Αποκλεισμός γραφείων του ΟΑΕΔ από πρώην εργαζομένους της Ο.Α.

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010 14:22
A- A A+

Στον αποκλεισμό των κεντρικών γραφείων του ΟΑΕΔ προχώρησε για δεύτερη συνεχή ημέρα ομάδα πρώην εποχικών εργαζομένων της Ολυμπιακής.

Όπως επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση ο Οργανισμός, ο αποκλεισμός αυτός είχε ως συνέπεια να μην είναι δυνατόν να καταβληθούν για δεύτερη συνεχή ημέρα τα επιδόματα ανεργίας και οι υπόλοιπες παροχές του ΟΑΕΔ προς ανέργους και εργαζομένους, ενώ προκάλεσε σημαντική καθυστέρηση στη διεκπεραίωση ενός σημαντικού αριθμού δράσεων όπως είναι τα εποχιακά βοηθήματα.

«Τέτοιες κινήσεις οδηγούν σε ομηρία και “τιμωρούν” χιλιάδες ανέργους και εργαζομένους. Κυρίως όμως πλήττονται οι σχεδόν 200.000 επιδοτούμενοι άνεργοι και οι οικογένειές τους, για τους οποίους το επίδομα ανεργίας αποτελεί ένα ύστατο εισοδηματικό στήριγμα», αναφέρει η διοίκηση του Οργανισμού, ενώ σημειώνει ότι οι διαμαρτυρίες που δέχονται οι υπηρεσίες του, επιβεβαιώνουν ότι «η χρήση μεθόδων παρεμπόδισης της καταβολής των επιδομάτων ανεργίας ως μέσο για την άσκηση πολιτικής πίεσης με στόχο την αποδοχή δικαίων ή μη αιτημάτων, βρίσκονται σε διαμετρικά αντίθετη πλευρά από το λαϊκό αίσθημα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή