F1: Κυρίαρχος ο Αλόνσο στη Σιγκαπούρη

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010 17:15
UPD:17:32
REUTERS/TIM CHONG

A- A A+

Με μια αλάνθαστη εμφάνιση ο Φερνάντο Αλόνσο διατήρησε την πρωτιά στο Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο γύρο, με αποτέλεσμα να πανηγυρίσει με τεράστια νίκη, που τον φέρνει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή στη βαθμολογία των οδηγών.

Πίσω από τον πιλότο της Ferrari τερμάτισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Red Bull, ενώ μεγάλος χαμένος της ημέρας ήταν ο Λιούις Χάμιλτον της McLaren, ο οποίος δεν κατάφερε να τερματίσει, λόγω σύγκρουσης που είχε με τον Μαρκ Γουέμπερ.

Ο Αυστραλός οδηγός της Red Bull και πρωτοπόρος της κατάταξης κατάφερε να μείνει στην πίστα και να τερματίσει τρίτος μπροστά από τον team mate του Χάμιλτον, τον επίσης Βρετανό Τζένσον Μπάτον.

Το Γκραν Πρι διεξήχθη βράδυ, αλλά με τον εντυπωσιακό φωτισμό των προβολέων η νύχτα μετατράπηκε κυριολεκτικά σε μέρα. Οι ιδιάζουσες, πάντως, συνθήκες ευνόησαν τα πολλά ατυχήματα, ασχέτως αν προσπεράσεις δεν είχαμε ιδιαίτερα πολλές. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στην εκκίνηση η σειρά μεταξύ των πέντε πρώτων δεν άλλαξε καθόλου.

Ο Αλόνσο διατήρησε με ευκολία την pole position του και κάνοντας μια συντηρητική και ψύχραιμη κούρσα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον Φέτελ, ο οποίος κόλλησε πίσω του.

Εντυπωσιακός ήταν Φελίπε Μάσα, που αν και εκίνησε από την τελευταία θέση, τερμάτισε 10ος, ενώ ο Χάμιλτον σίγουρα θα έχει μετανιώσει την απόφασή του να μην πατήσει παραπάνω γκάζι στον 36ο γύρο, όταν προσπάθησε να προσπεράσει τον Γουέμπερ, αλλά κατέληξε να βρει το όχημα του αντιπάλου του και να αναγκαστεί να εγκαταλείψει.

Στα highlights η επιδιόρθωση από τον ίδιο τον Μίκαελ Σουμάχερ της μπροστινής του αεροτομής, η οποίας έβρισκε στο έδαφος και έβγαζε σπίθες και το σβήσιμο της φωτιάς από τον Χέικι Κοβαλάινεν που έπιασε το μονοθέσιό του τρεις γύρους πριν τον τερματισμό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις