ΣΥΝ: Εγκρίθηκαν οι υποψηφιότητες

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 00:00
UPD:00:14
A- A A+

Τις υποψηφιότητες που θα στηρίξει το κόμμα για τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους ενέκρινε η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι για τις περιφέρειες, τους οποίους παρουσίασε ο γραμματέας του ΣΥΝ κ. Δ. Βίτσας είναι οι εξής:

Αττικής: Α. Μητρόπουλος

Β. Αιγαίου: Βασίλης Τεντόμας

Ν. Αιγαίου: Νίκος Συρμαλένιος

Κρήτης: Γιώργος Σταθάκης

Πελοποννήσου: Θανάση Πετράκος

Δ. Ελλάδας: Βασίλης Χατζηλάμπρου

Ιονίων Νήσων: Θόδωρος Γαλιατσάτος

Ηπείρου: Γιάννης Παπαδημητρίου

Θεσσαλίας: Κώστας Πουλάκης

Δυτικής Μακεδονίας: Αντώνη Κύρηνας

Κεντρικής Μακεδονίας: Τάσος Κουράκης

Στερεάς Ελλάδας: Νίκος Σκουπής

Την Πέμπτη θα ανακοινωθεί ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Για το δήμο Αθηναίων υποψήφια είναι η κ. Ελένη Πορτάλιου, στον Πειραιά ο κ. Ν. Λεγάκης και στο δήμο Θεσσαλονίκης ο κ. Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Αλ. Τσίπρας: Ορόσημο οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Σημαντικό ορόσημο για τις πολιτικές εξελίξεις και το μέλλον του τόπου χαρακτήρισε τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι οι εκλογές θα επηρεαστούν άμεσα από την πολιτική συγκυρία και θα είναι κρίσιμες, καθώς είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση σε συνθήκες ΔΝΤ. Για το λόγο αυτό κάλεσε όλες τις δυνάμεις του κόμματος να εργαστούν για την επιτυχία των συνδυασμών που στηρίζει ο ΣΥΝ.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι ήδη ομολογείται πως το Μνημόνιο οδηγείται σε αποτυχία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη η κυβέρνηση να υποστεί ήττα στις εκλογές, καθώς, όπως είπε, είναι η πρώτη φορά, μετά την εφαρμογή του Μνημονίου, που οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν την άποψή τους.

Στο στόχαστρο της κριτικής του προέδρου του ΣΥΝ βρέθηκε και η ΝΔ, υποστηρίζοντας πως η πολιτική της δεν είναι εναντίον του Μνημονίου, ενώ σημείωσε και τις ευθύνες της για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Η Αριστερά, είπε ο κ.Τσίπρας, μπορεί να δώσει ένα μήνυμα ανατροπής. Τόνισε μάλιστα ότι αν οι πολίτες στείλουν ένα μήνυμα στα δύο μεγάλα κόμματα μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για ανατροπή των σημερινών συσχετισμών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρθηκε έμμεσα και στην υποψηφιότητα του Αλέκου Αλαβάνου για την Περιφέρεια Αττικής, ζητώντας να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και σημειώνοντας ότι «όποιος επιλέγει να ρίξει νερό στο μύλο της κυβερνητικής πολιτικής, προκειμένου να εξυπηρετήσει ανέξοδους και διχαστικούς πολιτικούς σχεδιασμούς ας το πράξει, δεν μπορούμε να τον εμποδίσουμε».

Τέλος, ο Τσίπρας κάλεσε τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΝ να αρχίσουν την μάχη των εκλογών, «έτσι, όπως ξέρουμε να κάνουμε πάντα,παραμερίζοντας τις διαφορές μας και τις ενστάσεις μας».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή