Σούπερ Λίγκα: Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 3-0

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010 21:28
UPD:22:17
AΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

A- A A+

Με τον Μάρκο Πάντελιτς να βρίσκει και πάλι δίχτυα και τους Φουστέρ και Μιραλάς να τον μιμούνται, ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης που τέλειωσε το ματς με 9 παίκτες.

Το καλύτερο φετινό του παιχνίδι έκανε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, τον οποίο υπέταξε άνετα εύκολα και απλά με 3-0 στο Καραϊσκάκη και βρέθηκε μόνος του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε με όλα τα σπουδαία μεταγραφικά αποκτήματα στη σύνθεσή του αποζημίωσε με την εμφάνισή της τους 33.000 φίλους του, που γέμισαν το Καραϊσκάκη στην ... δική τους «πρώτη» και έστειλε ενθαρρυντικά μηνύματα εν όψει της κρίσιΙμης συνέχειας του πρωταθλήματος της Super League.

Από την άλλη πλευρά ο Αστέρας Τρίπολης υποχρεώθηκε στην πρώτη του φετινή ήττα, τελειώνοντας, μάλιστα το παιχνίδι με εννέα πάικτης, λόγω αποβολών των Μπαρτολίνι (61') και Μπαστία (89”). Με τον Αργεντινό μέσο να επιδεικνύει αντιεπαγγελματική συμπεριφορά στη φάση της αποβολής του, κτυπώντας εκτός φάσης τον Ντουντού...

Από την αρχή Μπράβο, Ρόμενταλ, Ιμπαγάσα

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στο «παρθενικό» φετινό εντός έδρας ματς πρωταθλήματος του Ολυμπιακού με ... τον κόσμο στο πλευρό του έκανε πράξη τις αρχικές του σκέψεις για ριζικές αλλαγές συγκριτικά με το σχήμα, που παρέταξε στο νικηφόρο παιχνίδι των Σερρών.

Ο Ραούλ Μπράβο πήρε τη θέση του ντεφορμέ Χοσέ Χολέμπας στο αριστερό άκρο της άμυνας και πραγματοποίησε το επίσημο φετινό του «ντεμπούτο» σε παιχνίδι πρωταθλήματος.

Τα ίδια ισχύουν και για τον Ντένις Ρόμενταλ, ο οποίος ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος στην γνώριμη θέση του δεξιού χαφ – εξτρέμ, αφήνοντας στον πάγκο τον Γιάννη Φετφατζίδη, ενώ επίσης στα αξιοσημείωτα, λογίζεται η χρησιμοποίηση από το ξεκίνημα του Αριέλ Ιμπαγάσα

Ο Αργεντινός μέσος ανέλαβε καθήκοντα οργανωτή στο 4-4-1-1, που παρέταξε ο Βάσκος προπονητής και παράλληλα, ήταν ο άμεσος συμπαραστάτης του Ντουντού στον άξονα, με τον Βραζιλιάνο να παίρνει τη θέση του ανέτοιμου και προερχόμενου από συνεχόμενους τρυυματισμούς Μοϊσές Ουρτάδο.

Αντίθετα, ακλόνητος έμεινε στη θέση του ο Νταβίντ Φουστέρ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, όπως στο ματς των Σερρών είχε ελεύθερο ρόλο μεταξύ κέντρου και επίθεσης πίσω από τον μοναδικό καθαρόαιμο φορ, τον Μάρκο Πάντελιτς.

Στις υπόλοιπες θέσεις δεν υπήρξαν εκπλήξεις. Ο Νικοπολίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Τοροσίδης, Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλος πλαισίωναν τον Ραούλ Μπράβο στη αμυντική τετράδα. Ο Ντουντού ήταν ο μοναδικός «κόφτης» με τον ¶λμπερτ Ριέρα στην γνώριμη θέση του αριστερού χαφ – εξτρέμ.

«Φουλ» άμυνα ο Αστέρας Τρίπολης

Από την αντίπερα όχθη, ο Βαγγέλης Βλάχος παρέταξε σχήμα με «φουλ» αμυντικογενείς προσανατολισμούς. Ο έμπειρος προπονητής του Αστέρα Τρίπολης για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στο Λεκανοπέδιο (σ.σ. είχε προηγηθεί αυτό κόντρα στην ΑΕΚ πριν από μία εβδομάδα) φρόντισε να «γεμίσει» το κέντρο του με τρεις ανασταλτικούς μέσους (Μπαστία, Λαδάκης, Μάρτινς) αποσκοπώντας να ελέγξει τον ρυθμό και να κλείσει τους διαδρόμους μπροστά από την εστία του Ντεγκρά.

Την τετράδα της άμυνας στελέχωναν οι Αργυρόπουλος, Φυτανίδης, Μπαρτολίνι, Ουριμπάρι. Οι Μπαστία, Λαδάκης, Ρούμπιλ συνέθεταν το «τρίο» στον άξονα έχοντας ως κύρια επιδίωξη να αναχαιτίσουν τον Αριέλ Ιμπαγάσα και να δημιουργήσουν ένα τείχος μπροστά απ΄΄ο τα καρέ τους.

Οι Μάρτινς, Αράς κάλυπταν τις δύο πτέρυγες, ενώ μοπναδικός προωθημένος ήταν ο Καρέρα.

«Φουριόζα» ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι ορμώμενοι από την φανταστική ατμόσφαιρα, που δημιούργησαν οι 30.000 και πλέον οπαδοί τους στο Καραϊσκάκη, βρέθηκαν πολύ κοντά στο γκολ μόλις στο πρώτο λεπτό όταν μετά από γύρισμα του Ττοροσίδη ο Δφουστέρ σούταρε, αλλά ο Ουριμπάρι απομάκρυνε.

Ο Αστέρας από την πλευρά του είχε ν' αντιπαραθέσει μία ευκαιρία στο 8' όταν το σουτ του Μάρτινς εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Νικοπολίδης.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο 11' είχε νέα ευκαιρία όταν μετά από κόρνερ του Ιμπαγάσα ο Ριέρα σούταρε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Ντεγκρά, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Πάντελιτς έξω από την περιοχή στο 16'

Στο 27' δυνατό σουτ – φάουλ του Ριέρα υποχρέωσε σε δύσκολη επέμβαση τον Ντεγκρά. Ενώ στο 32' το όμορφο αριστερό σουτ του Ρσαούλ Μπράβο έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Τη στιγμή , όπου οι Πειραιώτες αγχώνονταν ήρθε ο Μάρκο Πάντελιτς στο 36' να ανοίξει λογαριασμό και στο ... Καραϊσκάκη και να σκοράρει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Ο Σέρβος στράικερ εκμεταλλεύθηκε ιδανικά τη σέντρα του Ριέρα από τα δεξιά και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα ν' αναπαυθεί στα δίχτυα του Ντεγκρά, που έμεινε «άγαλμα» και έδωσετο σύνθημα για ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Οι «ερυθρόλευκοι» με τη ψυχολογία στα ύψη συνέχιζαν να πιέζουν και στο 40 άγγιξαν το δεύτερο γκολ, αλλά το πλασέ του Ρόμενταλ βρήκε σε ετοιμότητα τον Ντεγκρά,που έδιωξε σε κόρνερ. Στο 45' χάθηκε νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν ο Πάντελιτς από πολύ πλεονεκτική θέση αστόχησε σε κεφαλιά ύστερα από συστημένη σέντρα του Ρόμενταλ.

Πολύ δυνατά ξεκίνησε και στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιαικός, ο οποίος στο 47' έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία. Ο Ιμπαγάσα με κάθετη μπαλιά ακινητοποίησ ετην άμυνα του Αστλέρα Τρίπολης για τον Πάντυελιτς, αλλά το σουτ του Σέρβου στράικερ έφυγε ελάχιστα άουτ.

Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά – ψαράκι του Φουστέρ στο επόμενο λεπ΄το (48') έπειτα από σέντρα του Ριέρα.

Ο Αστέρας από την πλευρά του απείλησε στο 51' αλλά ο Νικοπολίδης απέκρουσε δύσκολα το μακρινό σουτ του Μπαστία κρατώντας ανέπαφη την εστία του σ' ε΄να «κομβικό» χρονικά σημείο της αναμέτρησης.

Ο Πάντελιτς έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο ματς στο 59' όταν βρέθηκε μόνος του με τον Ντεγκρά, αλλά το σουτ, που επιχείρησε, έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.

Ουσιαστικά το παιχνίδι κρίθηκε στο δίλεπτο 61-62' Αρχικά στο στο 61' ο Μπαρτολίνι αντίκρισε την αυστηρή δεύτερη κίτρινη του Παμπορίδη για μαρκάρισμά του επί του Τοροσίδη. Στο αμέσως επόμενο λεπτό και στην εξέλιξη της φάσης ο Τοροσίδης εκτέλεσε έξυπνα το φάουλ τροφοδοτώντας τον Φοπυστέρ και ο Ισπανός μ' ένα φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής πέτυχε το 2-0, «κλειδώνοντας» την νίκη για τον Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα για τους Πειραιώτες, οι οποίοι έφτασαν και στο 3-0 στο 73' με .. αυτογκόλ, όταν ύστερα απο σέντρα του Ρόμενταλ και ασθενή απόκρουση του Ντεγκρά, η μπάλα προσέκρουσε στο πόδι του Φυτανίδη και κατέληξε στα δίχτυα.

Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν και για τον ... κόσμο τους επιδιώκοντας να δώσουν θριαμβευτικό τόνο στην άνετη επικράτησή τους. Έτσι, στο 74' ο Μιραλάς αποπειράθηκε να «κρεμάσει» τον Ντεγκρά, αλλά ο πορτιέρο του Αστέρα απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ.

Διαιτήτευσε ο Παμπορίδης (Κιλκίς). Απέβαλε τους Μπαρτολίνι (61') και Μπαστία (89”) με δεύτερη κίτρινη. Κιτρίνισε τους Ιμπαγάσα.Ριέρα, Αργυρόπουλο.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης,Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος (76' Μοντέστο), Ντουντού (84' Φετφατζίδης), Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ, Ριέρα, Φουστέρ, Πάντελιτς (63' Μιραλάς).

Αστέρας Τρίπολης: Ντεγκρά, Αργυρόπουλος, Φυτανίδης, Μπαρτολίνι, Ουριμπάρι, Μπαστία, Λαδάκης, Αράς (77' Φορτούνης), Μάρτινς, Ρούμπιλ (46' Ουντότζι), Καρέρα.(63' Πουλίδο).

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις