Πυροδότησε κόντρα η Εξεταστική για το Μνημόνιο

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010 14:53
UPD:15:59
A- A A+

Τάραξε τα νερά η προαναγγελία από τον Αντ. Σαμαρά σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο -όταν η ΝΔ αναλάβει την εξουσία, με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να ζητά να κατατεθεί σχετικό αίτημα «σήμερα κιόλας» και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να υπεραμύνεται της πολιτικής που ακολουθήθηκε από το ΠΑΣΟΚ .

Μιλώντας στο ρ/σ Real Fm, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «οι πρώτοι μήνες διακυβέρνησής μας δεν ήταν μήνες που έπρεπε να δανειστούμε χρήματα, ήταν μήνες που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε μία κατάσταση, η οποία φαινόταν, μέρα με τη μέρα, ότι ήταν εκτός ελέγχου».

Συνεχίζοντας, επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, τονίζοντας πως σήμερα ο κ. Σαμαράς λέει «το πραγματικά ανήκουστο, ότι η ΝΔ μέσα στο 2011 θα μπορούσε, χωρίς τις θυσίες που υποβάλλεται σήμερα ο ελληνικός λαός, να μηδενίσει το έλλειμμα». «Αυτό είναι εκμηδένιση της στοιχειώδους κοινής λογικής», κατέληξε.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις του κ. Πεταλωτή και κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Συγκεκριμένα, είπε ότι Είπε ακόμη ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει υποχρέωση να καταθέτει σοβαρές προτάσεις και επεσήμανε ότι ο κ. Σαμαράς μίλησε για την εν λόγω εξεταστική, όταν ο κ. Αβραμόπουλος και επίλεκτα στελέχη της ΝΔ, έχουν δηλώσει ότι πιθανόν θα υπέγραφαν το μνημόνιο, με διαφορετικούς όρους.

«Ας πείσει, λοιπόν, ότι αυτή η ιστορία είναι σοβαρή και μετά ας νομίζει ότι μπορεί να μας απειλεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξεταστική «σήμερα κιόλας» θέλει ο Γ. Καρατζαφέρης

Την ίδια στιγμή, κάλεσμα στη ΝΔ να καταθέσει σήμερα αίτημα για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο απηύθυνε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, τονίζοντας πως το θέμα είναι μείζονος εθνικής σημασίας.

«Ειλικρινώς δεν κατανοώ γιατί για ένα τόσο σοβαρό, για το Ελληνικό λαό, ζήτημα, θα πρέπει να περιμένουνε να διερευνηθεί "εάν και όταν" η ΝΔ γίνει κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε ότι πρόκειται για «θέμα μείζονος εθνικής και κοινωνικής σημασίας για τον Ελληνικό λαό και δεν είναι δυνατόν να παραμένει ως αναπάντητο ερώτημα στον Ελληνικό λαό».

«Καλώ τον κ. Σαμαρά σήμερα κιόλας να καταθέσει στη Βουλή σχετικό αίτημα και δηλώνω ότι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός το προσυπογράφει άμεσα», κατέληξε.

Αντ. Σαμαράς: Πρόταση για εξεταστική όταν η ΝΔ θα έχει πλειοψηφία

¶μεση ήταν η απάντηση του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος χαρακτηριστικά είπε: «Κάνω προτάσεις σοβαρές και ρεαλιστικές, όχι για λόγους πυροτεχνήματος πολιτικού, όταν θα έχουμε πλειοψηφία στη Βουλή θα κάνουμε αυτό που έχουμε υποσχεθεί, και που θέλει ο λαός».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή