Aπεργιακό δελτίο

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 09:24
UPD:11:52
AΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

A- A A+

Με προβλήματα λειτουργούν οι υπηρεσίες δήμων και νομαρχιών εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για σήμερα, σε όλους τους ΟΤΑ και τις δημοτικές επιχειρήσεις, για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου. Σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 7:30 π.μ. έως τις 11:30 π.μ. το υπόλοιπο προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ζητούν την ανάκληση της αναστολής των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και τη μετατροπή όλων των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε αορίστου χρόνου με την ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων υπαλλήλων.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ διοργανώνει συγκέντρωση έξω από τον ¶ρειο Πάγο, όπου συζητείται η δυνατότητα των πολιτικών δικαστηρίων να εξετάζουν τη δυνατότητα της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου χρόνου εφόσον οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Στάσεις εργασίας στον ΟΣΕ

Στον ΟΣΕ, τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνουν σήμερα οι μηχανοδηγοί και ο Σύλλογος Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου, με πεντάωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί. Λόγω της στάσης ματαιώνονται δεκάδες δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού.

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 9 το πρωί και από τους εργαζομένους στην ΕΡΓΟΣΕ, οι οποίοι, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, επιδιώκοντας συνάντηση με την πολιτική ηγεσία.

Την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού και στη συνέχεια, μαζί με απολυμένους του Μετρό και αντιπροσωπεία εργαζομένων στα τρόλεϊ, πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, όπου έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα από τους ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ, που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, με τρίωρες στάσεις εργασίας 6 με 9 το πρωί, 2 με 5 το μεσημέρι και 9 με 12 το βράδυ, στις οποίες θα συμμετάσχουν τα Σωματεία Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, Σταθμαρχών, Προσωπικού Ελιγμών και Προσωπικού Κίνησης Αυτοκινήτων.

Απεργούν και οι παραγωγοί λαϊκών αγορών

Σήμερα απεργούν και οι παραγωγοί λαϊκών αγορών αντιδρώντας στην απόφαση για τοποθέτηση από την 1η Οκτωβρίου ταμειακών μηχανών. Οι λαϊκές αγορές ωστόσο λειτουργούν, καθώς οι έμποροι πωλητές δεν μετεχουν στην κινητοποίηση. Στα Χανιά, οι παραγωγοί απέκλεισαν το κτήριο όπου στεγάζονται οι δύο δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες. Λόγω της κινητοποίησης δεν λειτούργησε το πρωί η λαϊκή αγορά, ενώ αντιπροσωπεία των παραγωγών επισκέφθηκε τον Νομάρχη Χανίων, στον οποίο και επέδωσε ψήφισμα.

Συλλατήρια από το ΠΑΜΕ

Εν τω μεταξύ συλλαλητήρια πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ σε 58 πόλεις της χώρας, αντιδρώντας στις αυξήσεις σε ρεύμα, πετρέλαιο θέρμανσης και ΦΠΑ. Πορεία στις 18:30 από την πλατεία Ομονοίας, ενώ μισή ώρα αργότερα (19:00) ξεκινά η πορεία από το άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή