Δ. Δρούτσας: Ο Ν. Γκρούεφσκι αναλώνεται στη δημιουργία εντυπώσεων

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 16:55
A- A A+

Επικρίσεις κατά των Σκοπίων για απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων, που δεν συμβάλλουν καθόλου στην επίλυση του Σκοπιανού, διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας κατά του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.

«Αν η σκοπιανή πλευρά, όλο αυτό τον χρόνο και όλη αυτή την ενέργεια, που καταναλώνει στην προσπάθειά της να δημιουργήσει κάποιες εντυπώσεις σε λάθος κατεύθυνση, τα επένδυε για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας, θα βρισκόμασταν σε διαφορετικό σημείο» σημείωσε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας την άρνηση του κ. Γκρούεφσκι να επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, όπου θα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Εξάλλου, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε, χθες, στην άτυπη υπουργική συνάντηση ΝΑΤΟ-Ρωσίας και στο γεύμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Ρώσο ομόλογό τους. Το βράδυ παρέστη σε δείπνο, όπου συμμετείχαν ηγέτες, υπουργοί Εξωτερικών και αξιωματούχοι βαλκανικών χωρών, ανάμεσά τους ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Ο κ. Δρούτσας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετούς συμμετέχοντες και να ανταλλάξει απόψεις για την προώθηση της οικονομικής και πολιτικής συνεργασίας στα Βαλκάνια με πρωταρχικούς στόχους την ανάπτυξη, τη σταθερότητα, την ασφάλεια και τη συνεργασία των λαών της περιοχής.

Ο κ. Δρούτσας είχε, επίσης, χθες συναντήσεις με αρκετούς ομολόγους του, συναντήσεις που θα συνεχίσει και σήμερα.

Συναντήσεις έχει και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, ο οποίος χθες εκπροσώπησε την Ελλάδα, μιλώντας στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για τη Βιοποικιλότητα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή