Σούπερ Λίγκα: Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-0

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010 20:17
UPD:20:28
AΠΕ/ΧΑΡΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

A- A A+

Την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε η Ξάνθη, επικρατώντας στα Πηγάδια με 1-0 ενός πολύ κακού ΠΑΟΚ.

Το μοναδικό γκολ στη συνάντηση πέτυχε ο Μάουρο Πόι στο 25ο λεπτό με άπιαστο χτύπημα πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών είχε υποδείξει ο διαιτητής Σιδηρόπουλος για ανατροπή του Μαρσελίνιο από τον Κοντρέρας ένα λεπτό νωρίτερα.

Η απόφαση αυτή του Δωδεκανήσιου ρέφερι σε συνδυασμό με την αποβολή του Πάμπλο Κοντρέρας με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 74' είχε ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ να κάνουν έντονα παράπονα για τη διαιτησία, αν και από πλευρά των γηπεδούχων υπάρχουν διαμαρτυρίες, καθώς ζητούν και άλλα πέναλτι.

Πάντως στο παιχνίδι που είχε εκπληκτικό ρυθμό στο πρώτο μέρος και σαφώς πολύ πιο πεσμένο στο δεύτερο, ο ΠΑΟΚ εμφάνισε για ακόμα μαι φορά φέτος το κακό του πρόσωπο και δίκαια η Ξάνθη πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο δικέφαλος είχε κάποιες ευκαιρίες, όμως έδειξε να απουσιάζει σε αυτόν το όποιο οργανωμένο πλάνο για να φτάσει στο γκολ. Έτσι, όσο και να πίεσε -κυρίως στην επανάληψη- δεν μπόρεσε να φτάσει με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Γκσπούρνινγκ.

Αντιθέτως, η Ξάνθη μετά την αλλαγή στον πάγκο της και την αντικατάσταση του Νίκου Κεχαγιά από τον Γιάννη Παράσχο παρουσίασε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Πιο συγκροτημένη, με τις γραμμές της να είναι πιο κοντά και να ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο, πήρε το αποτέλεσμα και μπορεί να κοιτάει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Παράσχος): Γκσπούρνιγκ, Κομεσίδης, Γκλέισον (Αντεφέμι 61'), Μπόατενγκ, Τζάγκι, Πόι, Βασιλακάκης (Σουάνης 71'), Κατόγκο, Μαρσελίνιο (Στιούαρτ 70'), Βάλλας, Στρμπα.

ΠΑΟΚ (Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Γκαρσία (Κριστιάνο 67'), Βιτόλο, Κοντρέρας, Λίνο, Μαλεζάς, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σαλπιγγίδης (Παπάζογλου 80'), Φιλομένο (Ελ Ζαρ 52')

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις