις:

Καβάλα (Ντράγκαν Οκούκα): Βαγιέχο, Πετκάκης (67' λ.τρ. Ντουκρόκ), Οικονόμου, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Ντιέ, Καρντόσο, Ονουάτσι (77' Χργκόβιτς), Αμπντούν, Βουξίσεβιτς, Νταρσβίλ (56' Ογκμπέτσε).

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Μαρίνος (60' Ιωαννίδης), Μπουμσόνγκ (72' Κατσουράνης), Καντέ, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Νίνης, Γκοβού (46' Λουίς Γκαρθία), Λέτο, Σισέ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις