Σούπερ Λίγκα: ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Βόλου 1-1

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010 20:19
UPD:20:39
AΠΕ/ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΛΕΝΤΖΑΣ

A- A A+

Την ευκαιρία να βρεθεί μαζί με τον Ηρακλή στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έχασε ο ΠΑΟΚ, μένοντας στο 1-1 με τον εξαιρετικό Ολυμπιακό Βόλου. Οι Βολιώτες άνοιξαν το σκορ με τον Μαρτίν στο 22', για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι με τον Ίβιτς στο 38'.

Το τελικό σκορ είναι δίκαιο καθώς ο Δικέφαλος παρουσιάστηκε και πάλι νωθρός, προβληματικός. Ο Ολυμπιακός έπαιξε έξυπνα και θα μπορούσε να φύγει ακόμα και με τους τρεις βαθμούς της νίκης

Χωρίς τους Γκαρσία και Λίνο, αλλά με Ελ Ζαρ και Φωτάκη ο Παύλος Δερμιτζάκης αποφάσισε να κάνει μόνο αυτές τις δύο αλλαγές στην 11αδα του. Ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισε να ξεκινήσει με τους Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Μπουσαϊντί και αριστερά τον Σνάουτσερ. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κοντρέρας και Μαλεζα. Τα δύο αμυντικά χαφ οι Βιτόλο και Φωτάκης. Ο Ελ Ζαρ στην δεξιά πλευρά, ο Βιερίνια αριστερά στο κέντρο της μεσαίας γραμμής ο Ίβιτς και στην κορυφή ο Σαλπιγγίδης.

Με όλους τους παίκτες στην διάθεσή του ο Σάκης Τσιώλης επέλεξε να ξεκινήσει με τους Γιακουπόβιτς κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Ψυχογιό και αριστερά τον Ζαραδούκα. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Τόμας και Σανκάρε. Τα αμυντικά χαφ οι Κάστρο και Αλβάρες. Ο Ουμπιντες στην δεξιά και ο Ρόκας στην αριστερή πλευρά, Στην επίθεση ο Μάρτιν με τον Μόνχε να παίζει στον άξονα

Προβληματικό ξεκίνημα για ένα ακόμα παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς δυσκολεύτηκαν τρομερά να κάνουν παιχνίδι καθώς ένιωθαν συνεχώς την ανάσα των παικτών του Βόλου. Ο Σάκης Τσιώλης εμφανίστηκε διαβασμένος με το πρέσινγκ που ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να εφαρμόζεται. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού πόνταρε στο γεγονός ότι ο Δικέφαλος είχε παιχνίδι μεσοβδόμαδα και θα ερχόταν αργά ή γρήγορα στο παιχνίδι η κούραση.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε τα καρέ του Γιακουπόβιτς με την συμπλήρωση του πρώτου 20λέπτου με την κεφαλιά του Ίβιτς με τον τερματοφύλακα του Βόλου να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Ο Ολυμπιακός είχε δύο ευκαιρίες στο 4ο και στο 11ο λεπτό με τον Ουμπίντες.

Ο Βόλος που έδειχνε να πατάει καλά στο γήπεδο έδωσε χώρο στον ΠΑΟΚ και με τις αντεπιθέσεις προσπάθησε να απειλήσει τα καρέ του Κρέσιτς. Και το πέτυχε με τον Μάρτιν στο 22ο λεπτό βάζοντας σε σκέψεις την Τούμπα και τον Δερμιτζάκη να κάθεται, όπως και όλος ο ΠΑΟΚ σε αναμμένα κάρβουνα. Λάθος εκτίμηση της πορείας της μπάλας από τον Μαλεζά ο Μάρτιν την «κλέβει» και με άψογο πλασέ, κρέμασε τον Κρέσιτς, άνοιξε το σκορ.

Ο Δικέφαλος βλέποντας τον Ολυμπιακό να κλείνεται στα καρέ του προκειμένου να κρατήσει ανέπαφη την εστία του βγήκε όλος μπροστά, κάπως ριψοκίνδυνα, και έφτασε στο γκολ της ισοφάρισης με τον Βλάντα Ίβιτς. Στο 38ο λεπτό ύστερα από μια υποδειγματική σέντρα του Φωτάκη ο Ίβιτς με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα . Νωρίτερα ο Δικέφαλος στο 34Ά είχε μια ακόμα ευκαιρία με τον Βιερίνια να πιάνει το δυνατό σουτ με την μπάλα να περνάει εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γιακουπόβιτς.

Η κούραση έκανε την εμφάνιση της στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου για τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Τα πόδια γίνανε βαριά και το ένα λάθος διαδέχθηκε το άλλο. Ο Βόλος προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί και να σημειώσει δεύτερο γκολ με τον Μάρτιν στο 59ο λεπτό όταν βρέθηκε απέναντι από τον Κρέσιτς με τον Κροάτη να απλώνεται και να σώζει σωτήρια.

Ο Δερμιτζάκης βλέποντας η ομάδα του να χωλαίνει στην επίθεση και στην αριστερή πλευρά πέρασε στο παιχνίδι τους Παπάζογλου και Λίνο. Ενώ ο Τσιώλης έβγαλε τον Κάστρο και πέρασε τον Μπρέσκα έναν παίκτη περιοχής. Στο τελευταίο τέταρτο μπήκε και ο Γκαρσία με τον Ίβιτς να αποχωρεί. Ο Ουρουγουανός πήγε στην θέση του και ο Φωτάκης πιο προωθημένος.

Όσο περνούσε η ώρα το άγχος και η αγωνία μεγάλωσε στην Τούμπα καθώς ο Δικέφαλος ήταν έτοιμος να πετάξει στο κάδο δύο πολύτιμους βαθμούς μέσα στην έδρα του. Στο 87Ά ο Κοντρέρας έχασε την μεγάλη ευκαιρία να γίνει το πρόσωπο του αγώνα. Στην μοναδική ευκαιρία του Δικεφάλου στο δεύτερο ημίχρονο ο Χιλιανός αμυντικός βρέθηκε μόνος του σε κενή εστία και δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Σνάουτσνερ(Λίνο 60'), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Βιτόλο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ελ Ζαρ, Ίβιτς(Γκαρσία 76'), Σαλπιγγίδης(Παπάζογλου 61').

Ολυμπιακός Βόλου (Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Τόμας, Κάστρο(Μπρέσκα 64'), Ουμπίντες, Μάρτιν, ¶λβαρεζ, Σανκαρέ, Ρόκας(Καπετάνος 89'), Μόνχε, Ζαραδούκας (Ρίκκα 58' ), Ψυχογιός.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις