Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με το Σέρβο υπουργό ¶μυνας

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010 16:44
EUROKINISSI/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ

A- A A+

Τη σταθερή θέση της Ελλάδας υπέρ της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής προοπτικής της Σερβίας, επανέλαβε κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας που παρέθεσε προς το Σέρβο ομόλογό του Ντράγκαν Σουτάνοβατς στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Εθνικής ¶μυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η Ελλάδα θέλει να λειτουργεί ως "πύλη" εισόδου της Σερβίας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα στηρίζει σθεναρά την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική της Σερβίας, φυσικά και όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και θέλουμε μια Σερβία, η οποία να επανέλθει στον παλαιό της ρόλο και να βοηθήσει, ώστε να υπάρχει σταθερότητα και ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή και έχει αυτή την βούληση και αυτή την ικανότητα».

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι δύο άνδρες συζήτησαν διμερή θέματα συνεργασίας στον τομέα της αρμοδιότητάς του, ενώ αμφότεροι επιβεβαίωσαν την «υψηλού επιπέδου, συνεργασία των δύο υπουργείων».

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα του Κοσόβου, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι «η Ελλάδα είναι παρούσα στο Κόσοβο γιατί θέλει να συμβάλει και με τη στρατιωτική της παρουσία στη σταθερότητα στην περιοχή» και εξέφρασε την ελπίδα «να βρεθεί, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, μια λύση, που θα είναι ευρύτερα αποδεκτή και πάντως αποδεκτή και από τη Σερβία, που έχει το γνωστό ιστορικό ενδιαφέρον για την περιοχή».

Από την πλευρά του, ο κ. Σουτάνοβατς εξήρε την «καθαρή θέση, θέση αρχών» της Ελλάδας «για το μεγαλύτερο και το κυριότερο θέμα που απασχολεί τη Σερβία αυτή την περίοδο, το θέμα του Κοσόβου», προσθέτοντας ότι «είχαμε και ακόμη έχουμε μια δύσκολη περίοδο» και εξέφρασε την εκτίμηση του για τη βοήθεια όλων των πλευρών, μεταξύ αυτών και της Ελλάδας, στο «να διασφαλίσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα, όχι μόνο στο Κόσοβο και τη Σερβία, αλλά σε όλη την περιοχή, κάτι στο οποίο πραγματικά πιστεύουμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή