Η ατζέντα της ημέρας

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010 10:17
UPD:12:49
A- A A+

* Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας η σημερινή.

* Σήμερα η ημέρα διακανονισμού (settlement) Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010 (Τ+3) της δημοπρασίας των εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων του ελληνικού δημοσίου.

* Συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ.

* Στις 7 π.μ. στην Ακρόπολη μπροστά από το Ηρώδειο, ξεκινά ο αγώνας δρόμου «Σπάρταθλον», μήκους 246 χιλιομέτρων. Φέτος στον αγώνα συμμετέχουν περισσότεροι από 350 δρομείς από 32 χώρες του κόσμου. Η Ελλάδα συμμετέχει με 27 αθλητές. Το «Σπάρταθλον», ο ιστορικός υπερμαραθώνιος που διεξάγεται στα τέλη του Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο στη χώρα μας και είναι ο πιο δύσκολος από τους αγώνες υπερ-αποστάσεων φέτος έχει πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς συμπληρώνονται 2.500 χρόνια από το επίτευγμα του Φειδιππίδη. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, «ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη την επομένη της αναχώρησης του από την Αθήνα». Ετσι, τερματισμός του αγώνα θα γίνει αύριο στις 7 η ώρα το απόγευμα στην Σπάρτη.

* Στις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στην περιοχή του Καρτερού, και συγκεκριμένα έξω από τα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρτερού θα βρίσκεται η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου στα τηλέφωνα 2813400374 - 375 ή στο τηλέφωνο 6946503328, υπεύθυνος ο κ. Καραμπουρνιώτης Ιωάννης.

* Στις 9:30 π.μ. εγκαινιάζεται από τον τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, η πεζογέφυρα επί της Λ. Κηφισίας, στο ύψος της οδού Γούναρη.

* Στις 11 π.μ. η γενική συνέλευση των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης προκειμένου να αποφασίσουν τη συνέχιση ή τη λήξη των κινητοποιήσεών τους.

* Στις 12:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Divani Apollon Palace» στο Καβούρι ομιλία του υφυπουργού Εξωτερικών, σε φόρουμ που διοργανώνει ο ΣΕΒ και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν υπουργοί από πολλές αραβικές χώρες, καθώς και επιχειρηματίες. Στην ομιλία του ο κ. Κουβέλης αναμένεται να αναφερθεί στη συνεργασία Ελλάδας με τις Αραβικές Χώρες και ειδικότερα στις επενδυτικές προοπτικές στους τομείς της ενέργειας, των ΑΠΕ, του τουρισμού, της πράσινης ανάπτυξης και των νέων τεχνολογιών.

* Στη 1 μ.μ. στο υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σύσκεψη με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ). Βασικά θέματα, που θα συζητηθούν στη σύσκεψη θα είναι η απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών, η εξόφληση των οφειλών του ΟΠΑΔ προς τα φαρμακεία, καθώς επίσης η συμμετοχή των φαρμακείων στη προσπάθεια για τη μείωση της φαρμακευτικής κατανάλωσης.

* Στη 1:30 μ.μ. συνάντηση της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπριμπίλη, με τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στηΝ Ελλάδα, Rahman Mustafayev., και

* Στις 4 μ.μ. συνάντηση της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλης, με τον υπουργό Ηλεκτρισμού της Συρίας, Ahmad Kusai Kayali.

* Στις 4 μ.μ. στον Ιερό Ναό Τεσσάρων Μαρτύρων στο Ρέθυμνο η κηδεία του εκδότη της εφημερίδας «Ρεθυμνιώτικα Νέα», Γιάννη Χαλκιαδάκη που έφυγε χθες από τη ζωή. Η οικογένεια αντί στεφάνων επιθυμεί τα χρήματα να κατατεθούν σε ιδρύματα για τα παιδιά.

* Στις 4:30 μ.μ. στο πλαίσιο του Ελληνοαραβικού Φόρουμ που διοργανώνει ο ΣΕΒ και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, θα συναντηθεί με τον υπουργό Υποδομών της Λιβύης, Ma'tuq Muhammad Ma'tuq, σε συνέχεια της επίσκεψής του στην Τρίπολη τον περασμένο Ιούλιο.

* Στις 6 μ.μ. στη Μυτιλήνη η έναρξη σεμιναρίου για τον περιφερειακό Τύπο και τα ΜΜΕ με θέμα: «Γράφοντας για την Ευρώπη: Θέματα και Εργαλεία».

* Στις 6:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στην τοπική οργάνωση Νέας Δημοκρατίας της Γουμένισσα Κιλικία.

* Στις 7:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη στον Δήμο Παιονίας και ομιλία στο Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης (Πολύκαστρο).

* Στις 8 μ.μ. στο 10 ο Δημοτικό Σχολείο (Δ. Καραολή 1, Παράδεισος) η θεατρική παράσταση: "Ο Μέγας Αλέξανδρος και καταραμένο φίδι" που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου. Μια αναβίωση της κλασσικής ιστορίας μέσα από μια σύγχρονη ματιά, χωρίς όμως να αλλοιώνονται τα παραδοσιακά στοιχεία. Το έργο βασίζεται σε μια ιδέα του Μιχάλη Σδούγκου, ο οποίος το σκηνοθετεί, σε διασκευή κειμένου του Κ. Πασσά και μουσική του Δ. Παναρετάκη, σκηνογραφική & ενδυματολογική επιμέλεια Θ. Μανίκα, χορογραφία της Στ. Αλτιπαρμάκη και φωτογραφία της Ε. Ψαρρά. Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Κ. Πασσάς, Ν. Παπανικολάου, Δ. Μικιός, Στ. Λαγκάδας. Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 8:30 μ.μ. στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, συναυλία για τα 20 χρόνια δράσης των Γιατρών του Κόσμου με την Ευανθία Ρεμπούτσικα, τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, τη συμμετοχή φίλων και της Ορχήστρας του Δρόμου.

* Στις 8:30 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Καστελλίου Πεδιάδος στην Κρήτη τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και γλυπτικής με θέμα «Ενα εικαστικό παραμύθι» στο πλασίο του τριήμερου συνεδρίου για το κρητικό παραμύθι που αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει έως και τις 15 Οκτωβρίου.

* Στις 9 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη στην εμποροβιοτεχνική έκθεση Πιερίας που θα πραγματοποιηθεί στον οικισμό Ανδρομάχης στην Κατερίνη.

* Στις 9:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη), Two Bass Dialog, στο πλαίσιο της 8ης Συνάντησης Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής έως τις 25 Σεπτεμβρίου, που διοργανώνει το ΚΕΠΟΘΕ της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Φίλων Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής.

* Στις 10 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη), Petar Momchev Quartet (tribute to Wayne Shorter), στο πλαίσιο της 8ης Συνάντησης Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής έως τις 25 Σεπτεμβρίου, που διοργανώνει το ΚΕΠΟΘΕ της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Φίλων Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής.

* Στις 11:15 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη), Krzysia Gorniak & Λάκης Τζήμκας Trio, στο πλαίσιο της 8ης Συνάντησης Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής έως τις 25 Σεπτεμβρίου, που διοργανώνει το ΚΕΠΟΘΕ της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Φίλων Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής.

* Στις 11:30 μ.μ. στη σκηνή του Stage στη Θεσσαλονίκη θα εμφανιστούν οι: Δήμητρα Γαλάνη και η Ελένη Τσαλιγοπούλου. Δύο κόσμοι ενώνονται πάνω από την ίδια σκηνή. Παραστάσεις και Σάββατο.

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου

* Ματαιώνεται η προγραμματισμένη για σήμερα τιμητική συναυλία για τα 35 χρρόνια από την ίδρυση της οργάνωσης στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, για λόγους που δεν σχετίζονται με το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας. Ο εορτασμός των 35 χρόνων θα συμπεριληφθεί σε άλλες εκδηλώσεις και δράσεις του ελληνικού τμήματος το επόμενο διάστημα.

* Στις 9 π.μ. στη Μυτιλήνη η έναρξη της δεύτερης ημέρα του σεμιναρίου για τον περιφερειακό Τύπο και τα ΜΜΕ με θέμα: «Γράφοντας για την Ευρώπη: Θέματα και Εργαλεία».

* Στις 10 π.μ. στην Ελασσόνα ανοίγει τις πύλες της η έκθεση στο πλαίσιο της 5ης Πανελλήνιας Γιορτής Φέτας, η οποία θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

* 10:30-13:30: Τουρνουά σκάκι ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ - Τα παιδιά ζωγραφίζουν με θέμα «Ο τόπος μου».

* 12:00-14:00: Σόου με ποδήλατα (Fun Bag).

* 17:00-18:30: Ροκ μουσική από τα παιδιά της Ελασσόνας.

* 18:30-19:30: Ντόπιοι με φλογέρες - Σφυρίγματα - καλέσματα.

* 19:30-20:30: Τελετή εγκαινίων 5ης Πανελλήνιας γιορτής Φέτας.

* 20:30-22:30: Μουσικοχορευτική παράσταση με θέμα: «Αλησμόνητες πατρίδες». Συμμετέχουν: 300 χορευτές απ' όλη την Ελλάδα και πάνω από 20 γνωστοί μουσικοί με τον δεξιοτέχνη Νίκο Φιλιππίδη.

* 22:30-24:00 : Παραδοσιακό γλέντι με χορούς και τραγούδια από: Πόντο - Μ. Ασία - Νησιωτική Ελλάδα-Θράκη.

* Στις 11 π.μ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα παραστεί στο ετήσιο μνημόσυνο πεσόντων κατά τη διάσπαση του Μακεδονικού Μετώπου 1916-1918 που πραγματοποιεί η Ενωση Συμμάχων Πολεμιστών Μακεδονικού Μετώπου.

* Στις 11 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίως ημερίδα με θέμα: «Τουρισμός με μέλλον: Προτάσεις για τον νέο Δήμο Χανίων», διοργανώνει ο δημοτικός συνδυασμός «Χανιά-Ο Δήμας μας αλλάζει», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, αύριο 27 Σεπτεμβρίου.

* Στις 12 το μεσημέρι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα παραστεί στην πρώτη γιορτή των Ελλήνων αναδόχων της ActionAid, στο ξενοδοχείο Capsis.

*Στις 4 μ.μ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, θα συμμετάσχει σε ποδοσφαιρικό αγώνα στο 1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Β. Ελλάδας που θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Μακρύγιαλου Πιερίας.

* Στις 6 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος μοναδικό πάρτι με τους Ελεονώρα Ζουγανέλη, 48 ώρες, Πάνο Μουζουράκη και παρουσιαστή τον Γιάννη Ζουγανέλη στο πλαίσιο του μεγαλύτερου φεστιβάλ ψηφιακών και του 2ου Public Digital Festival, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

* Στις 6 μ.μ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα παρευρεθεί στο Φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ (Νέα Παραλία – άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου) όπου θα μιλήσει στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΟΝΝΕΔ www.onned.gr/radio

* Στις 6 μ.μ. στο κτίριο του ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος, Θεσσαλονίκη) ομιλία με θέμα: «Επικίνδυνες προκλήσεις τοκετού και καισαρικές τομές. Μύθος ή πραγματικότητα». Ομιλητές: Στέλιος Παπαβέντσης-IBCLC, Αγγελική Μπουζάκη, χειρουργός-μαιευτήρας-γυναικολόγος. Την ομιλία διοργανώνει ο Σύλλογος British Choises. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση. Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 6 μ.μ. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σύρου επίδειξη πειραμάτων Φυσικής και Χημείας από το Ευγενίδειο Ιδρυμα. (τηλ. επικοινωνίας: 22810-82465 και 22810-82226, Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου). Μία ζωντανή παράσταση γεμάτη φως, ήχο και χημεία, η οποία σχεδιάστηκε για μαθητές και όχι μόνο, με στόχο να παρουσιάσει επιστημονικά φαινόμενα με απλό και διασκεδαστικό τρόπο, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 6:30 μ.μ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα παραστεί στην έκθεση κρασιού που διοργανώνει η εταιρεία «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», στην πλατεία Αριστοτέλους.

* Στις 9 μ.μ. στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, Ισμήνη Πέπε, και συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Πετρούπολης στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας.

* Στις 9:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη), αφιέρωμα στον Django Reinhardt Hot Club Gypsy Trio, στο πλαίσιο της 8ης Συνάντησης Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής έως τις 25 Σεπτεμβρίου, που διοργανώνει το ΚΕΠΟΘΕ της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Φίλων Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής.

* Στις 11 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη), Swingtime Quintet, στο πλαίσιο της 8ης Συνάντησης Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής έως τις 25 Σεπτεμβρίου, που διοργανώνει το ΚΕΠΟΘΕ της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Φίλων Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής.

* Στις 11:30 μ.μ. στη σκηνή του Stage στη Θεσσαλονίκη θα εμφανιστούν οι: Δήμητρα Γαλάνη και η Ελένη Τσαλιγοπούλου. Δύο κόσμοι ενώνονται πάνω από την ίδια σκηνή. Περιορισμένος αριθμός παραστάσεων.

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου

* Στην Χαλκίδα μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, προκειμένου να τελέσει τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του ήρωα του 1940, Μαρδοχαίου Φρυζή.

* Στις 8 π.μ. στη Σαλαμίνα, ο εορτασμός των φετινών Σαλαμινείων με διασυλλογικούς κωπηλατικούς αγώνες στον Κόλπο της Σαλαμίνας.

* Στις 9 π.μ. στην Ελασσόνα, εκκλησιασμός στην Ι.Μ. Παναγίας Ολυμπιώτισσας, στο πλαίσιο της 5ης Πανελλήνιας Γιορτής Φέτας.

* Στις 10 π.μ. στο ξενοδοχείο «Αstoria» στο Ηράκλειο της Κρήτης, ανοιχτή σύσκεψη-συζήτηση με αντικείμενο την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, διοργανώνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης. Κεντρική ομιλήτρια η φυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιλένα Αποστολάκη. Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι αγροτικών φορέων της περιφέρειας. H συζήτηση είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο.

* Στις 10 π.μ. στην Ελασσόνα η έναρξη της έκθεσης στο πλαίσιο της 5ης Πανελλήνιας Γιορτής Φέτας.

* Στις 10:15 π.μ. Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Η Φέτα ως Εθνικό μας Προϊόν».

* Στις 10:30 π.μ. αγώνας ανώμαλου δρόμου με εκκίνηση από την Πλατεία Ηρώων Αμπελακίων και τερματισμό στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων όπου θα γίνει και η απονομή των επάθλων.

* Στις 10:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «ΦΙΛΙΑ» στην Κομοτηνή ανοιχτή σύσκεψη-συζήτηση διοργανώνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με αντικείμενο την «Αγροτική Πολιτική της Κυβέρνησης». Κεντρικός ομιλητής ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Κουτσούκος. Στην εκδήλωση έχουν κληθεί εκπρόσωποι αγροτικών φορέων της περιφέρειας. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

* Στις 11 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στον Δήμο Αλμωπίας και ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Ευξείνου Λέσχης (Αριδαία).

* Στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας εκδήλωση με θέμα: «Θεσσαλία» και τη συμμετοχή φορέων απ' όλη τη Θεσσαλία.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Αναψυκτήριο Ελασσόνας, αγώνες ορεινής ποδηλασίας "Orange mountain bike cup Elassona".

* Στις 5 μ.μ. στην Ελασσόνα επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Η Φέτα ως Εθνικό μας Προϊόν»

* Στις 5 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Ελασσόνας σόου με ποδήλατα (Fun Bag).

* Στις 6 μ.μ. στην Ελασσόνα επίδειξη τυροκόμησης από το ΤΕΕ Γαλακτοκομίας Ιωαννίνων.

* Στις 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελίστριας Τήνου επίδειξη πειραμάτων Φυσικής και Χημείας από το Ευγενίδειο Ιδρυμα. (τηλ.: 22830-25602, Γρ. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τήνου). Μία ζωντανή παράσταση γεμάτη φως, ήχο και χημεία, η οποία σχεδιάστηκε για μαθητές και όχι μόνο, με στόχο να παρουσιάσει επιστημονικά φαινόμενα με απλό και διασκεδαστικό τρόπο, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 6:30 μ.μ. πίσω από τη Νομαρχία Δωδεκανήσου στη Ρόδο η γιορτή για την παρασκευή ενός γιγαντιαίου γλυκού (μελεκούνι) για το βιβλίο «Guiness» στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

* Στις 7 μ.μ. στην παραλία Καματερού, ρίψη στεφάνων και αναφορά στη σημαντικότερη ναυτική επιχείρηση της αρχαιότητας, από τον αντιπρόεδρο ΔΕΠΑΝΑΣ, Κωνσταντίνο Μαριδάκη. Παράλληλα οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα από την αναπαράσταση τελετουργικού από την "Σπαρτιατική Μόρα". Η πρώτη μέρα του εορτασμού των Σαλαμινείων θα κλείσει με ένα ακόμα ταξίδι, προσφορά της Νομαρχίας Πειραιά στους κατοίκους και επισκέπτες της Σαλαμίνας, αυτή τη φορά μουσικό.

* Στις 7:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στον Δήμο Αριστοτέλη και ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού.

* Στις 8 μ.μ. στην Πλατεία Αγίας Λαύρας (Λ. Κηφισίας & Γαρδέλη) η θεατρική παράσταση: "Ο Μέγας Αλέξανδρος και καταραμένο φίδι" που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου. Μια αναβίωση της κλασσικής ιστορίας μέσα από μια σύγχρονη ματιά, χωρίς όμως να αλλοιώνονται τα παραδοσιακά στοιχεία. Το έργο βασίζεται σε μια ιδέα του Μιχάλη Σδούγκου, ο οποίος το σκηνοθετεί, σε διασκευή κειμένου του Κ. Πασσά και μουσική του Δ. Παναρετάκη, σκηνογραφική & ενδυματολογική επιμέλεια Θ. Μανίκα, χορογραφία της Στ. Αλτιπαρμάκη και φωτογραφία της Ε. Ψαρρά. Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Κ. Πασσάς, Ν. Παπανικολάου, Δ. Μικιός, Στ. Λαγκάδας. Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 8 μ.μ. στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, Δημήτρης Πουλικάκος και η Σισάχθεια. Τη συναυλία ανοίγει ο Τζίμης Πανούσης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας.

* Στις 8 μ.μ. στην Ελασσόνα, μουσικοχορευτική παράσταση με θέμα: «Ξενιτιά». Συμμετέχουν: 300 χορευτές απ' όλη την Ελλάδα και πάνω από 20 γνωστοί μουσικοί με τον δεξιοτέχνη Νίκο Φιλιππίδη και τον Πατήρ Αναστάσιο (Παπαναστάσης).

* Στις 8.30 μ.μ. στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας μια από τις ωραιότερες φωνές της σύγχρονης μουσικής σκηνής, ο Γιάννης Κότσιρας, θα μοιραστεί με το κοινό, στίχους και μελωδίες που όλοι έχουμε αγαπήσει και σιγοτραγουδήσει. Έχοντας στις αποσκευές του την πρόσφατη κυκλοφορία του ολοκαίνουριου διπλού live cd του, με σύγχρονες αλλά και κλασικές επιτυχίες από το χώρο του έντεχνου, του λαϊκού και του ποπ τραγουδιού, ο αγαπημένος ερμηνευτής υπόσχεται μία πολύχρωμη μουσική παράσταση, με στιγμές ρυθμικές και διάθεση ανεβασμένη. .Συνοδοιπόρος του σε αυτό το μουσικό ταξίδι η Βασιλική Καρακώστα, την οποία έχουμε γνωρίσει στο πλευρό σημαντικών εκπροσώπων της ελληνικής μουσικής, όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, ο Γιώργος Ανδρέου και ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

* Στις 10 π.μ. στην Ελασσόνα παραδοσιακό γλέντι με χορούς και τραγούδια απ' όλη την Ελλάδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή