Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας στο Κιλκίς

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010 14:55
A- A A+

Για δωδέκατη συνεχή χρονιά διοργανώνεται φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας στο Κιλκίς. Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν θίασοι από την Κορέα, τη Ρωσία, την Ισπανία, την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Νορβηγία και την Ελλάδα.

Οι θεατές του φετινού φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το κουκλοθέατρο Ηyundai και την «Κουκλόπολη», μία μοναδική συναυλία κουκλοθεάτρου, η οποία παρουσιάζει τραγούδια, χορούς και την Κορεατική παραδοσιακή διασκέδαση με σαράντα διαφορετικές κούκλες.

Η «Κουκλόπολη» δημιουργεί ένα φανταστικό κόσμο βασισμένο στον πραγματικό, χρησιμοποιώντας μια απίστευτη ποικιλία κίνησης, σε μια κανονική σκηνή θεάτρου για μεγάλες κούκλες, σε αντίθεση με τις περισσότερες παραστάσεις κουκλοθέατρου που χρησιμοποιούν ένα μικρό και περιορισμένο χώρο. Οι κούκλες στριφογυρίζουν, σκορπίζονται αιωρούμενες και παίζουν τύμπανα με δυναμισμό και μπορούν να σηκώσουν αντικείμενα. Το φανταστικό στοιχείο ενισχύεται με τη χρήση πολύχρωμων φορεσιών και τη χρήση των εφέ του black light (Μαύρο Θέατρο).

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ διοργανώνονται παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις και περιλαμβάνουν την δεύτερη Ελληνική Συνάντηση Νέων Κουκλοπαικτών, σεμινάριο για το κοινωνικό θέατρο, εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές, εργαστήρια στα Δημοτικά Σχολεία του Κιλκίς, Master Class από τον κορεάτικο θίασο Ηyundai Puppet Theatre, έκθεση με κούκλες του Κουκλοθεάτρου Τιριτόμπα, διημερίδα για το κοινωνικό θέατρο.

Πληροφορίες: Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας, Συνεδριακό Kέντρο Δήμου Κιλκίς, από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου 2010.

Προτεινόμενα για εσάς