Αντικαταστάτη του Λάρι Σάμερς ψάχνει ο Ομπάμα

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 06:55
A- A A+

Αρκετές υποψηφιότητες με μεγάλο εύρος εμπειρίας εξετάζει ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, για να επιλέξει τον αντικαταστάτη του Λάρι Σάμερς, στη θέση του συμβούλου του Λευκού Οίκου για θέματα οικονομικής πολιτικής, δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου, Ρόμπερτ Γκιμπς.

Ο Γκιμπς, μιλώντας με τους δημοσιογράφους στο ταξίδι του Μπάρακ Ομπάμα στη Νέα Υόρκη, ανέφερε ότι "οι υποψήφιοι τους οποίους θα εξετάσει ο Λευκός Οίκος είναι μία μεγάλη ομάδα ατόμων που έχουν μεγάλο εύρος εμπειριών".

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου απέφυγε να αναφερθεί σε ονόματα πιθανών υποψηφίων για τη διαδοχή του Λάρι Σάμερς, ο οποίος ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη θέση του συμβούλου του Μπάρακ Ομπάμα στο τέλος του χρόνου. Ωστόσο πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δεν βρίσκεται στην αρχή της διαδικασίας για την εξέταση των πιθανών υποψηφιοτήτων. "Πρόκειται για μία διαδικασία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη... δεν βρισκόμαστε στην αρχή της διαδικασίας", δήλωσε ο Ρόμπερτ Γκιμπς.

Ερωτηθείς κατά πόσο οι Αμερικανοί πρέπει να ανησυχούν για την έξοδο των κορυφαίων συμβούλων του Ομπάμα σε θέματα οικονομικής πολιτικής, ο Ρόμπερτ Γκιμπς δήλωσε ότι αυτή είναι "κατανοητή", δεδομένης της έντασης της καθημερινότητας στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και στο Λευκό Οίκο, κάτι που κάνει αρκετούς ανθρώπους να φεύγουν από τη διοίκηση περίπου 18 μήνες μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Μπάρακ Ομπάμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή