Μέλμπεργκ: Στην Αγγλία δεν εξαπατούν τους διαιτητές

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010 17:09
A- A A+

Για το δύσκολο έργο των διαιτητών στην Ελλάδα, οι οποίοι πρέπει κάθε φορά να τα βγάλουν πέρα με παίκτες που προσπαθούν να τους εξαπατήσουν για να πάρουν πέναλτι, μίλησε ο Όλοφ Μέλμπεργκ.

Ο Σουηδός άσος του Ολυμπιακού παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Καθημερινή, όπου μεταξύ άλλων συνέκρινε τη διαιτησία της Ελλάδος με αυτή στην Αγγλία, όπου αγωνίστηκε για πολλά χρόνια.

«Για μένα στην Αγγλία είναι οι καλύτεροι διαιτητές. Παρά το γεγονός πως υπάρχουν πολύ δυνατές μονομαχίες, καταφέρνουν να είναι δίκαιοι. Σε αυτό βοηθάει το γεγονός πως ελάχιστοι ποδοσφαιριστές προσπαθούν να ξεγελάσουν τον διαιτητή. Δηλαδή, να πέσουν χωρίς λόγο για να πάρουν ένα πέναλτι. Αυτή η νοοτροπία κάνει πιο εύκολη τη ζωή των διαιτητών στην Αγγλία. Είναι δύσκολο να συγκρίνω τους Έλληνες και τους Aγγλους διαιτητές. Εμείς είμαστε Ολυμπιακός. Πάντα υπάρχει πίεση στους αγώνες μας για όλους, τους παίκτες, τους προπονητές, τους διαιτητές. Αλλά εγώ προσπαθώ να μη σκέφτομαι πολύ τους διαιτητές».

Κατά τ' άλλα, ο Μέλμπεργκ δήλωσε πλήρως ικανοποιημένος από την επιλογή του να πάει στην ομάδα του Πειραιά, ενώ άφησε να εννοηθεί πως μάλλον στον Ολυμπιακό θα τελειώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα σε δυο χρόνια από τώρα, όταν θα φτάσει στην ηλικία των 35 ετών.

«Σε δύο χρόνια, οπότε και θα λήξει το συμβόλαιό μου, θα είμαι 35 ετών. Τώρα νιώθω πολύ καλά. Προσπαθώ να απολαμβάνω κάθε παιχνίδι. Είμαι σε ένα μεγάλο κλαμπ όπως είναι ο Ολυμπιακός και παίζω μπροστά σε ένα σπουδαίο κοινό», εξήγησε, προσθέτοντας:

«Είμαι ικανοποιημένος από την επιλογή μου να έρθω στον Ολυμπιακό. Μέσα σε ένα χρόνο, έγιναν πολλές αλλαγές στην ομάδα. Πέρυσι, είχαμε μία πολύ ωραία εμπειρία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πετύχαμε δύο καλές νίκες στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, η θέση μας στην τελική βαθμολογία δεν ήταν αυτό που προσδοκούσαμε. Αλλά θα προσπαθήσουμε να πάρουμε πίσω τον τίτλο φέτος».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις