Σούπερ Λίγκα: Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΚ 3-1

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010 22:27
UPD:23:15
AΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

A- A A+

Ο αγωνιστικός κατήφορος της ΑΕΚ συνεχίστηκε και στον Βόλο, όπου η Ένωση γνώρισε την ήττα με 3-1 από τον τοπικό Ολυμπιακό.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν στον παιχνίδι και παρότι η ΑΕΚ τους ισοφάρισε και πίεσε για μεγάλο διάστημα στην επανάληψη, προκειμένου να πετύχει και δεύτερο τέρμα, εκείνοι κατάφεραν και στάθηκαν αμυντικά. Στη συνέχεια σε δυο αντεπιθέσεις στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης σκόραραν και σημείωσαν έτσι τη μεγαλύτερο επιτυχία τους από την άνοδό τους φέτος στη Σούπερ Λίγκα.

Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, από την άλλη, παρουσίασε ακριβώς τις ίδιες αδυναμίες που έχει εμφανίσει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια από το ξεκίνημα της σεζόν και πλέον φόβος των ανθρώπων της θα πρέπει να είναι να μη μείνει μακριά από τη διεκδίκηση του τίτλου από νωρίς για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Όπως ακριβώς συνηθίζει πλέον η ΑΕΚ βρέθηκε από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού πίσω στο σκορ και στη συνέχεια έπρεπε να είναι εκείνη που κυνηγάει τους αντιπάλους της. Μόλις στο 9' ο ¶λβαρεζ γύρισε με κεφαλιά τη μπάλα στα Σάνκαρε και εκείνος αμαρκάριστος με πλασέ μέσα από την περιοχή την έστειλε με άνεση στα δίχτυα.

Το γκολ αποδιοργάνωσε πλήρως την Ένωση και σε όλο το υπόλοιπο ημίχρονο δεν κατάφερε να βρει ρυθμό, παρουσιάζοντας οικτρή εικόνα.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι παίκτες του Μπάγεβιτς φάνηκαν να ξυπνούν από το λήθαργό τους και στο 56' ο Γκέντζογλου σέντραρε για να φέρει ο Λυμπερόπουλος με κεφαλιά το ματς στα ίσια.

Η ισοφάριση έδωσε νέα επιθετική πνοή στους κιτρινόμαυρους, που συνέχισαν να πιέζουν έτσι ώστε να φτάσουν και σε ένα δεύτερο τέρμα. Ο Βόλος έχασε τη μάχη στο χώρο του κέντρου και ο Σκόκο μπορούσε να ανεβάζει με άνεση τη μπάλα μέχρι την περιοχή του Γιακούποβιτς. Εκεί όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις μια δυο ευκαιρίες που του παρουσιάσθηκαν και σε δυο αντεπιθέσεις ο Ολυμπιακός καθάρισε.

Αρχικά στο 82' ο Μπρέσκα με κοντινή προβολή μετά από άψογη σέντρα του Ζαραδούκα έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ στις καθυστερήσεις ο Σολάκης κέρδισε πέναλτι από καθαρή ανατροπή του Δέλλα και ο Ούμπιντες από τα 11 βήματα έστειλε τη μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα της ΑΕΚ.

Έτσι, επαληθεύτηκε η προφητεία του Αχιλλέα Μπέου, που ήθελε την ομάδα του να ρίχνει τρία γκολ στην Ένωση, γεγονός που σίγουρα κάθε άλλο παρά αναμενόμενο ήταν όταν το έλεγε αστειευόμενος.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Σανκαρέ, Ρόκας (76' Καπετάνος), Ψυχογιός, Ζαραδούκας, Τόμας, Αλβάρεζ, Ουμπίντες, Μόνχε, Μαρτίν (18' λ.τ. Σολάκης), Πλιάγκας (46' λ.τ. Μπρέσκα)

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Λαγός, Μανωλάς (85' Μπλάνκο), Δέλλας, Γιάχιτς, Γκέντσογλου (66' Πατσατζόγλου), Μάκος, Σκόκο, Μπερνς (46' Λεονάρντο), Λυμπερόπουλος, Τζεμπούρ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις