Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010 05:00
UPD:10:32
A- A A+

Λίγες τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, καταιγίδες στα δυτικά από το βράδυ και βαθμιαία ενίσχυση των νοτίων ανέμων στο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Ανεμοι: Ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νότια και από το απόγευμα στα υπόλοιπα. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθιαία από το μεσημέρι στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στη Δυτική Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τη νύχτα τοπικές βροχές. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά και πιθανώς στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, οι οποίες στα βορειοανατολικά θα είναι τοπικά ισχυρές, προβλέπει για την Κυριακή η ΕΜΥ. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα βελτιωμένος γενικά καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές. Ανεμοι: Στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 Μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή