Η ατζέντα της ημέρας

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010 09:53
UPD:10:41
A- A A+

* Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται από χθες ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της Υπουργικής Εβδομάδας της 65ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών-Σύνοδος Κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας (MDGs). Τον κ. Παπανδρέου συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτας και ο υφυπουργός, Σπύρος Κουβέλης. Στο επίκεντρο της φετινής Γενικής Συνέλευσης που θα διαρκέσει έως τις 23 Σεπτεμβρίου και συγκεντρώνει τους αρχηγούς κρατών και τους υπουργούς Εξωτερικών των 192 κρατών-μελών του Οραγνσιμού θα βρεθούν τα θέματα της προόδου των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας οι οποίοι υιοθετήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής του 2000 σε μια προσπάθεια εξάλειψης της φτώχειας, η Κλιματική Αλλαγή εν όψει και της Διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στο Μεξικό στο τέλος του έτους, η Μετανάστευση και Ανάπτυξη, οι ειρηνευτικές αποστολές και η οικοδόμηση ειρήνης, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και η προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων μετά και την έναρξη των απευθείας συνομιλιών, και το ζήτημα της μεταρρύθμισης του Συμβουλίου Ασφαλείας ώστε να καταστεί πιο αντιπροσωπευτικό της σύγχρονης πραγματικότητας.

* Από σήμερα έως την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου η υποβολή των αιτήσεων στις Διευθύνσεις ή τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας για συμμετοχή στις εξετάσεις κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2010.

* Παραδίδεται σήμερα στους εμπόρους το νέο εμπορικό κέντρο Athenian Capitol (Πατησίων Γ' Σεπτεμβρίου & Ιουλιανού) του Ομίλου Χαραγκιώνη και ανακοινώνεται η ημερομηνία εγκαινιων για το κοινό, ενός πολυχώρου συνολικής επένδυσης 45 εκατ. ευρώ, που συνδυάζει εμπόριο, πολιτισμό και αναψυχή. Το νέο εμπορικό κέντρο θα έχει μικρά και μεγάλα καταστήματα, Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, συνεδριακό κέντρο και κινηματογράφς 3D. Ειδικότερα, στο συγκρότημα θα λειτουργήσουν περίπου 30 εμπορικά καταστήματα που θα απευθύνονται και σε χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα, 10 εστιατόρια και καφετέριες καθώς και υπόγειος χώρος στάθμευσης οκτώ ορόφων. Πρόσβαση (ΗΣΑΠ στάση Βικτώρια, τρόλλεϋ, λεωφορεία).

* Από σήμερα έως τις 25 Σεπτεμβρίου εβδομάδα δωρεάν προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του προστάτη, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας και σε συνεργασία με τον όμιλο «Βιοϊατρική» διοργανώνει το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ, αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο την ανάπτυξη προγραμμάτων ιατρικής πρόληψης δια μέσου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η ενέργεια υλοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη στις 15 Σεπτεμβρίου και απευθύνεται σε άνδρες ηλικίας 50-75 ετών, στους οποίους δίδεται η δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν στην προληπτική εξέταση μέτρησης του Ειδικού Προστατικού Αντιγόνου (PSA) στα διαγνωστικά κέντρα και τις κλινικές του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ σε Αττική και Θεσσαλονίκη, καθώς και σε συνεργαζόμενα κέντρα σε Πάτρα και Κρήτη. Η πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν με ένα τηλεφώνημα στο 210-99 75 555 για τη διαδικασία δωρεάν ελέγχου PSA, ο οποίος δεν απαιτεί προετοιμασία και γίνεται με μία απλή, ολιγόλεπτη αιμοληψία.

* Αρχίζουν σήμερα τα λειτουργία τους υπό τον θεσμό του ολοήμερου δημοτικού σχολείου με το ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα 13 Δημοτικά Σχολεία του Νομού Χανίων. Τα σχολεία αυτα είναι: Δημοτικό Σχολείο Χρυσοπηγής, 15ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, 9ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, 13ο Δημοτικό Σχολείο, 1ο Δημοτικό Σχολείο Κουνουπιδιανών, 2ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, 10ήμερο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, 14ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, 2ο Δημοτικό Σχολείο Σούδας, Δημοτικό Σχολείο Βαμβακόπουλου, 5ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, και 19ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων.

* Στις 11 π.μ. ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού άμυνας σε ολόκληρη τη χώρα για ένα λεπτό της ώρας. Θα ενεργοποιηθούν συνολικά 500 σειρήνες συναγερμού στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων.

* Στις 11 π.μ. στη Θεσσαλονίκη, συνέντευξη Τύπυ του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη για την πρώτη παρουσίαση της μουσικής παράστασης με τίτλο: «Μια Λύρα για όλους τους λαούς». Η συναυλία θα δοθεία αύριο 22/9 στο Θέατρο Γης, με πρωταγωνιστή τη λύρα, το βασικότερο μουσικό όργανο των Ποντίων, που έλκει την καταγωγή του από τοη Ελλάδα, την Μεσοποταμία, την Αίγυπτο και την Περσία.

* Στις 12 το μεσημέρι η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου και ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, Ανδρέας Δημητρίου, θα υπογράψουν νέο μνημόνιο εκπαιδευτικής συνεργασίας για την περιόδο 2011-2016. Το μνημόνιο περιλαμβάνει συνεργασία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στη διαπολιτισμική εκπαίδευση, τα αναλυτικά προγράμματα, τα βιβλία, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, τη διδασκαλία ξένων γλωσσών, τις υποτροφίες και τις ανταλλαγές φοιτητών.

* Στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» η γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ. Απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/10 των μετόχων-μελών το Οργανισμού.

* Στις 12:30 μ.μ. στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23) παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέων Πάρι Τακόπουλου με τίτλο: «Τα Ποιητικά» από τι εκδόσεις Ποταμός, με ομιλητές τις Χαρά Μπακονικόλα και Αναστασία Λαμπρία. Ποιήματα θα αναγνώσουν οι Χαρά και Ρένη Πιττακή και ο συγγραφέας.

* Στις 2 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), σύσκεψη του Τομέα Εσωτερικών Υποθέσεων του κόμματος.

* Στις 5 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7, Αθήνα) συνάντηση του υπουργού, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με την Φινλανδή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Astrid Thors.

* Στις 5:30 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) σύσκεψη του Τομέα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας - Εκπροσώπηση Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και Δικτύων/

* Στις 6 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) σύσκεψη του Τομέα Συντονισμού και Επικοινωνίας με την συμμετοχή της Νομαρχιακής Α΄ Αθήνας

* Στις 6 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής των Τελωνειακών.

* Στις 6 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς (Κατούνη 12-14, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη) εκδήλωση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυρικά με τίτλο: "Νόμος 3869/2010: Για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων" διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Κεντρικός εισηγητής ο Δημήτρης Σπυράκος, γενικός γραμματέας Καταναλωτή.

* Στις 6 μ.μ. φιλικό παιχνίδι ανάμεσα σε παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και του Ρεθύμνου διοργανώνει ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Ρεθύμνου (ΔΑΟΡ) και η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρεθύμνου σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου ώστε να τιμηθεί ο Γιώργος Κοκολάκης για την πολυετή προσφορά του στον Ολυμπιακό και γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

* Στις 7 μ.μ. σο κέντρο «Ακρημιός», της εθνικής οδού στην περιοχή Μεγάλα Χωράφια του Δήμου Σουδας, εκδήλωση του συνδυασμού «Χανιά Ανοιχτή Πόλη» με υποψήφιο δήμαρχο Χανίων, τον Γρηγόρη Αρχοντάκη. Στην εκδήλωση θα ανακοινωθούν τα ονόματα νέων υποψηφίων και θα παρουσιαστούν συνολικά όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή