Σούπερ Λίγκα: Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 2-1

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010 21:22
UPD:22:15
AΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ

A- A A+

Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 2-1 του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ και επέστρεψε στις νίκες μετά από δυο σερί αρνητικά αποτελέσματα.

Μπροστά σε περίπου 30.000 φίλους τους, που είχαν για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν την ευκαιρία να τους δουν από κοντά σε επίσημο αγώνα, οι «πράσινοι» έπαιξαν όσο ακριβώς χρειαζόντουσαν για να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος ήταν και ο σκόρερ του πρώτου γκολ της ομάδας του. Πάντως, ο νεαρός άσος ενήργησε απερίσκεπτα στο τέλος της αναμέτρησης, όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για ένα αχρείαστο μαρκάρισμα στον Κοντοέ (την πρώτη την πήρε για θέατρο) και έτσι θα χάσει το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Εργοτέλη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους παίκτες του «τριφυλλιού» να προσπαθούν από τα πρώτα λεπτά να φτάσουν στο γκολ που θα τους έδιωχνε το άγχος, όμως ο Πανιώνιος κατάφερνε να αμυνθεί με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Ο χώρος του κέντρου ήταν το κύριο πεδίο μάχης για τα δυο αντίπαλα στρατόπεδα, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός δεν πήρε τις απαιτούμενες ανάσες από τους Κώστα Κατσουράνη και Ζιλμπέρτο Σίλβα, αλλά δεν το πλήρωσε.

Επιθετικά οι «πράσινοι» βγήκαν με καλύτερες προοπτικές μπροστά, όμως ο Γιούργκεν Μάχο βρέθηκε σε πολύ καλή βραδιά και όταν χρειάστηκε επεναίβει θετικά σε μια δυο προσπάθειες του Τζιμπριλ Σισέ και ένα μακρινό σουτ του Νίνη.

Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε το προβάδισμα πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, όταν στο 43' ο Νίνης με όμορφη ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή του Πανιωνίου και έκανε το σουτ. Ο Μάχο μπορεί να απέκρουσε την αρχική του προσπάθεια, όμως ο μέσος των «πρασίνων» πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Και στο δεύτερο 45λεπτο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων με τους φιλοξενούμενους να αμύνονται και να ψάχνουν κάποια ευκαιρία στις αντεπιθέσεις. Στο 63' όμως ο Κατσουράνης βρήκε το χώρο να ξεκινήσει από τη μεσαία γραμμή και λίγο πριν φτάσει στην περιοχή του Μάχο έκανε το σουτ. Η μπάλα κόντραρε και σε κάποιον αμυντικό του Πανιωνίου για να καταλήξει στο τέρμα.

Το 2-0 λίγο πολύ κλείδωσε τους τρεις βαθμούς για τους γηπεδούχους, όμως στη συνέχεια είχαν αρκετές ευκαιρίες για να διευρύνουν κι' άλλο το προβάδισμά τους.

Οι παίκτες του Μίκαελ Στάρε, βέβαια, δεν τα παράτησαν και στις καθυστερήσεις εκμεταλλευόμενοι την αποβολή του Νίνη και την απροσεξία των αντιπάλων τους, μείωσαν με τον Μπερνάρ Κουμορτζί.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Καντέ (74' Σιμάο), Βύντρα, Κατσουράνης (85' Καραγκούνης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Νίνης, Λουίς Γκαρθία (67' Μαρίνος), Λέτο, Σισέ.

Πανιώνιος (Μίκαελ Στόρε): Μάχο, Μανιάτης, Λάτκα, Ριέρα (85' Χαλαλί), Μπάλαμπαν, Βάρο (72' Χίκα), Κουμορτζί, Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς, Βαζ Τε (86' Κούκετς)

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις