Ολοκληρώθηκε η πορεία εργαζομένων ΟΣΕ, τρόλεϊ και απολυμένων Μετρό

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010 14:58
UPD:15:54
A- A A+

Ολοκληρώθηκε η πορεία των εργαζομένων στον ΟΣΕ, στην οποία έλαβαν μέρος και απολυμένοι του Μετρό, καθώς και αντιπροσωπεία εργαζομένων στα τρόλεϊ.

Αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΣΕ, Νικόλαο Κιουτσούκη, αναμένεται να επιδώσει ψήφισμα στον πρόεδρο της Βουλής, με το οποίο ζητείται «να μην επιτραπεί η απόλυση κανενός εργαζόμενου στον Οργανισμό, ή ιδιωτικοποίηση της ΤΡΕΝΟΣΕ και η πώληση ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ σε ιδιώτες».

Οι διαδηλωτές, μόλις έφθασαν στο Σύνταγμα, χειροκροτήθηκαν από τους ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ, που διαδηλώνουν μπροστά από τη Βουλή.

Στάσεις εργασίας

Στο μεταξύ, νέα πεντάωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ για αύριο, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου. Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνουν την Πέμπτη οι Μηχανοδηγοί και ο Σύλλογος Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου, γεγονός που σημαίνει ότι τις ώρες της στάσεως εργασίας δεν θα κινηθεί καμιά αμαξοστοιχία κι έτσι δεκάδες δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού θα ματαιωθούν.

Για αύριο από τις 9 το πρωί, έχουν εξαγγείλει τρίωρη στάση εργασίας και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΓΟΣΕ, οι οποίοι, θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, επιδιώκοντας συνάντηση με την πολιτική ηγεσία.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, με 3ωρες στάσεις εργασίας 6 με 9 το πρωί, 2 με 5 το μεσημέρι και 9 με 12 το βράδυ, στις οποίες θα συμμετάσχουν τα Σωματεία Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, Σταθμαρχών, Προσωπικού Ελιγμών και Προσωπικού Κίνησης Αυτοκινήτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή