Κατάθεση του προέδρου του ΣΜΕΧΑ στην Εξεταστική για τα ομόλογα

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010 18:52
A- A A+

Ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση των ομολόγων κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών του Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατά την κατάθεσή του ο κ. Μωραϊτάκης υποστήριξε ότι ο ΣΜΕΧΑ είχε ζητήσει από τον τότε υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη να ελεγχθούν και οι χρηματιστηριακές των Τραπεζών,που μεσολάβησαν στις συναλλαγές, αλλά το αίτημα αυτό δεν ικανοποιήθηκε, ενώ οι ίδιες χρηματιστηριακές εταιρίες αποχώρησαν από το Σύνδεσμο.

Όπως επίσης ανέφεραν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ επέρριψε ευθύνες στον τότε πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Πιλάβιο, γιατί δεν προχώρησε στον έλεγχο των εμπλεκομένων τραπεζικών χρηματιστηριακών εταιριών, αλλά και στην διερεύνηση του νόμιμου ή μη της δραστηριότητας των θυγατρικών χρηματιστηριακών των ελληνικών τραπεζών, που βρίσκονται υπό την εποπτεία της.

Ο κ. Μωραϊτάκης φαίνεται πως κατέληξε ότι πέρα από το θέμα του μαύρου χρήματος που παρήχθη από τα δομημένα ομόλογα του ΤΕΑΔΥ και του ΤΣΠΕΑΘ, μεταφέρθηκε περιουσία και προς τις τράπεζες από τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Υποστήριξε επιπλέον –σύμφωνα πάντα με τους βουλευτές-μέλη της εξεταστικής- ότι ήταν τακτικότατη η επικοινωνία του με τον τότε υπουργό Απασχόλησης και ότι για τον ίδιο ήταν πραφανής η υπερτιμολόγηση στα συγκεκριμένα δομημένα ομόλογα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή