Σούπερ Λίγκα: Πανιώνιος-¶ρης 1-0

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010 20:20
UPD:20:33
AΠΕ/LATO KLODIAΝ

A- A A+

O Κούπερ προτίμησε το ροτέισον και έτσι ο Πανιώνιος έκοψε την ευρωπαϊκή φόρα του ¶ρη. Ο Μπάλαμπαν πέτυχε το μοναδικό γκολ (1-0) της αναμέτρησης και έδωσε στους «κυανέρυθρους» την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Έξι αλλαγές πραγματοποίησε ο Κούπερ σε σχέση με το ματς κόντρα στην Ατλέτικο, η ομάδα του έχασε τη χημεία της και ο πολύ καλός Πανιώνιος πήρε την πρώτη του φετινή νίκη (1-0. Για να φτάσει όμως στο «τρίποντο», χρειάστηκαν πολλές χαμένες ευκαιρίες και ένα γκολ του Μπάλαμπαν στο 83' για να πανηγυρίσουν οι Νεοσμυρνιώτες. Η παράδοση συνεχίστηκε, ο Πανιώνιος έκανε 28 της εντός έδρας νίκες κόντρα στον ¶ρη (έναντι μόλις 9), αν και... χρωστά πολλά στο λάθος του Χουάνμα, αλλά και την απερίσκεπτη ενέργεια του Ναφτί που άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Πολλές οι απουσίες για τον Στόρε, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή τους, τους τιμωρημένους, Ριέρα, Τσότσαλιτς. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Μάχο, δεξιά ο Βαρό, αριστετά ο Κοντοές και στο κέντρο της άμυνας, οι Σιόβας, Λάτκα. Κουρντί, Μανιάτης και Κουμορτζί οι τρεις στο κέντρο. Στην επίθεση, Βαζ Τε στα αριστερά, Σαλαλί στα δεξιά και Μπάλαμπαν στο κέντρο, αν και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου το σύστημα μετατράπηκε και σε 4-4-2, με τους δυο τελευταίους να πηγαίνουν στην κορυφή.

Με έξι αλλαγές στη σύνθεσή του ο ¶ρης σε σχέση με το ματς κόντρα στην Ατλέτικο, και τους Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια, Μίσελ αριστερά, Νέτο δεξιά, Λαζαρίδη, Κουλουχέρη στο κέντρο της άμυνας, Χαβίτο στα δεξιά

της μεσαίας γραμμής, Μενδρινός στα αριστερά, Ναφτί και Τόχα τα δυο αμυντικά χαφ με τους Αραβίδη, Τσέζαρεκ στην επίθεση.

Αιφνιδίασε ο Έκτορ Κούπερ και παρουσίασε την ομάδα του με πολλές αλλαγές βασικών, μάλιστα ο Κόκε έμεινε και εκτός αποστολής. Το γεγονός αυτό επηρέασε τους φιλοξενούμενους, ομάδα χωρίς χημεία, συνοχή και φαντασία στο παιχνίδι, οι «κίτρινοι» δεν κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην αντίπαλη εστία, με τους Τσέζαρεκ, Αραβίδη να είναι απελπιστικά μόνοι στην επίθεση.

Οι «κυανέρυθροι» μετά από ένα κακό πρώτο τέταρτο, ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Κουμορτζί πήρε πρωτοβουλίες, ο Βαζ Τε έδειξε ορεξάτος και ο Πανιώνιος άρχισε να απειλεί την εστία του Σηφάκη. Ένα πρόβλημα πάντως που έδειξε ο Πανιώνιος στις πρώτες αγωνιστικές, η δυστοκία, έγινε αντιληπτή με τον πλέον ιδανικό τρόπο, αφού σε τρεις φάσεις δεν μπόρεσαν οι γηπεδούχοι να σκοράρουν. Στο 23' ο Βαζ Τε έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Σαλαλί, όμως ο Σηφάκης έδιωξε τον κίνδυνο. Δυο λεπτά αργότερα, ο Κουμορτζί έχασε απίστευτο τετ α τετ πάλι από μπαλιά του Πορτογάλου, ενώ και στο 45' ο Γκανέζος με κοντινή κεφαλιά δεν σκόραρε. Στην πολύ καλή εικόνα των Νεοσμυρνιωτών υπάρχει και μια φάση που σηκώνει συζήτηση...., αφού στο 34' ο Σαλαλί βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Τόχα, χωρίς ο Τριτσώνης να δείχνει παράβαση.

Ένα χτύπημα του Ναφτί στον Μανιάτη έκανε την αποστολή του ¶ρη δυσκολότερη, οι φιλοξενούμενοι έμειναν από το 50' με παίκτη λιγότερο, αλλά και χωρίς επιθετικό, αφού ο Κούπερ έβγαλε από το ματς τον Αραβίδη για να ενισχύσει το κέντρο με τον Φατί.

Ο Πανιώνιος έκλεισε στα καρέ του τους φιλοξενούμενους, το σύστημα μετατράπηκε σε 4-4-2, όμως ο Σαλαλί έχασε κλασική ευκαιρία στο 53' αφού έλειψε το καθαρό μυαλό. Οι «κυανέρυθροι» αύξησαν την πίεσή τους, με τον Κούπερ να περνά στο ματς και τον Ρουίζ στη θέση του Τσέζαρεκ, ώστε να τονώσει την επίθεσή του. Οι «κίτρινοι» άρχισαν να παίρνουν ανάσες με τον Φατί, η άμυνα ανέβηκε πιο πάνω, αφού βελτιώθηκε και ανασταλτικά, όμως απουσίαζε η φρεσκάδα και το πάθος προηγούμενων αγώνων.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, ο Πανιώνιος ανέβασε ξανά ρυθμό, με τους Μπάλαμπαν και Βαζ Ετ να γίνονται πιο απειλητικοί, ωστόσο το... μοιραίο ήρθε στο 83' και προήλθε από λάθος. Ο Χουάνμα έχασε τη μπάλα σε κακή έξοδο, αλλά και συνεννόηση με τους αμυντικούς του και ο Μπάλαμπαν δεν δυσκολεύθηκε από κοντά να ανοίξει το σκορ και φυσικά να το κρατήσει ως το τέλος. Ο ¶ρης... προσπάθησε και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο τέλος, αλλά η κεφαλιά του Ρουίζ δεν βρήκε στόχο με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάχο.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Στόρε): Μάχο, Μανιάτης (64' Χίκα), Λάτκα, Βαρό, Σαλαλί (78' Κούκετς), Κουμορτζί, Κοντοές (89' Φουνγκβάγιο), Κούρντι, Σιόβας, Βαζ Τε, Μπάλαμπαν

¶ρης (Κούπερ): Σηφάκης (46' Μπαρέρο), Νέτο, Κουλουχέρης, Μίτσελ, Λαζαρίδης, Ναφτί, Τόχα, Μενδρινός, Χαβίτο, Αραβίδης (52' Φατί), Τσέζαρεκ (71' Ρουίς)

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις