Με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ συναντάται ο Πρωθυπουργός

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010 09:27
UPD:12:38

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ιρανό Πρόεδρο

A- A A+

Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει την Τρίτη ο Πρωθυπουργός, όπου θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, καθώς επίσης με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Τζον Κέρι και τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Γερουσίας Μαξ Μπάουκους.

Τη Δευτέρα, σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Κατά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε 40 λεπτά, συζητήθηκαν διμερή θέματα, οι εξελίξεις στο Μεσανατολικό και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, για το οποίο ο Ιρανός ηγέτης γνωστοποίησε την απόφασή του ότι η χώρα του είναι έτοιμη για να επαναρχίσει τις διαπραγματεύσεις με τη διεθνή κοινότητα.

Από την πλευρά του, ο Ελληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Αχμαντινετζάντ για τη στήριξη που προσφέρει η χώρα μας στην ειρηνευτική διαδικασία στο Μεσανατολικό και προέτρεψε τον συνομιλητή του ώστε το Ιράν να διαδραματίσει σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή.

Στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη

Την Τετάρτη, ο κ. Παπανδρέου θα έχει σειρά επαφών στη Νέα Υόρκη, ξεκινώντας με Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες και στη συνέχεια με ομιλία του σε εκδήλωση του Economic Club, το σημαντικότερο οικονομικό φόρουμ των ΗΠΑ, παρουσία σημαινουσών προσωπικοτήτων του οικονομικού χώρου.

Το απόγευμα θα συναντηθεί πρώτα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, του οποίου η χώρα του προεδρεύει αυτό το μήνα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Τέλος, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση και με τον ομόλογό του της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα.

Το βράδυ, θα μιλήσει σε δεξίωση προς τιμή του στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο και θα παραστεί σε άλλη δεξίωση στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης που θα διοργανώσει το Ίδρυμα Κλίντον προς τιμή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Την Πέμπτη το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα παραστεί στην έναρξη των εργασιών της 65ης Γενικής Συνέλευσης και καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα έχει σειρά συναντήσεων με ξένους ηγέτες. Επίσης, θα μιλήσει στο Foreign Policy Association.

Το βράδυ θα μεταβεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, προσκεκλημένος του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ, Μισέλ και Μπαράκ Ομπάμα, στη δεξίωση που θα παραθέσει για τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων οι οποίοι λαμβάνουν μέρος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή