Σούπερ Λίγκα: Ηρακλής-Καβάλα 0-1

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010 17:59
UPD:20:08
AΠΕ/ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΛΕΝΤΖΑΣ

A- A A+

Ο άθλος του Ηρακλή κράτησε τρεις αγωνιστικές. Στην 4η ο Ονουάτσι έριξε την «ροπαλιά» και η Καβάλα κέρδισε με 1-0 μέσα στο Καυταντζόγλειο.

Η Καβάλε είχε στείλει... μήνυμα με την εμφάνισή κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Ηρακλής το αγνόησε και έχασε αήττητο κορυφή! Νίκη 1-0 για τους «Αργοναύτες» που τέλειωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντουγκλάο για χτύπημα στον Γιάκομπ!

Με γκολ του Ονουάτσι στο 42ο λεπτό η Καβάλα έριξε τον Ηρακλή από την κορυφή της βαθμολογίας. Ο Γηραιός ήταν κακός σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και δίκαια γνώρισε την ήττα. Η Καβάλα κράτησε στο δεύτερο ημίχρονο εύκολα το γκολ της νίκης καθώς οι γηπεδούχοι ήταν ακίνδυνοι.

Και Σολτάνι και Γιάκομπ αποφάσισε να ρίξει στο παιχνίδι με την Καβάλα ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του με την παρουσία των δύο συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών. Τις υπόλοιπες 9 θέσεις καλύπτουν οι Ελευθερόπουλος κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Αραμπατζής και αριστερά ο Λίμα. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κατσαμπής και Χοσέμι. Τα αμυντικά χαφ οι Ντάνι και Παπαστεριανός. Στον άξονα ο Μάρα, στα πλάγια ο Σίσιτς δεξιά και Σολτάνι αριστερά. Με τον Γιάκομπ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο προπονητής της Καβάλας επέλεξε με σχήμα 4-2-3-1 να ξεκινήσει με τους Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια δεξιά τον Πετκάκη και αριστερά τον Χργκοβιτς. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τόμασιτς και Ντουγκλάο. Τα δύο αμυντικά χαφ οι Ντιέ και Καρτνόσο. Στον άξονα Βουτσίτσεβιτς στην κορυφή της επίθεσης ο Νταρσεβίλ και στα πλάγια ο Αμπντούν δεξιά και ο Ονουάτσι αριστερά.

Προσπάθησε να αιφνιδιάσει η Καβάλα με το καλησπέρα στο Καυτανζόγλειο με τον Ντουγκλάο στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης να πιάνει κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι ανενόχλητος με τον Ελευθερόπουλο να δείχνει τα αντανακλαστικά του και να διώχνει σε κόρνερ.

Τον ρόλο του πρωταγωνιστή ανέλαβε στην συνέχεια ο Ηρακλής που έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο. Το κέντρο έγινε πολύ γρήγορα έγινε δικό του με τους Ντάνι και Παπαστεριανό να κόβουν την κάθε προσπάθεια του ΑΟΚ και με εκφραστή τον Μάρα ο Ήρα απειλούσε σοβαρά την εστία του Γκαλίνοβιτς.

Στο 15' σέντρα του Σολτάνι, ο Σίσιτς με κεφαλιά έδωσε στον Γιάκομπ, όμως στη γραμμή ο Τόμασιτς έδιωξε σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς. Ο Μάρα έκανε το σουτ, ο Γκαλίνοβιτς έδιωξε, η μπάλα έφτασε στον Σίσιτς όμως το κοντινό πλασέ βρήκε το δοκάρι.

Οι «κυανόλευκοι» μέχρι το 35ο λεπτό είχαν στην κατοχή τους την μπάλα, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Γκαλίνοβιτς. Οι «αργοναύτες» προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τυχόν λάθη του Ηρακλή και σΆ ένα από αυτά ήρθε και το γκολ.

Στο 42ο λεπτό λάθος στο χώρο του κέντρου ο Καρντόσο βλέπει ον Ονουάτσι να φεύγει από τα αριστερά το πλασέ του επιθετικού της Καβάλας δεν άφησε και πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Ελευθερόπουλο και 0-1

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι προπονητές προχώρησαν στις πρώτες αλλαγές. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πέρασε τον Βέλλιο στην θέση του Σολτάνι, αλλά και τον Καρλίνιος στην θέση του Παπαστεριανού αλλάζοντας ταυτόχρονα και το σχήμα σε 4-4-2. Ενώ ο Ντράγκαν Οκούκα τον Ογκμπέτσε στην θέση του Ντρασεβίλ

Ευάλωτος αμυντικά

Η πίεση των γηπεδούχων για το γκολ της ισοφάρισης τους έκανε πιο ευάλωτους σε μια αντεπίθεση της Καβάλας κόντεψε να γίνει το 0-2 και να μπει ένα πρόωρο τέλος στο παιχνίδι. Στο 61' λάθος στην άμυνα του Ηρακλή, τετ α τετ ο Αμπντούν, όμως ο Ελευθερόπουλος έδιωξε.

Κόκκινη ο Ντουγκλάο

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής σε μια αψυχολόγητη ενέργεια χτύπησε εκτός φάσης τον Γιάκομπ. Ο Αρετόπουλος που δεν παρακολουθούσε το παιχνίδι ενημερώθηκε από την ενδοεπικοινωνία από τον 4ο διαιτητή Θάνο για το αντιαθλητικό χτύπημα του Ντουγλάο. Ο ρέφερι από τα Τρίκαλα αμέσως έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα αφήνοντας την Καβάλα με 10 παίκτες. Βάζοντας φωτιά στο παιχνίδι στα τελευταία 20 λεπτά.

«Ηρακλάρα βάλε ένα γκολ» φώναζε ο κόσμος του Ηρακλή, Όμως γκολ δεν έβλεπαν από τους παίκτες του Ουζουνίδη. Η Καβάλα με 10 παίκτες κρατούσε το 1-0 μάλλον εύκολα καθώς οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να φτάσουν έστω μια φορά με αξιώσεις στα καρέ του Γκαλίνοβιτς.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Κατσαμπής (76' Ρόμαν), Χοσέμι, Αραμπατζής, Λίμα, Παπαστεριανός (48' Καρλίνιος), Ντάντι, Σίσιτς, Σολτάνι (46' Βέλλιος), Μάρα, Ιακομπ

Καβάλα (Ντράγκομιρ Οκουκα): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Ντουγκλάο, Χργκοβιτς, Τόμασιτς, Βουτσίσεβιτς (66' Αλεξάντροβιτς), Ντιέ, Αμπντούν, Καρντόσο, Ονουάτσι (72' Θεοδωρέλλης), Νταρσεβίλ (46' Ογκμπέτσε)

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις