Χρονική διεύρυνση της δίωξης κατά διοικήσεων ΟΤΕ ζητά η ΝΔ

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010 20:56
A- A A+

Αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προκάλεσε το αίτημα της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens προς την εισαγγελία για άσκηση δίωξης κατά του νυν προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ Παναγή Βουρλούμη και των μελών της διοίκησης του Οργανισμού για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Ο επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα αντέδρασε έντονα, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος και το κόμμα του κατ’ επανάληψη έχουν δηλώσει ότι υπάρχουν επαρκέστατες ενδείξεις για ποινικές ευθύνες όλων ανεξαιρέτως των διοικήσεων του ΟΤΕ από το 1997.

Ο κ. Τζαβάρας θεωρεί αδιανόητο από αυτή τη διαχρονική ευθύνη όλων, να εξαιρούνται οι διοικήσεις από το 1997 ως το 2005 και το απέδωσε μάλλον σε παραδρομή του συντάξαντος το έγγραφο, ενώ υπογράμμισε ότι αν δεν καλυφθεί η παράλειψη οι βουλευτές της ΝΔ θα ζητήσουν από τον αρμόδιο εισαγγελέα να διευρύνει χρονικά τη δίωξη σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος.

Κατά τα άλλα, ολοκληρώθηκε το ανακριτικό έργο της επιτροπής, η οποία πάντως παραμένει ανοικτή μέχρι και το ενδεχόμενο ταξίδι στο Μόναχο κι αν χρειαστεί να κληθούν πολιτικά πρόσωπα. Πάντως, το πόρισμα πρέπει να κατατεθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας που εξετάστηκε σήμερα, απέρριψε τις κατηγορίες που εκτοξεύονται από την πλειοψηφία για παρεμβάσεις στην υπόθεση Siemens με σκοπό τη συγκάλυψη.

Ο πρώην διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμύνης επί υπουργίας ¶κη Τσοχατζόπουλου- Γιάννου Παπαντωνίου Αντώνης Κάντας που εξετάσθηκε στη συνέχεια, εμπλέκεται στην υπόθεση γιατί το 2003 μπήκε σε λογαριασμό της Dresdner Βank το ποσό των 500.000 ευρώ από το λογαριασμό του Πρόδρομου Μαυρίδη.

Ο ίδιος εξεταζόμενος είπε ότι ούτε τον Μαυρίδη γνώριζε ή γνωρίζει, ούτε είχε ποτέ κάποια σχέση με τη Siemens. Είπε ότι το Μάρτιο του 2003 γνώρισε τον Ελβετό τραπεζίτη Οσβαλντ και πείστηκε να καταθέσει 500.000 ευρω στην Dresdner Bank για καλύτερες αποδόσεις από επενδύσεις.

Παραστατικό της κατάθεσης, είπε στην επιτροπή ότι δεν είχε, γιατί τέσσερις ημέρες μετά την κατάθεση, του ήρθε αποδεικτικό του λογαριασμού που άνοιξε, χωρίς να γνωρίζει ότι ήταν από τον Μαυρίδη.

Πάντως κατά τον μάρτυρα, το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο, όχι μόνον δεν του απέδωσε, αλλά το 2008 είχε χαθεί το 80% του κεφαλαίου.

«Είναι κι αυτός μπλεγμένος μέχρι τα μπούνια», σχολίασε ο Κώστας Τζαβάρας από την ΝΔ, ενώ ο Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ) τόνισε ότι «ήταν ένας ακόμη παραπλανημένος που δεν πείθει κανένα» κι ο Δημήτρης Παπαδημούλης ότι «επανέλαβε το ίδιο τροπάρι με όσους βρέθηκαν με μαύρα χρήματα της Siemens, αλλά δεν έπεισε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή