ΟΗΕ: Αποδείξεις για διώξεις κατά του Ισραήλ

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 06:34
A- A A+

«Αποδείξεις» που επιτρέπουν «να υποστηριχθεί η άσκηση διώξεων» κατά του Ισραήλ, έχουν οι εμπειρογνώμονες του Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, οι οποίοι διενήργησαν έρευνα για την επιδρομή των Ισραηλινών καταδρομεών στον στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη γάζα, χαρακτηρίζοντας την τακτική του ισραηλινού στρατού ως «σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίων δικαιωμάτων.

«Υπάρχουν καθαρές αποδείξεις που επιτρέπουν να υποστηριχθεί η άσκηση διώξεων για τα ακόλουθα εγκλήματα: σκόπιμη ανθρωποκτονία, βασανιστήρια και απάνθρωπη μεταχείριση, που συντελέστηκαν σκόπιμα, προκαλώντας μεγάλες απώλειες και σοβαρούς τραυματισμούς", αναφέρουν στην έκθεσή τους οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ. Η έκθεση αυτή θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα στο Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

"Οι δράστες των πιο σοβαρών εγκλημάτων, που είχαν κρύψει τα πρόσωπά τους, δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν χωρίς τη βοήθεια των ισραηλινών αρχών", επισημαίνουν οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ στην έκθεσή τους, καλώντας επίσης το Ισραήλ να συνεργαστεί "για να εξακριβωθεί η ταυτότητα των ενόχων".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή